HomeCinema3ο Thessaloniki Free Short Festival (προβολές ταινιών...

3ο Thessaloniki Free Short Festival (προβολές ταινιών μικρού μήκους)

Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2023 στην Ετεροτοπία.

Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2023 στον πολυχώρο WE.

Προσέλευση από τις 19:00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Το Thessaloniki Free Short Festival δημιουργήθηκε την περίοδο του lockdown από μια μικρή ομάδα φοιτητών και αποφοίτων σχολών Τέχνης και σκοπός του είναι να δώσει την ευκαιρία σε κινηματογραφιστές από όλο τον κόσμο να προβάλλουν τις δημιουργίες τους, επικοινωνώντας και ανταλλάσσοντας μεταξύ τους σκέψεις και ιδέες, συμμετέχοντας σε ένα Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους χωρίς κάποιο κόστος συμμετοχής.

Το 1ο Thessaloniki Free Short Festival πραγματοποιήθηκε με επιτυχία με online προβολές στη σελίδα του Φεστιβάλ στο Instagram, μέσω IGTV και σε φυσικό χώρο την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021 στην ταράτσα της Ετεροτοπίας στη Θεσσαλονίκη. Πάνω από 100 θεατές, παρακολούθησαν στην μικρή ταράτσα της Ετεροτοπίας, 14 βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους από 8 χώρες. Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν 350 ταινίες από 45 χώρες του κόσμου.

Στο 2ο Thessaloniki Free Short Festival δόθηκε ιδιαίτερη βάση στο ελληνικό τμήμα και στο ελληνικό σπουδαστικό τμήμα του Φεστιβάλ και πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, τόσο με online προβολές στη σελίδα του Φεστιβάλ στο Instagram, μέσω IGTV, όσο και σε φυσικό χώρο την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022 στον Πολυχώρο WE στη Θεσσαλονίκη. Πάνω από 200 θεατές, παρακολούθησαν 10 βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους σε ένα τρίωρο πρόγραμμα. Στο Φεστιβάλ υπέβαλαν συμμετοχή 3200 ταινίες από 115 χώρες του κόσμου.

Φέτος, το 3ο Thessaloniki Free Short Festival, μεγάλωσε και άλλαξε προσανατολισμό, εστιάζοντας κυρίως στις κινηματογραφικές δημιουργίες νέων και φοιτητών τόσο από την Ελλάδα, όσο και από όλο τον κόσμο. Στην φετινή διοργάνωση υπέβαλαν συμμετοχή 3300 ταινίες μικρού μήκους από 120 χώρες του κόσμου.

Επίσης, από φέτος το Thessaloniki Free Short Festival ξεκίνησε συνεργασία με το Γαλλικό Φεστιβάλ ταινιών Hallucinea Film Festival, στα πλαίσια της οποίας θα προβληθούν 4 βραβευμένες ταινίες του Γαλλικού Φεστιβάλ.

Στις 4 Οκτωβρίου στον Κοινωνικό χώρο Ετεροτοπία και στις 5 Οκτωβρίου στον Πολυχώρο WE στη Θεσσαλονίκη, σε ένα διήμερο πρόγραμμα με ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟ, θα προβληθούν 35 ταινίες μικρού μήκους από όλο τον κόσμο, με έμφασή στις δημιουργίες νέων κινηματογραφιστών και σπουδαστών της τέχνης του κινηματογράφου.

Προσέλευση από τις 19:00.

Από τις 10 Οκτωβρίου 2023 και για 1 μήνα, θα προβληθούν ΔΩΡΕΑΝ, επιλεγμένες και βραβευμένες ταινίες του Φεστιβάλ online, στο κανάλι του Thessaloniki Free Short Festival στο YouTube.

Instagram: instagram.com/thessalonikifreeshortfestival

Facebook: facebook.com/thessalonikifreeshortfestival

FilmFreeWay: filmfreeway.com/ThessalonikiFreeShortFestival

YouTube: thessalonikifreeshort festival

Related stories

Eurovision: Αυτοί που προσπάθησαν αλλά δεν τα κατάφεραν

του Χρήστου Σατανίδη Μια ανάσα πριν τον μεγάλο τελικό της...

5+1 σειρές που βγάζουν μάτι, μέρος Ζ

Αν έχουν βαλτώσει οι επιλογές σου, αν έχεις καιρό...

Κριτική Βιβλίου, Fred Hoyle «Το Μαύρο Σύννεφο».

Γράφει ο Τάσος Γέροντας Fred Hoyle «Το Μαύρο Σύννεφο». Μετάφραση Θοδωρής Πιερράτος....