HomeΘέματαΟ ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΑΝΟΙΓΕΙ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΑΝΟΙΓΕΙ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ

Ένα Σαββατοκύριακο με γευστικές δοκιμές οίνου

Ο Χάρτης των Γεύσεων κλείνει και φέτος ραντεβού με τους φίλους του κρασιού αυτό το Σαββατοκύριακο (3 και 4 Δεκεμβρίου 2011, ωράριο λειτουργίας: 12.00 – 21.00). Για 2 ημέρες στο χώρο της Αποθήκης Γ, στο λιμάνι περισσότεροι από 90 οινοπαραγωγοί από το σύνολο του ελληνικού αμπελώνα δίνουν το παρόν παρουσιάζοντας τις δημιουργίες τους. Στο φετινό πρόγραμμα συμμετέχουν επίσης αρκετοί Κύπριοι οινοποιοί αλλά και σημαντικές ελληνικές εταιρείες εισαγωγής οίνων με εκπροσώπηση των κυριότερων αμπελουργικών περιοχών της υφηλίου.

Οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να περιπλανηθούν στο χώρο των εκδηλώσεων δοκιμάζοντας εκατοντάδες κρασιά και αποστάγματα. Συγχρόνως, θα συνομιλήσουν με τους ίδιους τους οινοποιούς, θα γνωρίσουν καινούργιους παραγωγούς στην πρώτη τους εμφάνιση. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμφανίζουν και οι καινούργιες ετικέτες πολλών οινοποιείων, που προτείνουν νέα προϊόντα σε χαμηλότερες τιμές, επιβεβαιώνοντας την προσαρμογή τους στις νέες οικονομικές συνθήκες.

Όπως κάθε χρόνο, ο Χάρτης των Γεύσεων πλαισιώνεται από ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις, συζητήσεις, παρουσιάσεις βιβλίων κλπ., οι οποίες θα ενημερώσουν το κοινό για τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στον χώρο του κρασιού, από το αμπέλι και την οινοποίηση μέχρι τις σύγχρονες καταναλωτικές τάσεις και το εστιατόριο. Ανάμεσα στις παράλληλες εκδηλώσεις ξεχωρίζει το Christmas Wine Plus Bazaar, το οποίο θα δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να αγοράσουν σπάνιες φιάλες και συσκευασίες κρασιών, που θα προσφέρουν οι οινοποιοί-εκθέτες του Χάρτη των Γεύσεων 2011. Τα έσοδα από την πώλησή τους θα διατεθούν στον Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδος.

Related stories

Αστικοί θρύλοι της Θεσσαλονίκης – Η Πανούκλα

γράφει η Μαρία Ράπτη Σαν ποντικός που πεινάει και που...

Έρχονται δύο νέα πάρκα τσέπης

Στη φύτευση 500 δέντρων στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης προχωρά ο δήμος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο...

Κλείνει ένα από τα πιο αγαπημένα μεζεδοπωλεία του κέντρου

Λατρεύτηκε από τις παρέες νέων κι όχι μόνο! Τα...

Οι ταινίες της εβδομάδας 28.03-03.04.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Μεγάλη αύξηση στα εισιτήρια την εβδομάδα...