HomeCinemaΧρυσές Σφαίρες 2017 – Από το La...

Χρυσές Σφαίρες 2017 – Από το La La Land έως την Βασίλισσα Meryl Streep

Η λαμπερή βραδιά έφτασε στο τέλος της, τα βραβεία δόθηκαν και το La La Land θριάμβευσε πανηγυρικά. Από τις επτά υποψηφιότητες που είχε, κατάφερε να τις κερδίσει όλες τις κατηγορίες φεύγοντας με επτά βραβεία και δημιουργώντας ρεκόρ ως η πιο πολυβραβευμένη ταινία στην ιστορία του θεσμού! Μέσα στις κατηγορίες που κέρδισε είναι και του Καλύτερου Κωμωδίας/Μιούζικαλ, Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Καλύτερου Σεναρίου και Καλύτερων Ηθοποιών σε Κωμωδία /Μιούζικαλ, ανακηρύσσοντας άτυπα το κινηματογραφικό ζευγάρι των Emma Stone και Ryan Gosling ως το κυρίαρχο του Hollywood.

Το La La Land έκλεψε την παράσταση και στο εισαγωγικό κομμάτι της βραδιάς, καθώς ο Jimmy Fallon, παρουσιαστής της βραδιάς, εκτέλεσε σε μορφή παρωδίας δύο τραγούδια από την ταινία με την βοήθεια πολλών stars – από την Amy Adams και τον John Travolta, έως την αγαπημένη Tina Fey και τα παιδιά από το Stranger Things!

Νικητήρια ταινία στην κατηγορία Δράματος ανακηρύχθηκε το Moonlight, ενώ καλύτεροι ηθοποιοί η Isabelle Huppert για την ταινία Elle, και ο Casey Affleck για το Manchester by the Sea. Τέλος, για τους Β' Ρόλους, η Viola Davis βραβεύτηκε για την εκπληκτική της ερμηνεία στο Fences, ενώ στην αντρική κατηγορία νικητής βγήκε ο Aaron Taylor-Johnson για το Nocturnal Animals.

Εκτός από τα βασικά βραβεία της χρονιάς, υπάρχει και το βραβείο συνολικής

προσφοράς, το οποίο φέτος παρέλαβε η δικαιωματική βασίλισσα του Hollywood, η Meryl Streep. Ενώ θα μπορούσε να αρχίσει να ευχαριστεί παλιούς και νέους συνεργάτες, πιθανούς φίλους και γνωστούς, μέσα σε έναν λόγο που κανείς δεν θα θυμόταν, η Streep δεν απογοήτευσε τους φανατικούς οπαδούς της και χρησιμοποίησε την ευκαιρία που της δόθηκε με τον καταλληλότερο τρόπο. Μίλησε για την πολιτική κατάσταση στην Αμερική και για τον ερχόμενο πρόεδρο Donald Trump, καθώς και για την υποχρέωση της κινηματογραφικής βιομηχανίας να στηρίξει την ελευθερία λόγου και τον δημοσιογραφικό αντίλογο στις πολιτικές που θα έρθουν. Γιατί όταν η Meryl Streep μιλάει, το Hollywood κάθεται σιωπηλά και θαυμάζει!

Related stories

Το σπίτι του Δημήτρη Αμελαδιώτη είναι ένα έργο τέχνης σε εξέλιξη

WHO IS WHO: Μου αρέσει να παρουσιάζομαι ως εικαστικός,...

Οι ταινίες της εβδομάδας 25.04-01.05.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Η κατρακύλα στα εισιτήρια των κινηματογράφων...

Η Μαρίτα Καρυστηναίου δημιουργεί τα φωτιστικά των ονείρων σας

φωτογραφίες: Μαρία Ευσταθιάδου Η Decolight λειτουργεί από το 2010 και...

Ψηλά στο Εσκί Ντελίκ, αναμνήσεις μιας άλλης ζωής

Ήταν μικρές κι αθώες κοπελούδες σαν ήρθανε απ’ την...