HomeUrbanitiesΤο ρετσινάδικο στα ανατολικά, που γεμίζει με...

Το ρετσινάδικο στα ανατολικά, που γεμίζει με παρέες από νωρίς

Ήταν κάποτε μια γειτονιά που δεν είχε κάτι για να βγεις με την παρέα σου και να αράξεις, μια γωνιά που οδηγούσε από τη μια μεριά στην Τριανδρία, κι από την άλλη στην Άνω Τούμπα. Και κάποια στιγμή άνοιξε ένα ρετσινάδικο, που έχει ένα όνομα που σε εμπνέει να αρχίσεις το σου σου με την παρέα.

Η φάση στο Ρετσινάδικο Μουχαμπέτι εκτός από το να πεις τα νεα σου, να πιεις τα ντέρτια σου και τα λοιπά, είναι ριζωμένη στις παραδόσεις της μικρασιατικής και ποντιακής κουζίνας. Ένα από τα πιο ξεχωριστά πιάτα του μενού είναι οι κροκέτες μουσακά. Ο συνδυασμός των υλικών και η τέχνη της προετοιμασίας τους τις καθιστούν αδιαμφισβήτητο must-try. Η καπνιστή μπριζόλα είναι ένα άλλο πιάτο που ξεχωρίζει για τη μοναδική της γεύση και τη ζουμερή της υφή.

Τα φιλετάκια κοτόπουλου είναι επίσης εξαιρετικά, συνδυάζοντας τρυφερότητα και πλούσια γεύση. Η ζεστή σαλάτα μπρόκολο-κουνουπίδι και τα μανιτάρια αποτελούν ιδανικές επιλογές για τους λάτρεις των λαχανικών, προσφέροντας φρεσκάδα και νοστιμιά σε κάθε μπουκιά.

Ένα από τα κορυφαία πιάτα του Ρετσινάδικου Μουχαμπέτι είναι το μοσχαράκι με μελιτζάνες. Η πλούσια γεύση του μοσχαρίσιου κρέατος και η βελούδινη υφή της μελιτζάνας δημιουργούν έναν συνδυασμό που λιώνει στο στόμα και ξυπνάει τις πιο όμορφες παιδικές αναμνήσεις.

Αμολιανής 4, Στροφή Τριανδρίας

 

Related stories

Οι ταινίες της εβδομάδας 27.06-03.07.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Τα μυαλά του κινηματογραφικού κοινού έχει...

Οι συναυλίες του Thessaloniki EuroPride 2024

Οι συναυλίες του Thessaloniki EuroPride 2024 Και τώρα χορός! Οι...

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ | Φεστιβάλ Κορδελιού

Ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου/Αντιδημαρχία Πολιτισμού ανασυστήνει φέτος τον θεσμό του...

Ιωάννα Μπουραζοπούλου «Το Μπουντουάρ του Ναδίρ».

Γράφει ο Τάσος Γέροντας Ιωάννα Μπουραζοπούλου «Το Μπουντουάρ του Ναδίρ»....