HomeInterviewsNewcomers: Ο Γιάννης Πορτοκαλίδης, όταν δεν γυρίζει...

Newcomers: Ο Γιάννης Πορτοκαλίδης, όταν δεν γυρίζει βίντεο ή δεν μοντάρει, φροντίζει τις 50 γλάστρες στο σπίτι του

 

Newcomers, η νέα γενιά της πόλης

Γιάννη, τι ακριβώς κάνεις στη δουλειά σου; 

Τα κάνω όλα και συμφέρω χαχα! Τα τελευταία 4-5 χρόνια, ασχολούμαι με την βιντεoγραφία, το μοντάζ και το Marketing και ανα καιρούς τα παντρεύω και μεταξύ τους! Στη τελευταία μου δουλειά τον τελευταίο 1,5 χρόνο, ήμουν General Manager στην εταιρεία του Δημιουργού Περιεχομένου του Φοίβου Μπέλλου, την F Media! Πρωτογνωριστήκαμε όταν αναζητούσε βιντεογράφο και μοντέρ για το δικό του προφίλ.

Τον πρώτο καιρό και αφού ο Φοίβος είναι 5 χρόνια στον χώρο και έχοντας δημιουργήσει μία τεράστια κοινότητα, είχε ένα όνειρο να ανοίξει το δικό του agency με κύρια ασχολία τα κάθετα short form βίντεο! Οπότε στις πρώτες μέρες συνεργασίας μας, γυρίζει και μου λέει “Άνοιξα την εταιρεία” (την διαφημιστική την F Media εννοούσε, γιατί έχει και ακόμη μία)/ “Έχουμε το 1ο γύρισμα για τον 1ο πελάτη, την πιτσαρία την Funghi” (σίγουρα έχετε δει βίντεο τους!) κι από εκεί και πέρα ξεκίνησε αυτό το μεγάλο και πολύ ωραίο ταξίδι: Βρίσκαμε τις ιδέες, γράφαμε σενάρια, κάναμε τα γυρίσματα των βίντεο μαζί και εγώ έκανα όλα τα μοντάζ – στην πολύ αρχή. Με τον καιρό μεγάλωνε η ομάδα, πρώτα με μοντέρ και ακολούθως και με τους υπόλοιπους συναδέλφους!


Όλον αυτόν τον καιρό έχουμε λάβει πάρα πολλή εμπειρία και στο κομμάτι των social λόγω της διαχείρισης αρκετών πελατών και πολλά πολλά σεμινάρια πάνω στο marketing, την βιντεογραφία και το μοντάζ!

Ρίξαμε πάρα πολύ “τρέξιμο”, γνωρίσαμε ωραίο κόσμο και εξέχουσες πολιτικές προσωπικότητες, όπως ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας – Απόστολος Τζιτζικώστας – που έχουμε και συνεργασία! Ήταν ένα όμορφο επαγγελματικό ταξίδι και απο τις καλύτερες συνεργασίες στη μέχρι τώρα ζωή μου!

Τι σπούδασες και πως έφτασες να κάνεις αυτό που κάνεις τώρα;

Ξεκίνησα από την Διοίκηση Επιχειρήσεων, ξανά έδωσα Πανελλήνιες και “μεταφέρθηκα” στη Πληροφορική, στην οποία μεταξύ μας… δεν την τελείωσα ποτέ, υπολείπονται κάποια μαθηματάκια! Δουλεύω από τα 16 μου και έχω εργαστεί σε πάνω από 12 διαφορετικούς κλάδους: φυλλάδια, προπό, περίπτερα, καφέ, γραμματεία, σούπερ μάρκετ, picker σε e-market κλπ, πωλητής τεχνολογίας, στα 19 μου μάλιστα για 6 μήνες υπήρξα και επιχειρηματίας στην παραγωγή κουφωμάτων αλουμινίου. Από πάντα απ’όσο με θυμάμαι από την εφηβεία, προσπαθούσα να με συντηρώ και ήμουν πολύ εργατικός! Είχα μπει σε έναν φαύλο κύκλο εργασίας κατ’εμέ, λόγω της ενέργειας που σου δίνει και η ανάλογη ηλικία (16-20). Μέσα στην καραντίνα έλαβα σημαντικές αποφάσεις που για μένα ήταν και μία κομβική περίοδος, και ήταν εκείνη η περίοδος που γενικά πήρα την απόφαση να κάνω αυτά που πραγματικά θέλω στη ζωή μου!

Πρώτα απ’όλα αποδέχθηκα και κοινοποίησα σε όλο τον περίγυρο μου, τη σεξουαλική μου ταυτότητα, το γνωστόν σε όλους μας come out! Δεν είχα αντιληφθεί μέχρι τα 21 έτη μου πόσο σημαντικό είναι για τον εσωτερικό ψυχισμό ενός ανθρώπου. Το 2ο ήταν να κυνηγήσω το πάθος μου, όπου και παράλληλα ξεκίνησα στράγγιξα πολλά online σεμινάρια του μοντάζ και της βιντεοληψίας! Ασχολιόμουν και ψαχνόμουν από πάντοτε και με το Marketing διάβαζα βιβλία, κυρίως από εξωτερικό και φυσικά ότι αφορά την φωτογραφία & το βίντεο.


Από τα 16 μου (που δούλευα), σχεδόν πάντα είχα καλό κινητό και ήμουν ο τύπος που φωτογράφιζε και έβγαζε βίντεο τα πάντα, οπότε το μικρόβιο υπήρχε! Οπότε στην ουσία από εκεί ξεκίνησαν όλα και συνδέονται με το που βρίσκομαι σήμερα. Το καλοκαίρι λοιπόν μετά και από την 2η καραντίνα, έπαθα ένα σοκ από το πολύ άγχος που τραβούσα εκείνη την περίοδο αλλά και τις προηγούμενες και πάθαινα κρίσεις αγχωδών διαταραχών σε συνδυασμό με γαστροισοφαγική παλινδρόμηση και για 2 μήνες δεν έτρωγα τίποτα Μετά από εκείνη την ιδιαίτερη περίοδο, αποφάσισα ότι θα αρπάξω τη ζωή από τα μαλλιά, θα πάρω ρίσκα και θα ζήσω όπως γουστάρω εγώ!

Τι είναι αυτό που σου αρέσει και δεν σου αρέσει Θεσσαλονίκη;

Ας αρχίσουμε από τα βασικά, η Θεσσαλονίκη είναι πλανεύτρα και έχει πάρα πολλές ταυτότητες σαν πόλη. Οπότε δύσκολα την γλυτώνεις να μην γίνει καψούρης μαζί της!
 Θα αρχίσω από αυτό που μου αρέσει στην Θεσσαλονίκη που είναι ότι είναι “Ένα μεγάλο κρεβάτι” χαχαχα. Πέρα από την πλάκα ότι μπορεί να συναντήσεις γνωστούς ανθρώπους ΠΑΝΤΟΥ σε οποιοδήποτε σημείο, και ότι μία απόσταση 10 λεπτών με τα πόδια, γίνεται 1 ώρας, μπορεί να με τρελάνει και μεταφορικά και κυριολεκτικά! Αυτό που δεν μου αρέσει και ως κάτοικος Κέντρου, είναι το κυκλοφοριακό πρόβλημα, και το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με το parking, αλλά φυσικά και τα μέσα μαζικής μεταφοράς “ΜΕΤΡΟ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΕΛΑ ΠΑΡΕ ΜΕ ΑΠΟ ΕΔΩ” Και ως γέννημα-θρέμμα αυτής της πόλης και ακόμη κάτοικος της, βρίσκομαι κοντά στην οικογένεια μου που αγαπώ πολύ και μπορώ να τους επισκέπτομαι όποτε θέλω!

Ποια είναι τα στέκια σου και που θα σε βρούμε ένα Σάββατο βράδυ; 

Η βεράντα του σπιτιού μου με τα 50 φυτά που έχουμε με τον φίλο μου! Γενικά, είμαι λάτρης του περπατήματος, με αρέσει να χάνομαι μέσα στα γραφικά σοκάκια της πόλης, ιδιαίτερα τις απογευματινές & βραδινές ώρες. Στις “καλές εποχές” μου έκανα και 10χλμ την ημέρα,
αγαπώ Νέα Παραλία, αγαπώ Λιμάνι και φυσικά να “χάνομαι” μέσα στα στενά της Θεσσαλονίκης! Νιώθω ότι εναρμονίζομαι μέσα μου όταν βρίσκομαι στους δρόμους που έχω περάσει και όλη την εφηβική μου ζωή, φυσικά! Εντάξει δεν το συζητώ, ότι όταν είναι να καθίσω σε μαγαζιά 1ο στη λίστα μου βρίσκεται το Τσίπουρο-Μεζέ το οποίο ΥΠΕΡΑΓΑΠΩ και φυσικά για σβήσιμο εννοείται cocktails στα queer club της πόλης!

Με τι άλλο ασχολείσαι πέρα από τη δουλειά;

Δύσκολη ερώτηση χαχα! Με την κηπουρική και στα φυτά – στα πολύ απλά- δεν είμαι γνώστης ακόμη του αντικειμένου, αλλά λατρεύω την επαφή με την φύση και βοηθάω πολύ τον φίλο μου που τα λατρεύει και ειναι το πάθος για πολλά χρόνια, είτε στον κήπο που διατηρεί στο εξοχικό του στη Χαλκιδική που έχει γύρω στα 30 δέντρα είτε στο σπίτι μας στη Θεσσαλονίκη στα 50 φυτά που έχουμε!

Γενικά λατρεύω να ακούω podcasts – όπως το Brain Hacking Academy και τις Φυλλισοφίες που αγαπώ -,  μου αρέσει το selfcare, όπως το να κάνω journaling, είναι και η συνήθεια η οποία με ξεκλείδωσε και με εξελίσσει σαν άνθρωπο, το συνιστώ ανεπιφύλακτα και ηρεμεί την ψυχούλα σου! Φυσικά παρόλο που δεν τελείωσα την Πληροφορική, μία αδυναμία την έχω για την τεχνολογία, είμαι ο Tech Nerd στον κύκλο μου και οτιδήποτε χρειάζεται πάνω σε οτιδήποτε συνήθως έχω τη λύση ή τη βρίσκω άμεσα! Είμαι και εθελοντής στο Thessaloniki Pride εδώ και 3 χρόνια που τώρα βρισκόμαστε σε θερμή περίοδο προετοιμασίας λόγω του EuroPride που είναι φέτος στην πόλη μας!

Μία απόφαση συνειδητή και πολύ βοηθητική όταν αποδέχεσαι τον σεξουαλικό σου προσανατολισμό σε νεαρή ηλικία να γίνεσαι ενεργό μέλος συμμετέχοντας στην αλληλουποστήριξη της κοινότητας. Η επαφή με όλους αυτούς τους ανθρώπους που γνωρίζεις και τις μοναδικές τους ιστορίες είναι πολύ ωραία!

Μίλα μας και για τις rainbow mermaids! Τι κάνεις εκεί;

Οι Rainbow Mermaids είναι άλλο ένα βασικό κεφάλαιο της ζωής μου! Με την Katina Bella και την Mystic Van Rouge, γνωριζόμαστε περίπου 3 χρόνια, τις λατρεύω και αγαπώ πολύ σαν ανθρώπους! Ήταν η 1η επαφή που είχα με Drag Queens, δεν γνώριζα αυτή την υπέροχη τέχνη και με εντρύφησαν οι καλύτερες! Είναι οι Drag Mothers μου που λέμε! Στις αρχές της χρονιάς με κάλεσε η Katina και με λέει; “Φτιάχνω μία ομάδα (ομαδάρα είμαστε παρεμπιπτόντως) και θέλω να είσαι και εσύ ένα από τα μέλη αυτής”.

Ενθουσιάστηκα πάρα πολύ γιατί όλο αυτόν τον καιρό τριγυρνούσαν διάφορα project στο μυαλό μου που θα μπορούσα να υλοποιήσω με τα παιδιά! Και έτσι έγινε, βρεθήκαμε όλα μαζί στο 1o meeting. Χωρίσαμε αρμοδιότητες, όλα τα παιδιά το καθένα στο είδος του είμαστε κορυφή (μην περιαυτολογώ κιόλας δηλαδή).

Και εμένα τα πόστα μου, είναι τα εξής: Social Media Manager, Short Form Content Creation & Editιng, Assistant Manager γενικότερα του project δηλαδή στην ουσία το δεξί χέρι της “διευθύντριας μας” (της Mystic Van Rouge έτσι την φωνάζουμε χαχα) μιας που έχω και πολύ εμπειρία στον χώρο του βίντεο, της δημιουργίας περιεχομένου και του Marketing!

Γενικά είναι ένα λατρεμένο project και η αγάπη που βάζουμε όλη η ομάδα, δε λέγεται. Νομίζω βγαίνει και προς τα έξω αυτό!

Στους 6 μήνες πια είμαστε δεμένοι, έχουμε όλοι έρθει ολα τα παιδιά κοντά και καθε μας γύρισμα είναι και ένα εξτρα επεισόδιο – αλά backstage – χαχαχα! Οπότε μην ξεχνάτε ακολουθήστε μας στα social mediα και κάντε και μια εγγραφή στο κανάλι μας, γιατί έρχονται διάφορα & όμορφα πράγματα, που θα λατρέψετε!

Τσέκαρέ τον εδώ

Related stories

Οι ταινίες της εβδομάδας 27.06-03.07.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Τα μυαλά του κινηματογραφικού κοινού έχει...

Οι συναυλίες του Thessaloniki EuroPride 2024

Οι συναυλίες του Thessaloniki EuroPride 2024 Και τώρα χορός! Οι...

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ | Φεστιβάλ Κορδελιού

Ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου/Αντιδημαρχία Πολιτισμού ανασυστήνει φέτος τον θεσμό του...

Ιωάννα Μπουραζοπούλου «Το Μπουντουάρ του Ναδίρ».

Γράφει ο Τάσος Γέροντας Ιωάννα Μπουραζοπούλου «Το Μπουντουάρ του Ναδίρ»....