HomeMind the artDesign - ΑρχιτεκτονικήΟ Φίλιππος και η Μαρία σχεδιάζουν και...

Ο Φίλιππος και η Μαρία σχεδιάζουν και κατασκευάζουν τις πιο ιδιαίτερες κουζίνες στην πόλη

Ο Φίλιππος Αρβανίτης -industrial designer και κατασκευαστής- και η Μαρία Φαρδέλλα – interior designer- είναι τα πρόσωπα πίσω από την εταιρεία TECHNOXIL που δραστηριοποιείται στον χώρο του σχεδιασμού και της κατασκευής από το 2006.

Η πολυετή εμπειρία τους και η αγάπη τους για την δουλειά τους, τους έχει φέρει στο προσκήνιο μέσα από τις υπέροχες κουζίνες που κατασκευάζουν. Στόχος κάθε project, όπως μας ανέφεραν είναι να δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες λειτουργίας και αισθητικής του χώρου της κουζίνας που είναι τόσο σημαντικός στη σύγχρονη ζωή.

Ο Φίλιππος μετράει 22 χρόνια προϋπηρεσίας, καθώς μεγάλωσε στην οικογενειακή επιχείρηση – βιοτεχνία τους και έμαθε την τέχνη από μικρός. Θέλω όταν παραδίδω μια δουλειά να είναι ο πελάτης μου ευχαριστημένος και χαρούμενος με την κουζίνα του. Ο ολοκληρωμένος εξοπλισμός της βιοτεχνίας μου με μηχανήματα που συνεχώς ανανεώνω μου δίνουν την δυνατότητα να φτάνω στο ιδανικό αποτέλεσμα.

Η πρώτη συνάντηση με τον εν δυνάμει πελάτη είναι και η πιο ουσιαστική καθώς συζητάμε τα πάντα γύρω από τις ανάγκες, την αισθητική, τον τρόπο ζωής των ιδιοκτητών της κατοικίας που έχουμε να αντιμετωπίσουμε σχεδιαστικά. Κατόπιν προχωράμε στη μελέτη και όλα παίρνουν τον δρόμο τους. Είναι υπέροχο να δουλεύουμε με ανθρώπους που έχουν άποψη και ταιριάζει η οπτική μας και συνήθως αυτό συμβαίνει καθώς σε εμάς έρχονται γνωρίζοντας μας μέσα από προηγούμενες δουλειές μας. Συμπληρώνει η Μαρία.

Θέλουμε συνεχώς να εξελισσόμαστε και να πηγαίνουμε ένα βήμα παρακάτω. Ο τρόπος ζωής, ιδίως μετά τον κόβιντ άλλαξε ραγδαία. Ο χρόνος που περνάμε στο σπίτι άλλαξε και τις ανάγκες μας. Πλέον στην κουζίνα μας μπορεί να μαγειρεύουμε, ταυτόχρονα να έχουμε το lap top ανοιχτό να δουλεύουμε και να έχουμε ακουμπισμένο σέ ένα ελεύθερο ράφι το tablet να βλέπουμε σειρά. Χρειαζόμαστε χώρο να μαζευτεί η οικογένεια γύρω από μια νησίδα να φάει, ή να έρθουν οι φίλοι μας και να καθίσουμε γύρω από αυτήν να πιούμε κρασί. Όλες αυτές οι νέες τάσεις μας φέρνουν κι εμάς σε νέες σχεδιαστικές λύσεις.

Δουλεύουμε όλα τα υλικά με μια ιδιαίτερη αγάπη βέβαια για το ξύλο και ο,τιδήποτε μπορούμε να φτιάξουμε με αυτό. Όλα διαμορφώνονται σύμφωνα με το μπάτζετ και το τι θέλει ο πελάτης μας. Είναι μια πολύ όμορφη διαδικασία αυτή της εύρεσης χρωμάτων και συνδυασμών, καθώς πλέον ο κόσμος είναι πιο τολμηρός και δοκιμάζει νέα πράγματα.

Συνεργαζόμαστε με αρχιτέκτονες και interior designers που αυτό κάνει ακόμα πιο εύκολο το επιθυμητό αποτέλεσμα μιας και έχει ήδη γίνει η προεργασία και η μελέτη, οπότε μαζί θα μιλήσουμε για τα υλικά και τον τρόπο κατασκευής και υλοποίησης. Έχουν κυκλοφορήσει πολλά και καινοτόμα νέα στοιχεία για τον χώρο της κουζίνας, από ηλεκτρικές συσκευές όπως ενδεικτικά αναφέρουμε το σύστημα απορρόφησης Bora που αγαπάμε να δουλεύουμε και το έχει αγκαλιάσει η αγορά, μέχρι μηχανισμούς για να γίνεται γρήγορη και εύκολη η εργασία μας σε αυτήν.

Παράλληλα να σημειώσουμε πως ασχολούμαστε και με ειδικές κατασκευές, όπως έπιπλα μπάνιου, τραπεζαρίες, διακοσμητικά διαχωριστικά, βιβλιοθήκες.

Μετά από πολλά χρόνια στην περιοχή της Χαριλάου, έχουμε μετακομίσει πλέον στην Βούλγαρη και η βιοτεχνία μας μεταφέρθηκε στη Ραιδεστό. Σε λίγο καιρό ο εκθεσιακός μας χώρος θα έχει ολοκληρωθεί. Ως τότε είμαστε καθημερινά εδώ και ετοιμάζουμε τις νέες μας δουλειές.

Μας βρίσκετε από τις 9μιση το πρωί μέχρι τις 15:00 και τα απογεύματα κατόπιν ραντεβού.

Βρείτε τους εδώ!

www.technoxil.gr

Social Media: instagram   &  Facebook

Βούλγαρη 18, Θεσσαλονίκη

Τ. 2310 300433

Related stories

Οι ταινίες της εβδομάδας 27.06-03.07.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Τα μυαλά του κινηματογραφικού κοινού έχει...

Οι συναυλίες του Thessaloniki EuroPride 2024

Οι συναυλίες του Thessaloniki EuroPride 2024 Και τώρα χορός! Οι...

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ | Φεστιβάλ Κορδελιού

Ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου/Αντιδημαρχία Πολιτισμού ανασυστήνει φέτος τον θεσμό του...

Ιωάννα Μπουραζοπούλου «Το Μπουντουάρ του Ναδίρ».

Γράφει ο Τάσος Γέροντας Ιωάννα Μπουραζοπούλου «Το Μπουντουάρ του Ναδίρ»....