HomeΘέματαΗ χρήση προφυλακτικού

Η χρήση προφυλακτικού

κατά τη διάρκεια της πρώτης σεξουαλικής επαφής έχει οφέλη στη μετέπειτα ζωή μας

Η ενθάρρυνση των ανθρώπων να χρησιμοποιούν προφυλακτικό κατά την πρώτη τους επαφή έχει μακροπρόθεσμα οφέλη για τη σεξουαλική υγεία, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση.

Το “DurexFaceofGlobalSexReport 2012” έχει υπογραμμίσει την σημαντικότητα της χρήσης προφυλακτικού κατά τη διάρκεια της πρώτης σεξουαλικής εμπειρίας.Τα αποτελέσματα κατέδειξαν ότι η συνειδητή επιλογή να χρησιμοποιήσουμε προφύλαξη στην πρώτη μας σεξουαλική επαφή, συνδέεται άμεσα με τη μελλοντική υπευθυνότητά μας απέναντι στο σεξ.

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε για τη Durex, τη νούμερο ένα εταιρεία προφυλακτικών παγκοσμίως. Η έκθεση βασίστηκε σε μια αρκετά περιεκτική βιβλιογραφική ανασκόπηση και σε στοιχεία από την Παγκόσμια έρευνα της Durex για την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση,αντιπροσωπεύοντας τις απόψεις περισσότερων από 29 χιλιάδων ανθρώπων από 37 χώρες, η οποία συντάχθηκε από ανεξάρτητους ερευνητές της εταιρείας ερευνών Harris Interactive.

Η έκθεση έδειξε ότι τα άτομα που είχαν κάνει χρήση προφυλακτικού κατά την πρώτη τους σεξουαλική επαφή έχουν 26% περισσότερες πιθανότητες να μην εμφανίσουν κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα και 36% περισσότερες πιθανότητες να αισθάνονται σίγουροι για την πρόληψη μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης.

Η έκθεση, επίσης αναφέρει ότι τα άτομα αυτά έχουν 20% περισσότερες πιθανότητες να λένε σήμερα ότι είναι ικανοποιημένα με την συνολική σεξουαλική τους ζωή.

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η χρήση προφυλακτικού κατά την συνουσία δεν αποτελεί καθολική πρακτική, αλλά η χρήση του αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου. Γύρω στο 70% των ερωτηθέντων κάτω των 20 ετών απάντησαν ότι χρησιμοποίησαν προφυλακτικό κατά την πρώτη τους σεξουαλική επαφή. Αυτός ο αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος σε σύγκριση με τους παλαιότερους ερωτηθέντες,με μόνο το 40% αυτών που είναι τώρα 50 ετών να χρησιμοποίησαν προφυλακτικό όταν πρωτοξεκίνησαν να έχουν σεξουαλικές επαφές, και λιγότεροι από το 25% των 64χρονων να παίρνουν προφύλαξη.

Μια σειρά στοιχείων έδειξαν ότι κάποιοι παράγοντες επηρεάζουν το εάν οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν προφυλακτικά στην αρχή της σεξουαλικής τους ζωής. Οι παράγοντες αυτοί είναι: ο προγραμματισμός της συνουσίας, το επίπεδο του εισοδήματος τους για την περίοδο εκείνη και η σεξουαλική τους διαπαιδαγώγηση.

Η έκθεση έδειξε ότι αυτοί που δεν είχαν προγραμματίσει την πρώτη τους σεξουαλική επαφή ήταν 29% λιγότερο πιθανό να έχουν χρησιμοποιήσει προφυλακτικό.Αυτοί των οποίων το εισόδημα ήταν πολύ χαμηλότερο από το μέσο όρο (λιγότερο από το ένα τρίτο του μέσου εισοδήματος) είχαν 40% λιγότερες πιθανότητες να χρησιμοποιήσουν προφυλακτικό.

Αυτοί οι οποίοι δεν είχαν λάβει καμία σεξουαλική διαπαιδαγώγηση ήταν 47% λιγότερο πιθανό να προστατέψουν τους εαυτούς τους από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα ή από κάποια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη κατά την πρώτη τους επαφή.

 

Σχετικά με τη Durex:
Η Durex εξαγοράστηκε από τη ReckittBenckiser τον Ιούλιο του 2010 και παραμένει ο παγκόσμιος ηγέτης στο χώρο της σεξουαλικής ευεξίας και No 1 Προφυλακτικό στο Κόσμο. Αποτελεί την πρώτη επιλογή για προφύλαξη και προστασία για περισσότερο από 80 χρόνια.

Η Durex παράγει μια ευρεία γκάμα προφυλακτικών, λιπαντικών και δονούμενων δαχτυλιδιών που πέρα από τη προστασία σκοπό έχουν την ενδυνάμωση του ερωτικού παιχνιδιού μεταξύ των συντρόφων. Λόγω της ηγετικής της θέσης, της συνεχούς καινοτομίας και της έρευνας που πραγματοποιεί, η Durex απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του κοινού σε ολόκληρο τον κόσμο για ασφαλές σεξ.

Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...