HomeUrbanitiesLive stagesWeirdoclub: «Τρέφουμε μια ιδιαίτερη αγάπη για τις...

Weirdoclub: «Τρέφουμε μια ιδιαίτερη αγάπη για τις πόλεις και τους ανθρώπους της»

Οι Weirdoclub εμφανίζονται στον Πολυχώρο WE μαζί με τους Ντίνο Σαδίκη, Sailing Tomatoes, Influenza και Furious Three, την Παρασκευή 24 Μαΐου 2019. Ο Εξώστης τους έπιασε και τους ανέκρινε, λίγες μέρες πριν το live, για να μας δώσουν μια πρώτη εικόνα της μπάντας και των πλάνων της.

Κάντε μας μια παρουσίαση της μπάντας. Πώς και πότε ξεκινήσατε να παίζετε μαζί;


Είμαστε πέντε. Ο Βάγγος ο Δόμανος στα τύμπανα, ο Φίλιππος ο Σέινκμαν στο μπάσο, ο Ντάνυ ο Ζαμπουρίδης στην κιθάρα, ο Μπίλης ο Μαλεγκάνος στο σαξόφωνο και ο Ορφέας ο Κάππα στη φωνή και το κλαρίνο.

Έχουμε πάντα μαζί μας, ή έστω, όσο πιο συχνά μπορούμε, τον Φώτη τον Κριτσελά στον ήχο και την Ατλαντίδα για βοηθητικά φωνητικά και ψυχολογικό σαπόρτ.Όλο το εγχείρημα ξεκίνησε πρόπερσι που ο Ορφέας ο Κάππα ήθελε να διασκευάσει με μπάντα τραγούδια απ' τα δυο άλμπουμ του Ορφέα του Κάππα. Με το Βάγγο και το Φίλιππο γνωριζόταν ήδη από παλιά, παίζουνε μαζί στους Sailing Tomatoes. Θες από διαβολική σύμπτωση, θες από θεϊκή πρόνοια, γνωριστήκανε με τον Ντάνυ και τον Μπίλη, και κολλήσαμε. Έδεσε το γλυκό.

Πολύ σύντομα η μπάντα πήρε δική της υπόσταση, δικό της χαρακτήρα και άλλη τροπή. Αρχίσαμε να γράφουμε καινούριο υλικό σαν ομάδα, και να 'μαστε.

Γιατί Weirdoclub;

Είναι 2019, όλα τα καλά ονόματα είναι πιασμένα. Κινούμαστε με ότι έχουμε.

Από που εμπνέεστε τους στίχους των τραγουδιών; Σε ποιούς απευθύνονται;

Τρέφουμε μια ιδιαίτερη αγάπη για τις πόλεις, και τους ανθρώπους και τα ζώα της. Είναι πολύπλευρα και ιδιόρρυθμαμέρη, όπως και η Θεσσαλονίκη. Για να ζήσεις μέσα τους πρέπει να κάνεις μια σύμβαση με την δική τους πραγματικότητα, ότι κι αν περιλαμβάνει αυτή.

Σε κάποιους δεν αρέσει. Επιλέγουνε να ζούνε σαν μονάδες. Εμάς όμως μας εκφράζει αυτό, το στηρίζουμε και το απολαμβάνουμε.

Οι ρυθμοί, οι συνήθειες, η σαλεμένη καθημερινότητα και όλες αυτές οι παράξενες ιστορίες που πλέουν στον αιθέρα είναι πράγματα που επιλέγουμε να διοχετεύουμε ώστε να μας κινούν, δεν τα αφήνουμε να μας καθηλώνουν.

Φαντάζομαι πως όσοι εκφράζονται μέσα απ' τα κομμάτια μας σκέφτονται και ζουν με παρόμοιο τρόπο.

Πώς προέκυψε η συμμετοχή σας σε αυτή τη βραδιά στο WE

Αυτή η συναυλία είναι μια αυτόνομη πρωτοβουλία του στουντιακού χώρου που μοιραζόμαστε με τις άλλες μπάντες που θα εμφανιστούν, της Σκακιέρας. Το σκεπτικό ήταν να συμμετέχουμε όλοι όσοι προβάρουμε και ηχογραφούμε εκεί. Αν όλα πάνε καλά, δεν θα ναι και η τελευταία.

Θα παίξουμε πολλά ανέκδοτα κομμάτια απ' τον δίσκο που δουλεύουμε αυτό τον καιρό, και που ελπίζουμε να έχει κυκλοφορήσει μέχρι τον Σεπτέμβρη. Το WE είναι ένας χώρος που μας ικανοποιεί και έχουμε επισκεφτεί πολλές φορές σαν θεατές αλλά πρώτη φορά σαν μπάντα, κάτι που θέλαμε εδώ και καιρό. Οπότε, ναι, θα το σκίσουμε.

Με ποιούς άλλους καλλιτέχνες θα θέλατε να μοιραστείτε τη σκηνή;

Οι περισσότεροι που μας έρχονται κατά νου είναι νεκροί, αλλά συνεχίζουμε να ελπίζουμε.

Από τους εν ζωή, μια συναυλία μαζί με τους Εκτός Ελέγχου, τους B-Movies ή τις Τρύπες θα 'ταν ένα ωραίο, άνετο, γεμάτο τσεκ στο bucket list μας.

Ποια είναι τα σχέδιά σας για το καλοκαίρι; Έχετε προγραμματίσει κάποια live, festival, κ.λ.π. ;

Ο Ορφέας θέλει να αφιερωθεί στην καλλιέργεια επικίνδυνα καυτερής πιπεριάς, ο Ντάνυ σκοπεύεινα μάθει να παίζει το βιμπράφωνο, ο Βάγγος προπονείται για μαραθωνοδρόμος, ο Μπίλης έπιασε δουλειά σε μπιτσόμπαρο στο κέντρο της πόλης (?) και ο Φίλιππος αρνείται να μας πει, το μόνο που κάνει όταν τον ρωτάμε είναι να τρίβει τα χέρια του και να γελάει χαιρέκακα, επαναλαμβάνοντας πνιχτά πτωχοί θνητοί και η ώρα πλησιάζει

Για οποιοδήποτε ιβέντ, συναυλία ή νέο, έχουμε και εμείς απ' αυτά τα φέισμπουκ και τα ίνσταγκραμ και ανεβάζουμε τακτικά ότι αξίζει να ανεβάσουμε τακτικά, και μερικές φορές πάλι, όχι.

Local Bands Live
Παρασκευή 24 Μαΐου
WE

Local Bands Live

Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Πολυχώρος WE


Live:
Ντίνος Σαδίκης

The Sailing Tomatoes

Influenza
Furious Three

Weirdoclub

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00 | Είσοδος: 6€


Πέντε παλιές και καινούριες μπάντες της πόλης που μοιράζονται το ίδιο στούντιο ενώνουν δυνάμεις για μία δυνατή βραδιά! Ο Ντίνος Σαδίκης, οι The Sailing Tomatoes, οι Influenza, οι Furious Three και οι Weirdoclub ζωντανοί την Παρασκευή 24 του Μάη στο WE!


O Σαδίκης Ντίνος ιδρυτικό μέλος και η φωνή των ΕΝ ΠΛΩ, γεννήθηκε και μεγάλωσε στου Ζωγράφου, στην Αθήνα. Αυτοδίδακτος στην κιθάρα, γράφει τα πρώτα του τραγούδια και δημιουργεί μαζί με τον Στέφανο Κανελλή ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΤΗΓΑΝΙΑ, γκρουπ πρόδρομο των ΕΝ ΠΛΩ.

Γνωρίζεται με τον Δήμο Ζαμάνο και σχηματίζουν τους ΕΝ ΠΛΩ (Αθήνα 1985). Από αυτή την σχέση προκύπτει μετά τέσσερα χρόνια και πολλές περιπέτειες, ο ένας και μοναδικός δίσκος των ΕΝ ΠΛΩ (Penguin 1989 – παραγωγός: Ανδρέας Χριστοφίλης).
Το 1991 τον βρίσκει στην Κρήτη να δουλεύει πάνω σε νέο υλικό. Πολύτιμος συνεργάτης σ' αυτή την απόπειρα, ένας φίλος από τους ΕΝ ΠΛΩ, ο μπασίστας Μίμης Καφούσιας. Η Κρητική αυτή περίοδος της ζωής του Ντίνου αποτυπώνεται τελικά στον πρώτο προσωπικό του δίσκο ΜΟΛΥΒΕΝΙΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ (Μύλος 1996).

Μετακομίζει στην Θεσσαλονίκη όπου ζει και εργάζεται τα τελευταία 22 χρόνια. Στην αρχή σαν διευθυντής προγράμματος, παραγωγός και ηχολήπτης στο Ράδιο 88μισό (Μύλος) και στη συνέχεια σαν μουσικός. Γνωρίζει καινούργιους φίλους, μουσικούς της πόλης, νέα παιδιά που τον συνοδεύουν μέχρι και σήμερα στις ηχογραφήσεις και στις σπάνιες εμφανίσειςτου.

Κυκλοφορεί ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ (Lazy Dog 2005 – παραγωγός: Dani Joss).

Συμμετέχει ενεργά στους ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ, το προσωπικό όχημα του Γιάννη Αγγελάκα και μετά την διάλυσή τους στο ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ3.

To 2015 κυκλοφορεί ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΙΙ σε παραγωγή GeorgieBoy & Pan (Labyrinth Of Thoughts Records).


The Sailing Tomatoes δημιουργήθηκαν το 2010. Παίζοντας στο δρόμο ανέπτυξαν το στυλ της μουσικής τους, που είναι μια μίξη του παραδοσιακού μεσογειακού ήχου με το αμερικάνικο folk και blues.

Έχουν κυκλοφορήσει τρεις δίσκους με δικές τους συνθέσεις,το Δρόμος(2011) ,το Ψιχαλίζει στα παλιά(2012) και το Dive (2017, Minos-EMI).
Αυτό τον καιρό ετοιμάζουν το νέο τους album,που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2019. Συνεχίζουν να παίζουν στο δρόμο και άλλους φιλόξενους χώρους.

Οι Sailing Tomatoes είναι:

Γιώργος Μουτούκιας – μπουζούκι, μαντολίνο

Θόδωρος Μουτούκιας – μπάσο

Φίλιππος Σέινκμαν – κιθάρα

Βαγγέλης Δόμανος – ντραμς

Πέτρος Αναγνωστόπουλος – ακορντεόν

Γιάννης Στολάκης – ντραμς, κρουστά

Ορφέας Κάππα – κλαρίνο

Κώστας Βασιλούδης – φωνή


Οι Influenza είναι μια garage rock μπάντα από τη Θεσσαλονίκη που τους αρέσει να παίζουν μουσική και να παίζουν γενικότερα… Ο διάολος έσπασε το ποδάρι του κάπου στο 2015, όπου ενώθηκαν οι 4 φλέτσες μουσικά (και όχι μόνο) και όλα πήραν το δρόμο τους. Από τότε σκορπίζουν συγκίνηση στον κόσμο με δυνατά και απρόβλεπτα λάηβ σε όλες τις άκρες της Ελλάδας, όπου όλα επιτρέπονται, και με την κυκλοφορία του πρώτου τους EP με τίτλο Symptoms μέσα στο 2017. Κάποιες χαρακτηριστικές επιρροές της μπάντας είναι οι Ty Segall, Black Lips και Black Angels, με τον κάθε φλέτσο να έχει τα δικά του ακούσματα και να προσφέρει δημιουργικά στο στυλ των κομματιών.

Οι Influenza είναι οι:

Απόστολος Τρικκαλιώτης – lead guitar

Βαγγέλης Σκούπρας – bass

Απόστολος Μητακίδης – lead vocals/rythm guitar

Γιώργος Αναστασιάδης – drums/backing vocals

Οι FURIOUS THREE σχηματίστηκαν πέρσι στη Θεσσαλονίκη. Είναι μια μουσική σύμπραξη αναμετάδοσης κοσμικών μηνυμάτων. Εμφανίζονται από trio μέχρι quintet, στα βήματα των Chicago Underground. Κάθε μουσική τους εξόρμηση στοχεύει στην συνειδητοποίηση της συμπαντικής ενότητας, και την εξάλειψη της ψευδαίσθησης του χωροχρόνου. Το κουϊντέτο αποτελείται από: Χάρης Κούρογλου, Γιάννης Κρητσωτάκης, Μάνος Μπαρκάτσας, Σπύρος Μαγουλάς, Αριανίτ Σπάχο.


Weirdoclub, πέντε περίεργοι κάθισαν για πρώτοι φορά στο ίδιο δωμάτιο το χειμώνα του ΄17, τα 'βαλαν κάτω και είπαν να ρίξουνε τη μούρλα τους στο ίδιο καλάθι. Γιατί τους αρέσει, γιατί έχει πλάκα, και γιατί όχι.

Οπαδικό μπλουζ, φανκ πορνό, γύφτικα κλαρίνα και σαξόφωνα απ' τα χειρότερα καταγώγια της Νέας Ορλεάνης. Ουρλιαχτά που σου σηκώνουν την τρίχα κάγκελο, στίχος-ξυράφι βγαλμένος απ' το πεζοδρόμιο, το ροκ εν ρολ δεν πέθανε ποτέ.

Fb event: Local Bands Live @WE / 24.05.19

****

WE | Πολυχώρος Πολιτισμού & Αθλητισμού
Λεωφ. 3ης Σεπτεμβρίου & Γρ. Λαμπράκη
Θεσσαλονίκη
Λεωφ. 3ης Σεπτεμβρίου & Γρ. Λαμπράκη
Θεσσαλονίκη
Τ: 2310 284700

www.weskg.gr

Related stories

Το σπίτι του Δημήτρη Αμελαδιώτη είναι ένα έργο τέχνης σε εξέλιξη

WHO IS WHO: Μου αρέσει να παρουσιάζομαι ως εικαστικός,...

Οι ταινίες της εβδομάδας 25.04-01.05.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Η κατρακύλα στα εισιτήρια των κινηματογράφων...

Η Μαρίτα Καρυστηναίου δημιουργεί τα φωτιστικά των ονείρων σας

φωτογραφίες: Μαρία Ευσταθιάδου Η Decolight λειτουργεί από το 2010 και...

Ψηλά στο Εσκί Ντελίκ, αναμνήσεις μιας άλλης ζωής

Ήταν μικρές κι αθώες κοπελούδες σαν ήρθανε απ’ την...