HomeUrbanitiesΓαστρονομίαΧορτοφάγος δεν γεννιέσαι γίνεσαι...στο Roots.

Χορτοφάγος δεν γεννιέσαι γίνεσαι…στο Roots.

Σε μια γειτονιά ιστορική, ένας εναλλακτικός χώρος ήρθε για να εγκαινιάσει μία νέα κατηγορία εστιατορίων που ξεπερνά τα παγιωμένα πρότυπα γευστικής απόλαυσης. Το πλακόστρωτο της Μπαλάνου στην πλατεία Άθωνος γεμίζει με μυρωδιές και γεύσεις από κάθε σημείο του κόσμου και υπόσχεται ένα γαστρονομικό ταξίδι Vegetarian και Vegan γεύσεων.

Στο rOOTs ξεκινάς την ημέρα σου με καφέ, μυρωδάτο τσάι & mix από χυµούς φρούτων. Άν η μέρα είναι ηλιόλουστη μπορείς να απολαύσεις το ρόφημά σου στα μικρά τραπεζάκια στο γραφικό πλακόστρωτο! Όταν το βραδάκι πλησιάσει, υπεισέρχεσαι στα «ενδότερα»..του μαγαζιού. Ο ανεπιτήδευτος χώρος έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα ενός «καθιερωμένου» εστιατορίου. Οι διάχυτες φωτεινές πινελιές ,τα industrial στοιχεία και τα παιχνίδια με διάφορα χρώματα σχήματα και σχέδια διαμορφώνουν το ξεχωριστό mix & match decor του μαγαζιού ενώ οι ψαγμένες και εναλλακτικές μουσικές συνοδεύουν ιδανικά την επίσκεψή σου όλες τις ώρες της ημέρας.

Η χορτοφαγική &Vegan νοοτροπία που πρεσβεύει το rOOTS είναι αδιαμφισβήτητη. Έχοντας κερδίσει ήδη πολλούς οπαδούς της «πράσινης» διατροφής , η χορτοφαγική και vegan κουζίνα του εξελίσσεται συνεχώς, προσφέροντας στους επισκέπτες του ξεχωριστές και πρωτότυπες συνταγές που δεν υστερούν σε τίποτα! Και πριν βιαστείς να βγάλεις συμπεράσματα χαρακτηρίζοντας την vegetarian & vegan Κουζίνα «αδιάφορη» ρίξε μία ματιά στα νόστιμα και γεμάτα έμπνευση χορτοφαγικά, ολόφρεσκα και υψηλής θρεπτικής αξίας πιάτα, που σίγουρα θα ανταποκριθούν στις προσδοκίες σου!

Burger από ποικιλία μανιταριών με sauce κάππαρης και πιπεριάς Φλωρίνης, Hot dog με λουκάνικο από μανιτάρια και φάβα, πίτα με γύρο χειροποίητο από βιολογική σόγια, ριζότο σε διάφορους συνδυασμούς, ρεβιθοκεφτέδες με μυρωδικά, σπιτικό χούμους και πιτούλες …και φυσικά το μοναδικό
Hollyroot Burger με αφράτο ψωμάκι, μπιφτέκι λαχανικών, πράσινη σαλάτα, barbeque sauce συνοδευόμενο με τσακιστές πατάτες!

Εσύ ακόμη να αλλαξοπιστήσεις;

Στο green menu του μαγαζιού, συμπεριλαμβάνονται φυσικά νόστιμες και λαχταριστές φρεσκοκομμένες σαλάτες, όπως η
Red Bittersweet Salad, με ραντίκιο, κόκκινη λόλα, ρόδι και καρύδια. Δεν χρειάζεται να είσαι χορτοφάγος.

Πάνε και θα βγάλεις… ρίζες.

..and if you want something to drink, ο ζεστός και φιλόξενος χώρος του rOOTS δημιουργεί εκρηκτικούς «αλκοολικούς» συνδυασμούς για όλα τα γούστα!

Το all time classic σπιτικό ρακόμελο και η γευστικότατη σπιτική sangria με φρέσκα μήλα και πορτοκάλια δημιουργούν τις καλύτερες εντυπώσεις ενώ η φρέσκια και αφιλτράριστη μπύρα Άλη συνοδεύεται άψογα με handmade λαχταριστούς μεζέδες!

Μην διστάσεις να δοκιμάσεις το ωμοφαγικά vegan cocktail του μαγαζιού φτιαγμένα από από φρεσκοστυμμένα φρούτα και λαχανικά! Για τους λάτρεις της σοκολάτας προτείνουμε την raw vegan σοκολατίνα!

Ο μοναδικός αυτός χώρος ήρθε να αλλάξει τα ελληνικά γαστρονομικά δεδομένα καθιερώνοντας μία καινούρια κατηγορία εστιατορίων, καθώς αποτελεί το μοναδικό αμιγώς vegetarian & vegan στέκι της πόλης.

Μπορεί να μην γεννήθηκες χορτοφάγος, αλλά ίσως και γίνεις..στο rOOTS.

***


40+ spot της πόλης που αξίζει να επισκεφτείτε ή αλλιώς 40+ τρόποι να αγαπήσουμε την πόλη μας, σε έναν χάρτη που κυκλοφορεί στα γνωστά επιλεγμένα σημεία και στο Roots / Μπαλάνου 4-6

Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...