HomeUrbanitiesCafe & BarΤο Bricks είναι πολύ κουλ: Ο τέλειος...

Το Bricks είναι πολύ κουλ: Ο τέλειος λόγος για να ανηφορίσεις προς την Τούμπα

Φωτογραφίες: Μαρία Ευσταθιάδου

Η φάση είναι Τούμπα: Το Bricks είναι το πιο κουλ καφέ της περιοχής (και πάντα γεμάτο) 

Το Bricks, είναι το τούβλινο κτίριο εκεί στη γωνία της αρχής της Λαμπράκη στην Τούμπα, που έχει γίνει αρκετές φορές τόπος ραντεβού και χαλαρών ποτών στην παρέα μας. Το καφέ/ μπαρ προσελκύει καθημερινά πλήθος κόσμου από τη γύρω περιοχή που το έχουν καθιερώσει ως το αγαπημένο τους στέκι αλλά και κόσμου από άλλες γειτονιές. Εκεί θα βρεις το Ζάχο αλλά και την ομάδα του, που έβαλαν το χεράκι τους για να ανεβάσουν το hype της περιοχής.

 

Ο Ζάχος ήρθε στη Θεσσαλονίκη ως φοιτητής και έμεινε για τα καλά. Δεν έβγαινε όμως στην Τούμπα, εκεί που είναι σήμερα το Bricks. “Η Τούμπα είναι ένα αστικό χωριό! Όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους και έχουν μια αλληλεγγύη, είναι λες και έχουμε ένα χωριό… μέσα στην πόλη”

“Υπάρχει ένα συνονθύλευμα ανθρώπων στην Τούμπα, το πάντρεμα των ντόπιων με τους φοιτητές, των παλιών και των καινούργιων που δημιουργεί ένα ωραίο κλίμα, είναι ωραίο να βλέπεις αυτό το μίγμα των ανθρώπων να συνυπάρχουν, από διάφορα κοινωνικά στρώματα”

Το μαγαζί άνοιξε την άνοιξη του 21.  Δεν είναι λίγες φορές που αυτό το καφέ γεμίζει ως τον δρόμο από κόσμο που αράζει με την παρέα τους στα σκαμπό, στις καρέκλες, ακόμη και στα μηχανάκια τους έτσι ώστε να κοινωνικοποιηθούν και να κάνουν τη φάση τους. Αυτό είναι κάτι που ονειρευόταν ο Ζάχος να συμβεί πριν καν φτιάξει το μαγαζί…

Τον ρωτήσαμε όμως το βασικό. Πώς γίνεται το Bricks να είναι τοσο κουλ, και να έχει αυτό το chill factor; Eίναι αβίαστα χαλαρό. Γιατί μπορείς να είσαι ο εαυτός σου, αυτός που κουράστηκε αφόρητα στη δουλειά και θέλησε να αποφορτιστεί, αυτός που πήρε το σκύλο, βρήκε τους φίλους του να πίνουν και έκατσε κι αυτός για ένα τρίωρο, αυτός που γύρισε από μπάνιο στη Χαλκιδική και έκατσε για ένα καφέ.

“Το κλίμα συνδιαμορφώθηκε από εμάς και τους πελάτες. Έχει μια ωραία ελευθερία – είτε έρθεις με τις σαγιονάρες είτε με τα ρούχα της δουλειάς, είτε με τη γραβάτα, κανείς δεν θα ασχοληθεί με αυτό”.

Το καλύτερο όμως του καλοκαιριού πέρα από τα πάρτυ, είναι να πετύχεις εκείνες τις βραδιές όπου παίζουν ταινίες πάνω στον τούβλινο τοίχο του (Π.χ. τα Φτηνά Τσιγάρα ή το Dirty Dancing!). Η ομάδα επιμελείται και τη μουσική που ακούς όταν βλέπεις μια ταινία, ο Αλέξανδρος και ο Βαγγέλης, φίλοι και συνεργάτες του Ζάχου (τσέκαρε τους)

Μη νομίζεις ότι εκεί θα βρεις μόνο πιτσιρίκια – υπάρχουν και μεγαλύτερες ηλικίες, τριαντάρηδες και σαραντάρηδες που γουστάρουν να πιουν εκεί το τελευταίο ποτό της ημέρας τους. Πάντως, αν θες να βρεις κάποιον πολύ πιθανό να τον πετύχεις εκεί γιατί πραγματικά όλη η πόλη αράζει στο πεζοδρόμιο του Bricks. A, όπως λέει και το about του, είναι, εκτός από pet friendly και …. Φασεϊσμός & Φρικες friendly!

Bρες το στο Instagram

Eυαγόρα 2Α, Ανω Τούμπα, Θεσσαλονίκη

Related stories

Οι ταινίες της εβδομάδας 27.06-03.07.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Τα μυαλά του κινηματογραφικού κοινού έχει...

Οι συναυλίες του Thessaloniki EuroPride 2024

Οι συναυλίες του Thessaloniki EuroPride 2024 Και τώρα χορός! Οι...

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ | Φεστιβάλ Κορδελιού

Ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου/Αντιδημαρχία Πολιτισμού ανασυστήνει φέτος τον θεσμό του...

Ιωάννα Μπουραζοπούλου «Το Μπουντουάρ του Ναδίρ».

Γράφει ο Τάσος Γέροντας Ιωάννα Μπουραζοπούλου «Το Μπουντουάρ του Ναδίρ»....