HomeΘέματαΤο μουσικό γεγονός της χρονιάς: WOMEX 2012...

Το μουσικό γεγονός της χρονιάς: WOMEX 2012 στη Θεσσαλονίκη!

Το μουσικό γεγονός της χρονιάς: WOMEX 2012 στη Θεσσαλονίκη!

Το μεγάλο μουσικό γεγονός του 2012 λέγεται WOMEX και έρχεται τον Οκτώβριο στη Θεσσαλονίκη! Πάνω από 60 συναυλίες και πλήθος καλλιτεχνών από τον χώρο της εθνικ (ή αν προτιματε της world music) θα βρεθούν στη Θεσσαλονίκη για 4 ημέρες σε μια μουσική έκθεση διεθνούς εμβέλειας.

Η έκθεση αποτελεί σημείο αναφοράς των εξειδικευμένων παραγόντων της έθνικ μουσικής, από όλον τον κόσμο. Η «Womex» πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Βερολίνο το 1994 και έκτοτε έχει φιλοξενηθεί στο Έσσεν, τις Βρυξέλλες, την Στοκχόλμη, το Ρότερνταμ, το Νιούκαστλ, την Σεβίλλη, τη Μασσαλία και την Κοπεγχάγη.  

Το μουσικό γεγονός της χρονιάς: WOMEX 2012 στη Θεσσαλονίκη!
Στο πλαίσιό της, δίνεται η ευκαιρία σε καλλιτέχνες, δισκογραφικές και εκδοτικές εταιρίες, διοργανωτές συναυλιών,  φεστιβάλ και γραφεία management, να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους, προωθώντας το έργο τους και τη μουσική παράδοση κάθε χώρας.

Η πραγματοποίηση της έκθεσης στην Θεσσαλονίκη το 2012, σύμφωνα με τους διοργανωτές, σηματοδοτεί μία νέα εποχή για ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Τα νούμερα είναι ενδεικτικά και εντυπωσιακά:  

-2.500 συμμετέχοντες φορέων, από 98 χώρες του κόσμου.
-300 δημοσιογράφοι ελληνικών και διεθνών Μ.Μ.Ε.
-300 καλλιτέχνες και χιλιάδες επισκεπτών, που θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Θεσσαλονίκη, την ελληνική μουσική παραγωγή και τον ελληνικό πολιτισμό.

Η «Womex» είναι μοιρασμένη σε δύο σκέλη: Στην διάρκεια της ημέρας, απευθύνεται στους επαγγελματίες που ασχολούνται με το εμπορικό κομμάτι της world music. Τα βράδια, οι πύλες ανοίγουν για το κοινό και οι καλλιτέχνες εμφανίζονται διαδοχικά επί σκηνής, δημιουργώντας  ένα μοναδικό μουσικό ψηφιδωτό.

Είναι σημαντικό να τονιστεί πως η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για όσους καλλιτέχνες επιθυμούν να συμμετάσχουν στη Διεθνή Μουσική Έκθεση WOMEX,  ξεκίνησε και συνεχίζεται μέχρι την 13η Απριλίου του 2012

Αναλυτικά:
   
– Όλοι οι καλλιτέχνες, με αντικείμενο τις Μουσικές του Κόσμου (World music), καλούνται να κάνουν αίτηση για το συναυλιακό σκέλος της WOMEX.
 
–  Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στο συνεδριακό σκέλος, της WOMEX.

– Οι κινηματογραφιστές, που επιθυμούν να κοινοποιήσουν το έργο τους, με αντικείμενο πάντα στις μουσικές του κόσμου μπορούν να κάνουν αίτηση συμμετοχής στη WOMEX του 2012.

Το λινκ σε κάθε περίπτωση για πληροφορίες και αιτήσεις είναι το http://www.womex.com/realwomex/main.php?id_headings=152&id_realwomex=14&subheading=180

Η παράδοση που έχει ξεκινήσει, εδώ και χρόνια η WOMEX εστιάζοντας στη μουσική παράδοση της ευρύτερης περιοχής που φιλοξενεί την έκθεση, θα συνεχιστεί και φέτος στη Θεσσαλονίκη.  Θα δημιουργηθεί μία ειδική μουσική σκηνή, η Club Globalkan, η οποία θα δώσει δυνατότητα συμμετοχής σε  καλλιτέχνες, από την Ελλάδα και την ευρύτερη γειτονιά της Νοτιανατολικής Ευρώπης.

Αιτήσεις για εμφανίσεις καλλιτεχνών από την ευρύτερη περιοχή της Νοτιανατολικής Ευρώπης θα γίνονται δεκτές μέχρι την 11η Μαίου.

Πάρτε μια ιδέα μέσα από δύο βίντεο που παρουσιάζουν την γενική δομή αλλά και την WOMEX του 2011, που έγινε στην Κοπεγχάγη.

Related stories

Joachim B. Schmidt «Κάλμαν».

Γράφει ο Τάσος Γέροντας Joachim B. Schmidt «Κάλμαν». Μετάφραση Σοφία Αυγερινού....

Ο Κυριάκος από την Ικαρία έφτιαξε ένα κουτούκι που κάνει θρυλικά γλέντια στην πόλη

γράφει η Χρύσα Πλιάκου Από την Ικαρία ταξίδεψε χιλιόμετρα μέχρι...

5+1 μαγαζιά στα δυτικά που κάνουν όλη την πόλη να μιλά για αυτά

Η Δυτική Θεσσαλονίκη κρύβει μαγικά σημεία που αξίζουν την...

My 77th Cannes Diary: The Substance της Coralie Fargeat

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Η τέταρτη ημέρα του φεστιβάλ, ένα...

Όταν η Pop κουλτούρα συνδυάζεται με ιστορικά έργα τέχνης

Μερικές από τις αγαπημένες μας καλλιτεχνικές συλλογές προκύπτουν όταν...