HomeUrbanitiesCafe & BarΟ Στέλιος και ο Θανάσης συνεχίζουν την...

Ο Στέλιος και ο Θανάσης συνεχίζουν την ιστορία του θρυλικού μαγαζιού που έφτιαξαν οι γονείς τους

Φωτογραφίες: Ιόλη Ραγκούση

Το ατμοσφαιρικό μπαρ Mata Hari σημείο αναφοράς στα δυτικά της Θεσσαλονίκης

Ένα εναλλακτικό, ατμοσφαιρικό μπαρ στα δυτικά της πόλης αποτελεί τα τελευταία 38 χρόνια σημείο αναφοράς στη νυχτερινή Θεσσαλονίκη.

Το Μάτα Χάρι άνοιξε το 1986 από τον Μυλωνά Θεόδωρο και την Ουρανία. Μετανάστες στη Γερμανία οι γονείς των νυν ιδιοκτητών, γνωρίστηκαν και κλείνανε τα πρώτα τους ραντεβού σε ένα καφέ με το όνομα Μάτα Χάρι. Ερχόμενοι πίσω στη Θεσσαλονίκη αποφάσισαν να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση και να που σήμερα οι δύο γιοί τους Στέλιος και Θανάσης συνεχίζουν την παράδοση με μεγάλη επιτυχία.

    

Είναι μια οικογενειακή επιχείρηση, εμπνευσμένη από ταξίδια τα οποία κάνανε οι γονείς μας και το ύφος του μαγαζιού δημιουργήθηκε μέσα στον χρόνο βάζοντας αντικείμενα που φέρναν και το καθένα έβρισκε τη θέση του στον χώρο.

Στον υπέροχο αυτό χώρο το πρώτο πράγμα που θα κλέψει την καρδιά σας είναι το bar. Εμπνευσμένο από το εξωτερικό που κυριαρχεί το ξύλο και αντικείμενα από όλες τις δεκαετίες που το καθένα κρύβει κ μια μικρή ιστορία από πίσω. Ο κόσμος που πηγαίνει στο Μάτα Χάρι είναι πλέον θαμώνες και ο καθένας έχει βρει το ποτό που του ταιριάζει.

Μπαίνοντας θα ακούσεις μουσική και θα συναντήσεις χαρούμενους ανθρώπους. Σε αυτό το μαγαζί το μόνο που είναι σίγουρο είναι να ακούσεις γέλια. Η μουσική που επενδύει τις νύχτες του Μάτα Χάρι είναι από rock, funk μέχρι disco και rap.

Βασικά ότι μας κάθετε καλά στο αυτί , ότι μας κάνει να νιώθουμε άνετα και να ξέρετε ότι εμείς νιώθουμε άνετα με διαχρονικούς ήχους είτε είναι καινούργιοι είτε προέρχονται από άλλη δεκαετία.

Τι θα γευτεί κανείς στο Μάτα Χάρι…

Αυτή είναι μια ερώτηση που μας κάνει να εδώ και πολλά χρόνια να εξελισσόμαστε γιατί έχουμε μια εμμονή  να δοκιμάζουμε καινούργια πράγματα. Το Μάτα Χάρι έχει αρκετούς επισκέπτες οι οποίοι έρχονται για να πιούνε κάτι διαφορετικό όπως ένα καλό ουίσκι ένα καλό ρούμι η και gin… η κάβα μας είναι ασφυκτικά γεμάτη κ συνέχεια ανανεώνεται από α νέα spirits 

Υπάρχει βέβαια signature λίστα με κοκτέιλ εμπνευσμένα  από εμάς που ανανενώνεται και αυτή κάθε σεζόν ανάλογα με την εποχή κ τα φρούτα και τα λαχανικά που βρίσκουμε στις αγορές. Μεγάλη αγάπη έχουμε στην craft μπίρα όπου θα βρείτε έξι κάνουλες με φρέσκες και νόστιμες μπίρες  οι οποίες συντηρούνται σε ψυκτικό θάλαμο ώστε να τις γευόμαστε πάντα φρέσκες. Δεν λείπουν και μπουκάλια / κουτάκια από μπίρες από όλο τον κόσμο (και ελληνικές).  Όλα αυτά τα συνοδεύεις με πίτσα (τρομερή , αυτή τρώμε κ εμείς σχεδόν καθημερινά) ή φτερούγες κοτόπουλο όπως και σνακς που θα βρεις στα ράφια μας. 

Τα σχέδια για την επόμενη σεζόν είναι κάποιες αλλαγές (ανανέωση στο χώρο, πάντα με προσοχή ώστε να μην αλλοιωθεί ο χαρακτήρας, κάποια ταξίδια  για καινούργιες ιδέες και ό,τι άλλο μας έρθει στο κεφάλι. Δεν μας αρέσει γενικά να σχεδιάζουμε κ πολύ – πολύ. Ξυπνάμε μια μέρα και αλλάζουμε ότι δεν μας κάθεται καλά!

Και το καλύτερο σας το κρατάμε για το τέλος.

Στο κέντρο του μαγαζιού είναι τοποθετημένη μια επαγγελματική μηχανή με φρέσκο ζεστό pop corn το οποίο είναι δωρεάν και παίρνεις όσο θες όσες φορές θες!

Το Μάτα Χάρι θα το βρείτε στην Μενεμένη, Γεωργίου Κυριμή 12

Related stories

To EuroPride συνέβη και γέμισε ελπίδα για έναν ίσο κόσμο

Το EuroPride ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, γεμίζοντας χαρά και...

Το Cine Απόλλων και το Cine Ναταλί φέρνουν το Los Angeles στη Θεσσαλονίκη

Μετά την απόλυτα πετυχημένη διοργάνωση “Σεπτέμβριος στη Νέα Υόρκη”...

8 +1 Συναυλίες για τις πρώτες νύχτες του Ιουλίου

Ο Ιούλιος έφτασε, η εξεταστική τελείωσε (σχεδόν), οι διακοπές...