HomeCinemaΟι ταινίες της εβδομάδας 27.06-03.07.2024

Οι ταινίες της εβδομάδας 27.06-03.07.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης

Τα μυαλά του κινηματογραφικού κοινού έχει πάρει το “Inside Out 2 – Τα μυαλά που καβαλάς 2” που συνεχίζει ακάθεκτο να σπάει ρεκόρ εισιτηρίων. Μετά τα 98.000 εισιτήρια του πρώτου 4ημέρου, πρόσθεσε ακόμα 115.000 εισιτήρια για να φτάσει στο εντυπωσιακό σύνολο των 297.000 εισιτηρίων σε μόλις 2 εβδομάδες προβολής. Είναι σίγουρα η επιτυχία της χρονιάς. Στη 2η θέση των εισιτηρίων βρέθηκαν οι “Μηχανόβιοι” με 7.750 εισιτήρια, ο “Εξορκισμός” στην 3η θέση με 6.800 εισιτήρια, ενώ το “Bad Boys: Ride or Die” με 4.800 εισιτήρια στην 4η θέση. Τέλος, ο “Νυχτερινός εκφωνητής” του Ρένου Χαραλαμπίδη, άνοιξε από 10 οθόνες με 3.260 εισιτήρια, ενώ το “Το καλοκαίρι της Κάρμεν”, συνεχίζει την πορεία του από μόλις 7 οθόνες, έχοντας φτάσει σε σύνολο σε 2 εβδομάδες τα 9.000 εισιτήρια. Την νέα κινηματογραφική εβδομάδα, έρχονται 6 νέες ταινίες στις Ελληνικές αίθουσες:

  1. Ένα Ήσυχο Μέρος: Ημέρα Πρώτη – A Quiet Place: Day One

Το prequel των 2 επιτυχημένων post-apocalyptic θρίλερ ταινιών του John Krasinski, έρχεται για να ανακαλύψετε γιατί ο κόσμος μας σώπασε. Την σκηνοθεσία εδώ αναλαμβάνει ο Michael Sarnoski, σκηνοθέτη της ταινία “Pig” του 2021. Πρωταγωνίστρια της ταινίας είναι η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Lupita Nyong’o.

Σύνοψη: Μια γυναίκα με το όνομα Σαμ βρίσκεται παγιδευμένη στη Νέα Υόρκη κατά τα πρώτα στάδια εισβολής εξωγήινων πλασμάτων με υπερηχητική ακοή

Διάρκεια: 100’

Σκηνοθεσία: Michael Sarnoski

Σενάριο: John Krasinski, Michael Sarnoski

Πρωταγωνιστούν: Lupita Nyong’o, Joseph Quinn, Alex Wolff, Djimon Hounsou

  1. Horizon: Ένα Αμερικανικό Έπος – Horizon American Saga

Ο βραβευμένος με Όσκαρ εμπνευσμένος δημιουργός Κέβιν Κόστνερ σκηνοθετεί το επικό Horizon: Ένα Αμερικανικό Έπος Κεφάλαια 1 και 2, ένα πολυπρόσωπο χρονικό της εξάπλωσης των αποίκων των Ηνωμένων Πολιτειών προς τα δυτικά την εποχή του Εμφυλίου. Σε αυτή την πολύ μεγάλη για μία ταινία ιστορία της Αμερικής, σε ένα πραγματικό κινηματογραφικό γεγονός, πρωταγωνιστεί ο Κέβιν Κόστνερ, που συνυπογράφει το σενάριο με τον Τζον Μπερντ (The Explorers Guild) και την παραγωγή με την εταιρεία του Territory Pictures. Στα πλαίσια της μεγάλης παράδοσης των θρυλικών γουέστερν της Warner Bros., το Horizon: Ένα Αμερικανικό Έπος εξερευνά τη γοητεία της Άγριας Δύσης και πώς κερδήθηκε – και χάθηκε – με αίμα, ιδρώτα και δάκρυα πολλών. Διανύοντας την τετραετία του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου, από το 1861 μέχρι 1865, η φιλόδοξη κινηματογραφική περιπέτεια του Κόστνερ θα οδηγήσει το κοινό σε ένα συναισθηματικό ταξίδι εντός μιας χώρας σε πόλεμο με τον ίδιο της τον εαυτό, μέσα από τα μάτια των οικογενειών, των φίλων και των εχθρών που προσπαθούν να ανακαλύψουν τι πραγματικά σημαίνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Οι Κόστνερ, Σιένα Μίλερ, Σαμ Γουόρθινγκτον και Τζιοβάνι Ριμπίζι πρωταγωνιστούν δίπλα σε ένα εντυπωσιακό σύνολο που περιλαμβάνει τους Άμπι Λι, Γουίλ Πάτον, Τζένα Μαλόουν, Μάικλ Ρούκερ, Ντάνι Χιούστον, Λουκ Γουίλσον, Τζεφ Φέιχι, Ίζαμπελ Φέρμαν, Έλα Χαντ, Ντέιβιντ Ο’Χάρα, Όουεν Κρόου Σου, Τατάνκα Μινς, Τιμ Γκίνι, Σκοτ Χέιζ, Τομ Πέιν, Αλεχάντρο Έντα, Τζέιμς Ρούσο, Τζον Μπίβερς, Τζέιμι Κάμπελ Μπάουερ, Μάικλ Ανγκανάρο και πολλούς άλλους. Ο Κόστνερ επιστρέφει στην καρέκλα του σκηνοθέτη για πρώτη φορά μετά τον σπουδαίο Άγραφο νόμο της Δύσης (2003) και επισκέπτεται ξανά την Αμερική του Εμφυλίου Πολέμου, το σκηνικό του πολύ επιτυχημένου σκηνοθετικού του ντεμπούτου Χορεύοντας με τους λύκους (1990), που κέρδισε επτά Όσκαρ, συμπεριλαμβανομένων των Καλύτερης Ταινίας και Σκηνοθεσίας. Ο Κόστνερ υπογράφει την παραγωγή μαζί με τους Χάουαρντ Κάπλαν και Μαρκ Γκίλαρντ. Πίσω από την κάμερα, ο δημιουργός συνεργάζεται με τον διευθυντή φωτογραφίας Τζ. Μάικλ Μόροου (Λέσχη νέων δισεκατομμυριούχων, Parker), τον σκηνογράφο Ντέρεκ Ρ. Χιλ (Tom Clancy’s Jack Ryan, Και οι 7 ήταν υπέροχοι), τον μοντέρ Μίκλος Ράιτ (For All Mankind, Ο άγραφος νόμος της Δύσης) και την ενδυματολόγο Λίζα Λόβας (Ασθενοφόρο, Transformers: The Last Knight). Τη μουσική υπογράφει ο υποψήφιος για Όσκαρ Τζον Ντέμπνι (Τα πάθη του Χριστού, The Greatest Showman).

Σύνοψη: Οικογένειες, φίλοι και εχθροί ανακαλύπτουν το δέλεαρ της Παλαιάς Δύσης καθώς ο Εμφύλιος Πόλεμος διχάζει τη χώρα.

Διάρκεια: 181’

Σκηνοθεσία: Kevin Costner

Σενάριο: Jon BairdKevin Costner, Mark Kasdan

Πρωταγωνιστούν: Kevin Costner, Sienna Miller, Sam Worthington, Jena Malone, Abbey Lee, Michael Rooker, Danny Huston, Luke Wilson, Isabelle Fuhrman, Jeff Fahey, Will Patton, Tatanka Means, Owen Crow Shoe, Ella Hunt, Jamie Campbell Bower, Thomas Haden Church

  1. Ο Τελευταίος Ταξιτζής

Ο Στέργιος Πάσχος επιστρέφει 8 χρόνια μετά το επιτυχημένο “Άφτερλωβ”, με την νέα του ταινία “Ο τελευταίος ταξιτζής” που απέσπασε 2 βραβεία στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Σύνοψη: Ο Θωμάς, ένας πενηντάρης, κατ’ ανάγκην ταξιτζής, ζει μαζί με τη γυναίκα του, τη Μαρία, και τον έφηβο γιο του, τον Τάσο. Παρότι έχει σπουδάσει φιλολογία και αγαπάει πολύ τη λογοτεχνία, ποτέ δεν κατάφερε να ζήσει σύμφωνα με τις προσδοκίες που είχε από τον εαυτό του. Η αυτοκτονία ενός πελάτη φέρνει στην επιφάνεια τα απωθημένα του και τον βυθίζει στην ερωτική εμμονή. Η πανέμορφη Κλέλια Ανδριολάτου σε έναν ρόλο που θα συζητηθεί.

Διάρκεια: 114’

Σκηνοθεσία: Στέργιος Πάσχος

Σενάριο: Στέργιος Πάσχος

Πρωταγωνιστούν: Κώστας Κορωναίος, Κλέλια Ανδριολάτου, Μαρίσσα Tριανταφυλλίδου, Έκτορας Λιάτσος, Γιώργος Ζιάκας, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης

  1. Μικρά πρόστυχα γράμματα – Wicked Little Letters

Βρετανική ξεκαρδιστική κωμωδία από τη Σκηνοθέτη του “Me before You” Thea Sharrock,

με την βραβευμένη με Όσκαρ Olivia Colman, ότι πρέπει για θερινό σινεμά.

Σύνοψη: Μια παραθαλάσσια πόλη της Αγγλίας τη δεκαετία του 1920, γίνεται μάρτυρας μιας φάρσας και ενός απαίσιου σκανδάλου, σε αυτή την ταραχώδη κωμωδία μυστηρίου. Βασισμένη σε μια αληθινή ιστορία πιο παράξενη από τη φαντασία, ακολουθεί δύο γειτόνισσες: τη βαθιά συντηρητική ντόπια Edith Swan (Olivia Colman) και την θορυβώδη Ιρλανδή μετανάστρια Rose Gooding (Jessie Buckley). Όταν η Edith και οι άλλοι κάτοικοι αρχίζουν να λαμβάνουν πονηρές επιστολές γεμάτες άθελα ξεκαρδιστικές βωμολοχίες, η Rose με το ‘βρώμικο’ στόμα της, κατηγορείται για το έγκλημα. Οι ανώνυμες επιστολές προκαλούν εθνικό σάλο και ακολουθεί μια δίκη. Ωστόσο, καθώς οι γυναίκες της πόλης – με επικεφαλής την αστυνομικό Gladys Moss (Anjana Vasan) – αρχίζουν να ερευνούν οι ίδιες το έγκλημα, υποψιαζόμενες ότι κάτι δεν πάει καλά και η Rose μπορεί να μην είναι τελικά η ένοχη.

Διάρκεια: 100’

Σκηνοθεσία: Thea Sharrock

Σενάριο: Jonny Sweet

Πρωταγωνιστούν: Olivia Colman, Jessie Buckley, Anjana Vasan, Joanna Scanlan, Gemma Jones, Malachi Kirby, Lolly Adefope, Eileen Atkins, Timothy Spall

  1. Ο Πάντα-Πάνγκ στην Αφρική – Panda Bear in Africa

Ταινία κινουμένων σχεδίων με πρωταγωνιστή ένα Panda….

Σύνοψη: Ο Πανγκ, ένα αστείο και περιπετειώδες νεαρό αρκουδάκι Πάντα, θα ταξιδέψει από την Κίνα στην Αφρική για να σώσει τη δράκαινα φίλη του που έχει πέσει θύμα απαγωγής από έναν τρελό μπαμπουίνο και του κροκόδειλου συνεργού του. Στο ταξίδι του, θα ανακαλύψει έναν άγνωστο για εκείνο κόσμο, θα κάνει απρόσμενους νέους φίλους και θα κληθεί να ξεπεράσει εμπόδια που ούτε μπορούσε να φανταστεί, σε μία επική περιπέτεια για όλη την οικογένεια.

Διάρκεια: 84

Σκηνοθεσία: Richard Claus, Karsten Kiilerich

Σενάριο: Richard Claus, Karsten Kiilerich, Rob Sprackling

Στην Ελληνική μεταγλώττιση τις φωνές τους δανείζουν οι:  Δημήτρης Κανέλλος, Κώστας Τερζάκης, Δημήτρης Ντρίβας, Τόνια Μαράκι, Τάκης Σακελαρίου, Μυρτώ Ναούμ, Κωνσταντίνος Στελούδης, Νατάσα Κομμάτα, Αβίνα Χριστογιαννοπούλου, Μαριλένα Λιακοπούλου, Γιώργος Σκιαδάς

  1. Blue Lock The Movie -Episode Nagi

Anime ταινία βασισμένη στην  ομότιτλη ποδοσφαιρική σειρά.

Σύνοψη: Αυτό είναι μια ταλαιπωρία.» Αυτή ήταν η αγαπημένη φράση του δευτεροετούς μαθητή λυκείου Nagi Seishiro που ζούσε μια βαρετή ζωή. Όταν ο Mikage Reo, ένας συμμαθητής του που ονειρευόταν να κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, ανακαλύπτει την κρυφή ικανότητα του Nagi, τον παροτρύνει να παίξει ποδόσφαιρο και να μοιραστεί το εξαιρετικό ταλέντο του. Μια μέρα, λαμβάνει μια πρόσκληση για το μυστηριώδες BLUE LOCK Project. Αυτό που τον περιμένει εκεί είναι οι καλύτεροι επιθετικοί που έχουν συγκεντρωθεί από όλη τη χώρα. Το όνειρο του Nagi να γίνει ο καλύτερος, μαζί με τον Reo, θα οδηγήσει αυτό το παιδί-θαύμα σε έναν κόσμο που δεν έχει γνωρίσει ποτέ. Ένα παιδί-θαύμα μπορεί να αναδειχθεί όταν κάποιος το ανακαλύψει….τώρα, το απίστευτο ταλέντο και η προσωπικότητα του επιθετικού Nagi Seishiro θα βάλουν φωτιά στον κόσμο του ποδοσφαίρου.

Διάρκεια: 91’

Σκηνοθεσία: Shunsuke Ishikawa

Σενάριο: Muneyuki Kaneshiro, Taku Kishimoto, Yusuke Nomura

Στα Ιαπωνικά με Ελληνικούς υπότιτλους

Powered by CINEPLEXX

Related stories

Η μικρή ταβέρνα που έγινε το πιο ξακουστό εστιατόριο της Θεσσαλονίκης

Το εστιατόριο "Κρικέλας" στη Θεσσαλονίκη ιδρύθηκε το 1940 από...

Στις πλαζ του Θερμαϊκού η ζωή ήταν ωραία

Η ιστορία της περιοχής είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την...

Πώς ήταν τα Λαδάδικα Θεσσαλονίκης πριν την ανάπλασή τους

"Περιοχή καλυπτόμενη από τον δικό της μύθο, παραβαρδάρια γειτονιά,...

Η Θεσσαλονίκη του 90 μέσα από παλιές τηλεοπτικές σειρές

Ευτυχώς που έχουμε και κάποια πλάνα, για να βλέπουμε...

Η θρυλική πιτσαρία της Χαλκιδικής που κάνει όλους να αναστενάζουν από ευχαρίστηση

Οι πιστοί του δεύτερου ποδιού που ακολουθούμε τη γνωστή...