HomeMind the artΒιβλίοΑλλούterra |Παρουσίαση βιβλίου της Αντριάνας Μίνου σε...

Αλλούterra |Παρουσίαση βιβλίου της Αντριάνας Μίνου σε μορφή performance με videoart

To βιβλίο αλλουterra της Αντριάνας Μίνου από τις εκδόσεις Παράξενες Μέρες θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά σε μορφή performance με ηχητικά τοπία της ίδιας και video art φτιαγμένα ειδικά για την παρουσίαση από τη σκηνοθέτη Εύη Μίνου. Η παρουσίαση θα γίνει το Σάββατο, 20 Απριλίου στις 8.30 στον πρώτο όροφο του μπαρ/καλλιτεχνικού χώρου Ύψιλον, Εδέσσης 5 στη Θεσσαλονίκη.

Η παρουσίαση συγκαταλέγεται στις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις του Thessaloniki Queer Arts Festival 2019.

Είσοδος ελεύθερη.

allouterraflyer.jpg

αύριο το πρωί όλοι αυτοί θα λένε πως με είδαν στ'όνειρό μου


Πέντε χρόνια μετά τα Παιδικά Νουάρ (2013) και ένα μετά το Ονειρωρυχείο (2017), η Αντριάνα Μίνου μας προσφέρει ένα ακόμη βιβλίο, που αυτή τη φορά δεν είναι απλώς ένα ακόμη κομμάτι του μαγικού ποιητικού της κόσμου αλλά ένα σύνθετο παζλ από διαφορετικές μορφές τέχνης όπου η ποίηση συναντάει τη ζωγραφική και οι δύο μαζί ενώνονται με τη μουσική. Η αλλουterra είναι μια σύνθεση κειμένων, σκίτσων και ηχητικών τοπίων (στα οποία ο αναγνώστης έχει πρόσβαση μέσω qr code). Ξεκίνησε (και συνεχίζεται) ως τακτική στήλη στο περιοδικό ασσόδυο, είναι το τρίτο βιβλίο της Αντριάνας Μίνου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παράξενες Μέρες και θα είναι διαθέσιμο τη βραδιά της παρουσίασης. Αποσπάσματα τηςαλλουterra έχουν επίσης δημοσιευθεί στα αγγλικά στα περιοδικά anti-languorous (Καναδάς), Utterance και Mercurial stories (Αμερική).

Η Αντριάνα Μίνου είναι συγγραφέας και μουσικός και ζει στο Λονδίνο από το 2004. Ως συγγραφέας, δουλειά της έχει δημοσιευθεί σε πολλά περιοδικά στην Ελλάδα (Εντευκτήριο, chimeres, ασσόδυο, λ_ink, poetix κ.α.) αλλά και στον Καναδά, την Αγγλία, τη Γερμανία και την Αμερική (rattle, typehouse, FIVE:2:ONE, Anti-Languorous, Utterance, Fearsome Critters, the paper Nautilus, Sand Journal κ.α.). Στην Ελλάδα έχει εκδώσει τρία βιβλία με τις εκδόσεις Παράξενες Μέρες, τα Παιδικά Νουάρ, το Ονειρωρυχείο και την αλλουterra ενώ κείμενά της έχουν συμπεριληφθεί και σε πολλές συλλογές. Από τις εκδόσεις Verbivoracious στην Αγγλία έχει εκδοθεί η συλλογή πειραματικών κειμένων της, Hypnotic Labyrinth. Επίσης γράφει συχνά κείμενα για παραστάσεις, όπερες, performance, μουσικά έργα που έχουν παρουσιαστεί σε πολλά μέρη του κόσμου (Ολλανδία, Αγγλία, Αμερική, Γερμανία, Ελλάδα κ.α.) με πιο πρόσφατη δουλειά της τα κείμενα για την παράσταση Queer Αναγνώσεις της Λένας Πλάτωνος που πραγματοποιήθηκε το Δεκέμβρη στη Λυρική Σκηνή. Συμμετείχε ως προσκεκλημένη συγγραφέας στο 4ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Πέρυσι, το βιβλίο της Ονειρωρυχείο παρουσιάστηκε σε μορφή performance και installation στο Atopos CVC στα πλαίσια του Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα του Βιβλίου. Το τελευταίο της βιβλίο, The Fabulous Dead θα εκδοθεί την άνοιξη του 2020 στη Νέα Υόρκη από τον εκδοτικό Kernpunkt Press.

Facebook event:https://www.facebook.com/events/643158386138969

Related stories

Το σπίτι του Δημήτρη Αμελαδιώτη είναι ένα έργο τέχνης σε εξέλιξη

WHO IS WHO: Μου αρέσει να παρουσιάζομαι ως εικαστικός,...

Οι ταινίες της εβδομάδας 25.04-01.05.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Η κατρακύλα στα εισιτήρια των κινηματογράφων...

Η Μαρίτα Καρυστηναίου δημιουργεί τα φωτιστικά των ονείρων σας

φωτογραφίες: Μαρία Ευσταθιάδου Η Decolight λειτουργεί από το 2010 και...

Ψηλά στο Εσκί Ντελίκ, αναμνήσεις μιας άλλης ζωής

Ήταν μικρές κι αθώες κοπελούδες σαν ήρθανε απ’ την...