HomeInterviewsΓνωρίζουμε τέσσερις αγαπημένους tattoo artists μια ανάσα...

Γνωρίζουμε τέσσερις αγαπημένους tattoo artists μια ανάσα πριν το 7ο Balkan Thessaloniki Tattoo Convention

Η τεράστια γιορτή όσων αγαπούν την τέχνη της δερματοστιξίας, το 7ο Balkan Thessaloniki Tattoo Convention επιστρέφει για ένα ξεχωριστό τριήμερο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στο οποίο θα συμμετέχουν περισσότεροι από 200 tattoo artists της Βόρειας Ελλάδας αλλά και από το εξωτερικό.

Εμείς συστηθήκαμε με τέσσερα δυνατά ονόματα, που θα δούμε στο φεστιβάλ!

  • Πες μας, πώς ξεκίνησες να ασχολείσαι με την τέχνη του τατουάζ;

Dinos_Dirty Roses: Ανέκαθεν ήμουν λάτρης του tattoo και είχα γνωστούς που ασχολιόντουσαν με το επάγγελμα. Απλά ποτέ δεν μου πέρασε από το μυαλό ότι θα μπορούσα εγώ ο ίδιος να το κάνω. Μέχρι τη στιγμή που ένας φίλος μου, άφησε δύο μοτεράκια σπίτι μου. Έτσι, μου δημιουργήθηκε και η πρώτη περιέργεια να δω πώς λειτουργούν. Από τότε δεν έχω ξανά ασχοληθεί με τίποτα διαφορετικό.

PandeLee_Black Rabbit: Το πρώτο μου τατουάζ το έκανα στα 17 μου. Από την πρώτη στιγμή που είδα τη διαδικασία ενθουσιάστηκα. Έτσι, παράλληλα με τις σπουδές στην πληροφορική έβλεπα σχέδια και διάβαζα για την ιστορία του τατουάζ. Αποφάσισα τελικά ότι θα κρατήσω τις γνώσεις μου στην πληροφορική και θα προχωρήσω πηγαίνοντας σε κάποιο μαγαζί σαν μαθητευόμενος.

Pantelee _ Black Rabbit Tattoo Studio

Annuk_Sayagata: Από μικρή η ζωγραφική ήταν πάντα στη ζωή μου. Μεγαλώνοντας, γεννήθηκε φυσικά η ανάγκη το επάγγελμά μου να έχει να κάνει με τις τέχνες. Εκείνα τα χρόνια το tattoo είχε αρχίσει να διαδίδεται σαν επαγγελματική επιλογή. Μου έγινε πρόταση από ένα στούντιο να ξεκινήσω να εργάζομαι εκεί και έτσι μπήκα στον χώρο του τατουάζ.

Fotini_Burning Eye: Από μικρή ηλικία με συνάρπαζε η τέχνη του τατουάζ! Το να κουβαλάς στο σώμα σου «ζωγραφιές» και να είσαι ένας ζωντανός καμβάς είναι μια ιδιαίτερη μορφή τέχνης. Η ενασχόλησή μου με το τατουάζ ήρθε παράλληλα με τη φοίτηση μου στη σχολή Καλών Τεχνών, όταν συνειδητά πια αποφάσισα ότι η κλίση μου στη ζωγραφική συνδυαστικά με την αγάπη μου για το tattoo θα μπορούσε να γίνει ο λόγος στο να κάνω επάγγελμα κάτι που τόσο αγαπώ!

  • Το στυλ που σε αντιπροσωπεύει πώς το επέλεξες;

Dinos_Dirty Roses: Για ένα χρονικό διάστημα της ζωής μου ζούσα στην Ιταλία, όπου εκεί το traditional είναι ευρέως διαδεδομένο με αρκετούς καλλιτέχνες στην ίδια κατηγορία, οπότε θεωρώ ότι με επηρέασε σε μεγάλο βαθμό. Σίγουρα ο συνδυασμός απλότητας-τεχνικής και διάρκειας στον χρόνο είναι ένας από τους λόγους που με ενθουσιάζουν σε αυτή την κατηγορία.

Dinos _ Dirty Roses Tattoo Studio

PandeLee_Black Rabbit: Το στυλ που διάλεξα να κάνω χαρακτηρίζεται ως Dotwork-Blackwork. Το επέλεξα γιατί μου αρέσει η γεωμετρία και είναι κάτι που επικρατεί σε αυτό το είδος. Έχει μαύρες φόρμες, δίνοντας έτσι κίνηση με patterns, μάνταλα, κρανία ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς. Το αποτέλεσμα είναι πιο ιδιαίτερο αφού οι σκιές και οι όγκοι έχουν γίνει τελεία-τελεία.

Annuk_Sayagata: Μέσα στα χρόνια καταπιάστηκα με διάφορα στυλ. Πάντα όμως προτιμούσα τα έγχρωμα tattoo. Πλέον τα σχέδιά μου κινούνται σε Asian/Japan θεματολογία. Έντονα χρώματα με anime ή cartoon χαρακτήρες αλλά και σχέδια επηρεασμένα από στοιχεία της Ιαπωνικής τέχνης όπως δράκοι, βεντάλιες και έγχρωμα λουλούδια.

Fotini_Burning Eye: Το traditional/old school πάντα με έλκυε για το ρομαντισμό που εκπέμπει. Κουβαλάει μια ιστορία πολλών ετών και αυτό είναι κάτι που με έκανε να το επιλέξω. Εξάλλου είναι και το στυλ των τατουάζ που πάντα μου άρεσε να έχω πάνω μου!

  • Θυμάσαι κάποιο τρελό σκηνικό που σου συνέβη ή κάποιο περίεργο τατουάζ που σου ζήτησαν;

Dinos_Dirty Roses: Θυμάμαι έναν πελάτη που μου ζήτησε ένα σχέδιο από σελίδα με τα δέκα χειρότερα tattoo. Φυσικά, δεν ανέλαβα κάτι τέτοιο.

PandeLee_Black Rabbit: Κοίτα, ο καθένας έχει στο μυαλό του μια ιδέα, αλλά το θέμα είναι πώς την υλοποιεί. Έχουν ζητήσει κατά καιρούς ροζ πάνθηρα τσολιά, τον Ποσειδώνα πάνω σε ξερό μηχανάκι, τον Λευκό Πύργο και άλλα. Διάφορα γενικά. Τρελό σκηνικό που μου έχει μείνει είναι σε guest στο εξωτερικό. Θυμάμαι είναι ένας τύπος που τηλεφωνεί στη γυναίκα του για να εγκρίνει το μέγεθος και κατέληγε όλο να το μικραίνει. Αφού περάσαμε πολλή ώρα για να το δει και για να δώσει το τελικό ΟΚ ,το λιοντάρι είχε μικρύνει τόσο πολύ που τελικά έγινε Σίμπα.

Annuk_Sayagata: Μας τυχαίνουν συχνά ιδιαίτερα περιστατικά, αφού η δουλειά μας έχει να κάνει με κόσμο. Αλλά το καλύτερο ήταν ένας πελάτης, ο οποίος ήταν τόσο χαλαρός στο ραντεβού, που κατέληξε να κοιμάται την ώρα που του βαρούσα το σχέδιο.

Fotini_Burning Eye: Στη δουλειά αυτή δε γίνεται να μη συναντήσεις τρέλα σκηνικά και περίεργα τατουάζ. Ειδικά στο traditional, όπου η θεματολογία περιέχει κυρίως φανταστικά όντα όπως δράκους, γοργόνες, δαίμονες κτλ. Άλλωστε κάτι που σε κάποιον μπορεί να φαίνεται τρελό, για κάποιον άλλο είναι λογικό.

Fotini _ Burning Eye Tattoo Studio

 

  • Για ποιο σχέδιο που έχεις «βαρέσει» είσαι περισσότερο περήφανος/η;

Dinos_Dirty Roses: Δε νομίζω ότι κάποιο tattoo έχει ξεχωριστή θέση υπερηφάνειας στο μυαλό μου. Σίγουρα το γεγονός ότι έχεις την πλήρη συγκατάθεση και εμπιστοσύνη από τον άνθρωπο που θα το έχει πάνω του και σου επιτρέπει να σχεδιάσεις ό,τι θέλεις, σε κάνει από μόνο του να νιώσεις υπερήφανος.

PandeLee_Black Rabbit: Όλα τα σχέδιά μου από τα πιο μικρά μέχρι τα πιο μεγάλα προσπαθώ να τα δημιουργώ με φαντασία. Θέλω οι πελάτες να φεύγουν πάντα χαρούμενοι και στη διάρκεια των χρόνων να το βλέπουν και να το γουστάρουν.

Annuk_Sayagata: Κυρίως τα σχέδια που είναι στο στυλ μου. Είναι αρκετά αυτά τα οποία αγαπώ σαν αποτέλεσμα, αλλά το καλύτερο για μένα είναι ένα καβούρι, που μου ζήτησε η πελάτισσα να έχει πρόσωπο γάτας. Το τελικό tattoo ήταν πολύ ιδιαίτερο.

Annuk _ Sayagata Tattoo Studio

Fotini_Burning Eye: Νιώθω περήφανη για όλα τα τατουάζ που έχω κάνει! Καθώς το tattoo είναι μια ξεχωριστή μορφή ιεροτελεστίας και επαφής, αισθάνομαι ευγνώμων κάθε φορά που κάποιος μου εμπιστεύεται το σώμα του και μου δίνει την ελευθερία να βάλω την προσωπική μου πινελιά.

  • Γιατί είναι σημαντικό να πραγματοποιούνται διοργανώσεις και φεστιβάλ όπως το Tattoo Convention;

Dinos_Dirty Roses: Τα Tattoo Conventions είναι μια ευκαιρία να συναντήσεις παλιούς φίλους καλλιτέχνες αλλά και να γνωρίσεις καινούργιους. Επίσης, μπορείς να αποδείξεις την πρόοδο που έκανες μέσα σε ένα χρόνο, με αποτέλεσμα το επίπεδο να ανεβαίνει συλλογικά με την πάροδο του χρόνου, που είναι το πιο σημαντικό.

PandeLee_Black Rabbit: Το Tattoo convention είναι μια ευκαιρία, είτε για τους λάτρεις είτε για αυτούς που είναι διστακτικοί αλλά τους αρέσει το τατουάζ, να δουν καλλιτέχνες που δεν ήξεραν και θα ήθελαν κάποιο κομμάτι του/της. Παράλληλα, συμβαίνουν show, διαγωνισμοί και φυσικά υπάρχει το Make a wish που με ένα μικρό αντίτιμο κάνει ο κόσμος ένα συμβολικό αστεράκι και πραγματοποιεί τις ευχές παιδιών που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες με το σύνθημα «Star your Body»!

Annuk_Sayagata: Τα τελευταία χρόνια συμμετέχουμε σε όλα τα εγχώρια tattoo convention. Σαν παρέα πάντα περνάμε πολύ όμορφα σ’ αυτά τα event και είναι κάτι που ανυπομονούμε να κάνουμε κάθε χρόνο. Καθώς βλέπουμε γνωστούς και φίλους και από άλλα studio που δεν είναι στην πόλη μας. Επίσης, είναι μια καλή ευκαιρία να διαδοθεί ακόμη περισσότερο στο κοινό η τέχνη του tattoo και να μπορέσει να τη γνωρίσει ο κόσμος από κοντά. Όμως, δίνεται και σε μας η ευκαιρία ως καλλιτέχνες να δείξουμε τη δουλειά μας.  Επίσης, δεν χάνουμε ποτέ ευκαιρία για ένα roadtrip σαν ομάδα ακόμα και αν είναι να πάμε Αθήνα.

Fotini_Burning Eye: Τα Tattoo Conventions είναι σημαντικό να πραγματοποιούνται για πολλούς λόγους: Ο κόσμος έρχεται σε καλύτερη επαφή με την τέχνη της δερματοστιξίας, μαθαίνει από κοντά τη διαδικασία του tattoo και φεύγει από την παλαιική αντίληψη ότι τα τατουάζ είναι για τους ανθρώπους του περιθωρίου. Εξίσου σημαντικό είναι και για τους artists, γιατί γνωρίζονται μεταξύ τους και μοιράζονται πληροφορίες και τεχνικές. Πάνω απ’ όλα είναι μια μεγάλη γιορτή για όλους τους tattoo lovers!

 

Related stories

Τα παιδικά μου καλοκαίρια στις Σέρρες

θυμάται και γράφει η Αγγελική Παρασχά Το μυαλό μου είναι...

Χαλαρό απόγευμα καλοκαιριού στην Πλατεία Ναυαρίνου

Χαλαρό απόγευμα καλοκαιριού στην Πλατεία Ναυαρίνου της Βιολέτας Λεμόνα Μήνας: Ιούλιος Μέρος:...

«Λάφυρο η ζωή» Ένα ντοκιμαντέρ για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

Μια ζεστή ματιά στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας μετά το...

Hit Man. Η ‘ανυπόκριτη’ γοητεία του Εκτελεστή.

Από το Γιώργο Καρακασίδη Ο Richard Linklater είναι ένας αυτοδημιούργητος...

Σήμερα η ανοιχτή εκδήλωση για τα 50 χρόνια αποκατάστασης της Δημοκρατίας στο Δημαρχείο

Εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο διοργανώνει απόψε στις 21:00 στο...