HomeMind the artΚριτική Βιβλίου | «Happy place»: το βιβλίο...

Κριτική Βιβλίου | «Happy place»: το βιβλίο του καλοκαιριού.

γράφει η Σοφία Μαχαίρα

Η Emily Henry είναι συγγραφέας Rom com μυθιστορημάτων που έχει αγαπηθεί πολύ από το αναγνωστικό κοινό. Έχουν μεταφραστεί 4 βιβλία στην Ελλάδα, με ποιο πρόσφατο το «χαρούμενο μέρος» που κυκλοφόρησε στις 26/6.

Δεν διαβαζω συχνά το είδος αυτό αλλά το καλοκαίρι το ζητάω λίγο παραπάνω και η συγγραφέας αυτή είναι η αγαπημένη μου. Έχοντας πλέον διαβάσει και τα τέσσερα βιβλία, το «χαρούμενο μέρος» μπαίνει στη δεύτερη θέση της προτίμησης μου.

Σε αυτό το βιβλίο επιλέγει ένα πρωτότυπο για εμένα  στορυ(δεν έχω ξαναδιαβάσει κάτι αντίστοιχο) στο οποίο μια παρεα φίλων πηγαίνει μια τελευταία εκδρομή στο εξοχικό που συνήθιζαν να πηγαίνουν διακοπές. Οι δυο από αυτούς πρώην ζευγάρι δεν έχουν ανακοινώσει το χωρισμό τους-για να μη χαλάσει η παρέα- και αναγκάζονται να παίξουν θέατρο ότι είναι ακόμα μαζί. Φαντάζεσαι τι κατάληξη μπορεί να είχε αυτό!

Φυσικά η Henry δε στέκεται μόνο εκεί. Γράφει για τις σχέσεις μεταξύ φιλων αλλά και τις οικογενειακές. Για όλα όσα κουβαλάμε μέσα μας εξαιτίας των γονιών μας, για τις ανασφάλειες μας,τα όνειρα και για το λάθος που κάνουμε να μην συζητάμε πραγματικά όσα μας προβληματίζουν με αποτέλεσμα να δημιουργούνται παρεξηγήσεις. Με εναλλαγές παρον-παρελθόν μαθαίνουμε για τη σχέση του ζευγαριού αλλά και για τα λάθη που έγιναν και από τις δυο πλευρές, με αποτέλεσμα να κατανοήσουμε καλύτερα και τους δυο χαρακτήρες.

Η ηρωίδα του βιβλίου ψάχνει συνεχώς να καταφύγει στο «χαρούμενο μέρος» της και αναρωτιέμαι σε ποιον δεν έχει τύχει κάποια στιγμή να βρεθεί σε μια δύσκολη κατάσταση ή να φοβηθεί  και να προσπαθήσει να απασχολήσει  το μυαλό του με κάτι ευχάριστο; Να προσπαθήσει να σκεφτεί  το «χαρούμενο μέρος» του. Για τον καθένα μας είναι κάτι διαφορετικό και συχνά αλλάζει. Συνήθως είναι η οικογένεια μας-όποιοι και να είναι αυτοί που την αποτελούν.

Μίλησε μέσα μου σε μεγάλο βαθμό. Συγκινήθηκα, γέλασα, χάρηκα, ένιωσα όμορφα, αισιόδοξα και γαλήνη. Τι άλλο να ζητήσεις από ένα τέτοιο βιβλίο;

Βρείτε το « χαρούμενο μέρος» σας  και καταφύγετε εκεί όσο πιο συχνά μπορείτε.

Related stories

Σάββατο στην πόλη, και πώς να το περάσεις

Δεν έχεις φύγει διακοπές, δεν θα πας στα περιξ...

Οι πρώτοι τηλεοπτικοί σταθμοί της Θεσσαλονίκης (από το 1960 μέχρι το ξεκίνημα της ΕΤ-3)

Αργύρης Τσιάπος Παρότι Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα, υπάρχει...

Η απρόσμενη… πρωτιά που είχε η Θεσσαλονίκη το 1930

Οι πρώτες τηλεφωνικές συνομιλίες από την Ελλάδα με το...