HomeUrbanitiesLife guideΜια παραλία διαμαντάκι, λίγη ώρα έξω από...

Μια παραλία διαμαντάκι, λίγη ώρα έξω από την Θεσσαλονίκη

Η Επανομή απέχει μόλις 30 χιλιόμετρα από το κέντρο της Θεσσαλονίκης και βρίσκεται κάπου στη μέση τη διαδρομής για το πρώτο πόδι της Χαλκιδικής. Μπορεί για τους Θεσσαλονικείς να αποτελεί ιδανική αφορμή για γρήγορη απόδραση, για τους Αθηναίους όμως παραμένει ένας μάλλον άγνωστος προορισμός. Κι όμως, έχει κάτι το μοναδικό, κάτι που δύσκολα συναντάς σε οποιοδήποτε άλλο σημείο της Ελλάδας.

Από τη μια πλευρά συναντά κανείς κύμα στην θάλασσα ενώ από την άλλη επικρατεί νηνεμία. Σαν να μην έφτανε αυτό το γεγονός, μέσα στη θάλασσα βρίσκεται εκεί ένα σκουριασμένο ναυάγιο που δημιουργεί μια ξεχωριστή ομορφιά. Η παραλία έχει τιμηθεί με γαλάζια σημαία και όχι άδικα, αφού η θάλασσα καθαρίζεται από τον ποταμό της περιοχής που λειτουργεί ως φυσικό φίλτρο!

Το ναυάγιο του πλοίου στην Επανομή στέκει εκεί αγέρωχο, επιβλητικό και περήφανο από το 1970 όταν κατά την περίοδο της δικτατορίας εκτελούσε εκεί εργασίες μεταφοράς χώματος. Οι δικτάτορες ήθελαν να μπαζώσουν τον βιότοπο όπου ανθίζουν περισσότερα από 2500 είδη φυτών, χώρια την πανίδα που ζει στην περιοχή.

Η παραλία του Ποταμού είναι ο απόλυτος προορισμός για όσους θέλουν να αποφύγουν τα πολλά χιλιόμετρα. Η έκτασή της καθώς και το γεγονός ότι σχεδόν πάντα βρίσκεις εύκολο πάρκινγκ την κάνει μία ξεκούραστη και σύντομη απόδραση. Αφήστε το αυτοκίνητο σας και περπατήστε ως την μύτη. Η θάλασσα και το τοπίο θα σας ανταμείψουν.

Related stories

Οι ταινίες της εβδομάδας 27.06-03.07.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Τα μυαλά του κινηματογραφικού κοινού έχει...

Οι συναυλίες του Thessaloniki EuroPride 2024

Οι συναυλίες του Thessaloniki EuroPride 2024 Και τώρα χορός! Οι...

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ | Φεστιβάλ Κορδελιού

Ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου/Αντιδημαρχία Πολιτισμού ανασυστήνει φέτος τον θεσμό του...

Ιωάννα Μπουραζοπούλου «Το Μπουντουάρ του Ναδίρ».

Γράφει ο Τάσος Γέροντας Ιωάννα Μπουραζοπούλου «Το Μπουντουάρ του Ναδίρ»....