HomeCinemaSpecial screeningΧριστούγεννα στην Ελληνική Τηλεόραση: Τα 5 Καλύτερα...

Χριστούγεννα στην Ελληνική Τηλεόραση: Τα 5 Καλύτερα Εορταστικά Επεισόδια

Δεκέμβριος, πια, και η ατμόσφαιρα μυρίζει Χριστούγεννα. Μαγαζιά και σπίτια αρχίζουν να στολίζονται, τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες κατακλύζουν την πόλη και το κρύο λειτουργεί ως η υπενθύμιση του καιρού για την περίοδο που διανύουμε. Η τηλεόραση πάντα λειτουργούσε ως το βασικό μέσο ψυχαγωγίας σε εορταστικές περιόδους και τα Χριστούγεννα δεν αποτελούν εξαίρεση. Στο παρόν άρθρο παρουσιάζονται τα πέντε καλύτερα χριστουγεννιάτικα επεισόδια της ελληνικής τηλεόρασης, που το καθένα με τον τρόπο του κατάφερε (και καταφέρνει) να μας βάλει στο κλίμα της περιόδου.

5. Στο Παρά Πέντε

Μία από τις σχετικά πρόσφατες σειρές που κατάφεραν να καθηλώσουν το κοινό, είναι το Παρά Πέντε. Έχοντας δύο σεζόν, και στις δύο παρουσίασε την Χριστουγεννιάτικη περίοδο με μία αίσθηση λύπης και μελαγχολίας, γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με το γενικό κλίμα της σειράς. Αυτό που ξεχωρίζω, βέβαια, στην παρούσα λίστα είναι της πρώτης σεζόν, κατά το οποίο οι πέντε βασικοί χαρακτήρες δεν μιλάνε μεταξύ τους, οι γιαγιάδες είναι ταξίδι στο Παρίσι και η Φρίντα ήθελε 15μελές μπαλέτο από την Κούβα για το πρωτοχρονιάτικο σόου του Τηλεβόα. Βέβαια, το επεισόδιο τελειώνει χαρούμενα με τους πέντε να ξανασμίγουν κατά την αλλαγή του χρόνου.

4. Ντόλτσε Βίτα

Μία αγαπημένη, διαχρονική cult σειρά της ελληνικής τηλεόρασης είναι το Ντόλτσε Βίτα. Στο πρώτο χριστουγεννιάτικο επεισόδιο της σειράς, γνωρίζουμε ένα από τα καλύτερα γκεστ της ελληνικής τηλεόρασης – την κυρία Φωτεινή Καλούδη, μητέρα του Αντώνη, που ενσαρκώνει η Ελένη Γερασιμίδου. Η κυρία Φωτεινή αντέχει από το να στολίσει το δέντρο μαζί με το Μαρκαταίικο, μέχρι και να της το φέρει στο κεφάλι ένας βατραχάνθρωπος – και όλα αυτά, για να αρραβωνιάσει τον γιο της!

3. Κωνσταντίνου και Ελένης

Άλλη μία αγαπημένη cult ελληνική σειρά μας έβαλε στο κλίμα των Χριστουγέννων με το επεισόδιο «Ο πιο καλός δημότης είμ’ εγώ». Οι δύο βασικοί χαρακτήρες κονταροχτυπιούνται για το ποιος θα επικρατήσει στον διαγωνισμό ευγενούς άμιλλας και χριστουγεννιάτικης προσφοράς που προκήρυξε ο δήμος Αμαρουσίου. Το επεισόδιο είναι γεμάτο κουραμπιέδες που αφρίζουν, φοιτητές ντυμένους αγγελάκια να καθαρίζουν παρμπρίζ, και έλατα με προφυλακτικά με γεύση ώριμη μπανάνα.

2. Σ’ Αγαπώ Μ’ Αγαπάς

Το Χριστουγεννιάτικο επεισόδιο του Σ’ Αγαπώ Μ’ Αγαπάς ξεκινά με την γνωριμία του διάσημου πια ζευγαριού το 1993. Έπειτα, τους βλέπουμε να μεταμορφώνονται σε πολύ διάσημα ζευγάρια, όπως Αδάμ και Εύα, Λένον και Γιόκο Όνο, Χίλαρι και Μπιλ Κλίντον, Χιώτης και Λίντα, Βοσκόπουλος και Άντζελα και Καζαντζίδης και Μαρινέλλα. Το αποτέλεσμα άψογο και άκρως αστείο!

1. Εγκλήματα

Το καλύτερο Χριστουγεννιάτικο επεισόδιο ελληνικής σειράς που δύσκολα θα το ξεπεράσει κάποιο άλλο, ανήκει δικαιωματικά στα Εγκλήματα. Αυτή η μαύρη κωμωδία που ήταν τόσο μπροστά από την εποχή της, μας χάρισε ένα από τα πιο αστεία επεισόδια που διαδραματίζονται σε Χριστουγεννιάτικη περίοδο. Σε αυτό, η Σωσώ στολίζει ένα μαύρο δέντρο «έτσι, για το κακό» και καλεί όλη την παρέα για ρεβεγιόν! Βέβαια, από το επεισόδιο δεν γίνεται να μην υπάρχει και ένας φόνος, ο οποίος γίνεται με κουραμπιέδες που έχουν παραθείο!

Και τέλος, ένα έξτρα τηλεοπτικό δώρο από την Ελληνική τηλεόραση: Τα Κάλαντα σε διάφορες εκτελέσεις από τους ΑΜΑΝ!

Related stories

Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου “Ίρις” 2024 – Οι Υποψηφιότητες

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ανακοινώθηκαν χθες, οι υποψηφιότητες για τα...

Οι αρχιτέκτονες της πόλης στον Εξώστη | Νάσια Σπυριδάκη

Κάθε βδομάδα φιλοξενούμε στον Εξώστη αρχιτέκτονες της πόλης και...

Αστικοί Θρύλοι | Ο Μεσσίας Σαμπατάι Σεβί

γράφει η Μαρία Ράπτη Λένε πως έρχεται ο Μεσσίας, πως...

Το σπίτι του Δημήτρη Αμελαδιώτη είναι ένα έργο τέχνης σε εξέλιξη

WHO IS WHO: Μου αρέσει να παρουσιάζομαι ως εικαστικός,...

Οι ταινίες της εβδομάδας 25.04-01.05.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Η κατρακύλα στα εισιτήρια των κινηματογράφων...