HomeUrbanitiesΤο ρετσινάδικο στα ανατολικά, που γεμίζει με...

Το ρετσινάδικο στα ανατολικά, που γεμίζει με παρέες από νωρίς

Ήταν κάποτε μια γειτονιά που δεν είχε κάτι για να βγεις με την παρέα σου και να αράξεις, μια γωνιά που οδηγούσε από τη μια μεριά στην Τριανδρία, κι από την άλλη στην Άνω Τούμπα. Και κάποια στιγμή άνοιξε ένα ρετσινάδικο, που έχει ένα όνομα που σε εμπνέει να αρχίσεις το σου σου με την παρέα.

Η φάση στο Ρετσινάδικο Μουχαμπέτι εκτός από το να πεις τα νεα σου, να πιεις τα ντέρτια σου και τα λοιπά, είναι ριζωμένη στις παραδόσεις της μικρασιατικής και ποντιακής κουζίνας. Ένα από τα πιο ξεχωριστά πιάτα του μενού είναι οι κροκέτες μουσακά. Ο συνδυασμός των υλικών και η τέχνη της προετοιμασίας τους τις καθιστούν αδιαμφισβήτητο must-try. Η καπνιστή μπριζόλα είναι ένα άλλο πιάτο που ξεχωρίζει για τη μοναδική της γεύση και τη ζουμερή της υφή.

Τα φιλετάκια κοτόπουλου είναι επίσης εξαιρετικά, συνδυάζοντας τρυφερότητα και πλούσια γεύση. Η ζεστή σαλάτα μπρόκολο-κουνουπίδι και τα μανιτάρια αποτελούν ιδανικές επιλογές για τους λάτρεις των λαχανικών, προσφέροντας φρεσκάδα και νοστιμιά σε κάθε μπουκιά.

Ένα από τα κορυφαία πιάτα του Ρετσινάδικου Μουχαμπέτι είναι το μοσχαράκι με μελιτζάνες. Η πλούσια γεύση του μοσχαρίσιου κρέατος και η βελούδινη υφή της μελιτζάνας δημιουργούν έναν συνδυασμό που λιώνει στο στόμα και ξυπνάει τις πιο όμορφες παιδικές αναμνήσεις.

Αμολιανής 4, Στροφή Τριανδρίας

 

Related stories

Αυτό είναι το πρόγραμμα του Europride που ξεκίνησε χθες

Με σύνθημα «Persevere Progress Prosper» (Επιμονή Πρόοδος Ευημερία), οι...

Ο Θοδωρος έκανε την αρχαιολογία viral

Συνέντευξη στη Χρύσα Πλιάκου/ Φωτογραφίες: Tάσος Αναγνώστου Σίγουρα έχει πέσει...

Πού μπορείς να φας ακόμη τις πάστες και τα γλυκά των παιδικών σου χρόνων

Μπαμπάδες και ποντικάκια, και παπουτσάκια! Όσα έτρωγαν οι μαμάδες...

Ακούστε εδώ το ΝΕΟ τραγούδι των Tindersticks!

Σχετικά με το νέο single, ο Stuart Staples εξηγεί: «Κάποιοι λένε...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | Η Μελίνα Ασλανίδου μιλά στον Εξώστη

Συνέντευξη στο Χρήστο Σατανίδη Την αγαπάμε πολύ… Πάρα πολύ. Διότι...