HomeUrbanitiesΉταν κάποτε ο Γιώργος, και η θρυλική...

Ήταν κάποτε ο Γιώργος, και η θρυλική του παμπ στην Σάρτη που άφησε ιστορία

Το George Pub στη Σάρτη Χαλκιδικής ήταν ένα μοναδικό μέρος που άφησε ιστορία.  Εκεί έβρισκες τον σταρ της περιοχής, τον Γιώργο. Όσοι τον έζησαν ξέρουν πως ήταν ένας τρομερός τύπος που χαμογελούσε συνέχεια, έπαιζε μουσική και έκανε με όλους πλάκα.

“Το πρώτο νυχτερινό μαγαζί που υπήρξε στη Σάρτη! Η ιστορική Pub του George. Πρωτοποριακή για το μικρό ψαροχώρι που ήταν τότε η Σάρτη (δεκαετία ’70). Μόνον ξένοι, “ξέμπαρκοι” τουρίστες συχνάζαν εκεί” γράφει κάποιος. Με ξύλο στη βάση του, πολλά σημαιάκια και τα πολλά exotic αλλά και καρναβαλιστικα διακοσμητικά, το μαγαζί έδινε μια περίεργη αλλά εξωτική αίσθηση, λες και μόλις έφτασες σε ένα απομακρισμένο τζαμαικανό χωριό και άραξες για να πιεις τη μπυρίτσα σου.

Ρέγκε και ροκ, και εκατοντάδες βινύλια σε περίμεναν  στο αρχηγείο του Γιώργου που λάτρευε τη μουσική. Και σομπρέρο, και βαλσαμωμένα ζώα και αφίσες και πινακίδες και κιθάρες κρεμασμένες στο τοίχο.

“Ήταν έξω από το τότε χωριό κ οι ντόπιοι δεν άφηναν τα παιδιά τους να πάνε εκεί, γιατί έπαιζε ροκ κι όπου παιζόταν ροκ… φοβόντουσαν πως οι θαμώνες… έπαιρναν ναρκωτικά! Στα μέσα τής δεκαετίας τού ’80, ήταν πλέον κ δικό μου στέκι. Γνώριζα ανθρώπους με άλλα μυαλά, άλλες πολιτισμικές απόψεις, κάποιους ανθρώπους που ταξίδευαν κ έβλεπαν πιο… πολλά!

Εξασκούσα τα αγγλικά μου, μάθαινα λέξεις από άλλες γλώσσες, ανάπτυσσα την κοινωνικότητα μου, άκουγα ροκ, έπινα μπύρες, κάποιες φορές έκανα την σερβιτόρα, προκειμένου να πιο μια μπύρα ακόμα αλλά τζάμπα!

Ήμουν χαρούμενη μες την τρελή, επαναστατική εφηβεία μου”.

Ο Γιώργος έφυγε απο τη ζωή το 2020, αλλά δεν έχει ξεχαστεί, πάντα κάποιος στην παρέα θα αναφέρει “εκείνο το ξύλινο μπαρ στη Σάρτη με εκείνον τον φοβερό τύπο…”

 

Φωτογραφίες από το mymototrips.blogspot.com

Related stories

Σάββατο στην πόλη, και πώς να το περάσεις

Δεν έχεις φύγει διακοπές, δεν θα πας στα περιξ...

Οι πρώτοι τηλεοπτικοί σταθμοί της Θεσσαλονίκης (από το 1960 μέχρι το ξεκίνημα της ΕΤ-3)

Αργύρης Τσιάπος Παρότι Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα, υπάρχει...

Η απρόσμενη… πρωτιά που είχε η Θεσσαλονίκη το 1930

Οι πρώτες τηλεφωνικές συνομιλίες από την Ελλάδα με το...

Τα κλαμπ, τα ρούχα, η φάση: Η εφηβεία μου στη Θεσσαλονίκη

θυμάται και γράφει η Βαρβάρα Δουμανίδου Συνήθως εμείς οι άνθρωποι...