HomeCinemaΚαλοκαιρινές σειρές για τα μεσημέρια που θες...

Καλοκαιρινές σειρές για τα μεσημέρια που θες κάτι καλό να παίζει

Ξανάρχονται λοιπόν τα καλοκαιρινά μεσημέρια. Εκείνα τα λουσμένα στο λιοπύρι και στους ήχους των τζιτζικιών, που η λύτρωση από τη ζέστη έρχεται πίσω από τις κλειστές γρίλιες παραθύρων και το μυαλό, που μοιάζει να λιώνει, αναζητά μία όαση δροσιάς. Ευτυχώς, υπάρχουν πάντα αυτές οι καλοκαιρινές σειρές βρίσκονται εδώ για να μας κρατήσουν συντροφιά τις δύσκολες αυτές ώρες.

Jonathan Strange and Mr Norrell

Βασισμένη στο βραβευμένο με Hugo ομώνυμο μυθιστόρημα της Susanna Clarke, η μίνι σειρά παραγωγής BBC έκανε πρεμιέρα τον Μάιο στη Βρετανία. Σε ένα εναλλακτικό σύμπαν, κατά την περίοδο των Ναπολεόντειων πολέμων, οι Βρετανοί ψάχνουν να βρουν τρόπο να επαναφέρουν τη μαγεία, η οποία μοιάζει να έχει εξαφανισθεί. Παρά το μεταφυσικό στοιχείο, η σειρά κρατάει το κλίμα του 19ου αιώνα και εμφανίζονται ως χαρακτήρες αρκετά από τα ιστορικά πρόσωπα που έπαιξαν σημαντικό ρόλο εκείνη την εποχή. Με δεδομένο ότι οι βρετανοί δείχνουν σημαντική προσοχή στις λεπτομέρειες της μεταφοράς από λογοτεχνία σε τηλεόραση και έχοντας ένα εξαιρετικό καστ ηθοποιών, η σειρά μοιάζει ιδανική για τους λάτρεις του μεταφυσικού, της ιστορίας αλλά και του ίδιου του βιβλίου.

Dark Matter

Το κανάλι Syfy δοκίμασε ξανά να ασχοληθεί με την επιστημονική φαντασία, ένα είδος (genre) που έχει υποφέρει αρκετά τα τελευταία χρόνια (και κυρίως με τις τραγικές επιλογές του ίδιου του καναλιού). Με την ομάδα της μεγάλης επιτυχίας Stargate, που οδήγησε σε αμέτρητες σεζόν και 2 spinoff, να κρατάει τα ηνία, και μια ιδέα όχι ιδιαίτερα πρωτότυπη αλλά ενδιαφέρουσα, το Dark Matter μοιάζει να έχει προοπτική εξέλιξης και ίσως δεν αποτελέσει ακόμα μια αδιάφορη space opera.

Seinfeld

To Seinfeld είναι επίσης μία πολύ καλή κωμωδία που έπαιξε στο NBC από το 1989 έως το 1998, ενώ θεωρείται ευρέως ως ένα από τα πιο επιδραστικά sitcom στην ιστορία της τηλεόρασης. Η σειρά είχε κερδίσει 10 Primetime Emmys και σίγουρα αξίζει την προσοχή σας εάν έχετε ήδη παρακολουθήσει τα The Office και Φιλαράκια.

Humans

AMC και Channel 4 ενώνουν τις δυνάμεις τους, δημιουργώντας μια σειρά αισθητικής Black Mirror, αγγίζοντας θέματα κλασικής επιστημονικής φαντασίας. Ανθρωπόμορφη τεχνητή νοημοσύνη μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί σε κάθε σπίτι, καλύπτοντας όλες τις ανάγκες και τις επιθυμίες των ανθρώπων. Θα υπακούσει όμως τους κανόνες του Ασίμοφ</b>; Πόσο καλή ιδέα είναι η χρήση της και πόση εμπιστοσύνη μπορούν να έχουν οι άνθρωποι σε κάτι που ίσως έχει περισσότερη ευφυΐα από τους ίδιους; Θεμελιώδη αφηγηματικά διλήμματα επιστημονικής φαντασίας σε ένα πακέτο ποιοτικής σκηνοθεσίας, φωτογραφίας και ερμηνειών, όπως τουλάχιστον μπορεί να υποτεθεί από τα τρέιλερ.

Deutchland 83

Το κανάλι SundanceTV, πιστό όσο μπορεί στις indie αξίες του, βουτάει στο τηλεοπτικό προσκήνιο με μία σειρά που έχει αρκετά κοινά με το The Americans, αφού ασχολείται με κατάσκοπους του Ψυχρού Πολέμου μεταμφιεσμένους σε καθημερινούς ανθρώπους. Στη χωρισμένη Γερμανία της δεκαετίας του 80, ένας νεαρός ανατολικογερμανός στέλνεται ως πράκτορας στη Δυτική Γερμανία. Πολιτισμικό σοκ και δέος για τον κατάσκοπο που περνάει το τοίχος του Βερολίνου. Χιούμορ, δράμα και κοινωνικός σχολιασμός με την υπέροχη μουσική της εποχής να δίνει τον ρυθμό.

The Good Place

Το The Good Place είναι μια σειρά που σίγουρα αξίζει την προσοχή σας, εάν σας αρέσουν οι ελαφριές κωμωδίες, η οποία έχει και μία ιδιαίτερη ιστορία. Το σόου ξεκίνησε το 2016 και ολοκληρώθηκε το 2022. Πρόκειται για επεισόδια που κυμαίνονται περίπου στα 20 λεπτά, οπότε είναι κάτι τελείως χαλαρό για τα μεσημέρια του καλοκαιριού.

The Office

Το The Office έκανε πρεμιέρα στο NBC το 2005 και ολοκληρώθηκε το 2013. Για πολλούς θεωρείται ως η καλύτερη κωμική σειρά -sitcom- που έχει κυκλοφορήσει ποτέ και όχι άδικα. Απίστευτο χιούμορ, απίθανο cast και αμέτρητα memes που βλέπουμε μέχρι και σήμερα στα social media είναι μερικά από τα καλά χαρακτηριστικά που έχει αυτή η σειρά.

 

Related stories

Αυτό είναι το πρόγραμμα του Europride που ξεκίνησε χθες

Με σύνθημα «Persevere Progress Prosper» (Επιμονή Πρόοδος Ευημερία), οι...

Ο Θοδωρος έκανε την αρχαιολογία viral

Συνέντευξη στη Χρύσα Πλιάκου/ Φωτογραφίες: Tάσος Αναγνώστου Σίγουρα έχει πέσει...

Πού μπορείς να φας ακόμη τις πάστες και τα γλυκά των παιδικών σου χρόνων

Μπαμπάδες και ποντικάκια, και παπουτσάκια! Όσα έτρωγαν οι μαμάδες...

Ακούστε εδώ το ΝΕΟ τραγούδι των Tindersticks!

Σχετικά με το νέο single, ο Stuart Staples εξηγεί: «Κάποιοι λένε...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | Η Μελίνα Ασλανίδου μιλά στον Εξώστη

Συνέντευξη στο Χρήστο Σατανίδη Την αγαπάμε πολύ… Πάρα πολύ. Διότι...