HomeMind the artΜουσικήHustlers gonna hustle | Η πιο μισητή...

Hustlers gonna hustle | Η πιο μισητή σελίδα στα social media

Χασμωδικά τριπλαρίσματα που χάρισαν ένα παραλήρημα τραπ αρμονίας, parties που στιγμάτισαν τον παλμογράφο, hihats που τάραξαν τα σανίδια και samples που επέφεραν σπασμούς μέσα από αλαζονικές οκτάβες και «εριστικούς» καλλιτέχνες. Και μέσα σε όλα, ένα page, μιας κουλτούρας που δίχασε, πόλωσε, έδωσε στους haters λόγο ύπαρξης και στους fans υπεροπτικά grooves γεμάτα προκλήσεις. Ένα page που εδραίωσε την αισθητική του, αποθεώθηκε για τα parties του και ορκίστηκε ότι θα σηκώνεται κάθε φορά που το ρίχνουν. Σε προετοιμάζουν για παλμικές αναμετρήσεις και πιτσάρουν παρέα με τις κραυγές της κονσόλας. WE are Hustlin All Day People!

Hustlin All Day…

Το Hustlin All Day δεν αποτελείται από μονάδες. Υπάρχουν επαγγελματικοί δεσμοί, φίλοι , συνεργάτες και όσοι νοιώθουν κομμάτι αυτής της ομάδας. Είμαστε πολλοί και είμαστε παντού! Όλα ξεκίνησαν από ένα page στο Facebook που εξέφραζε τον τρόπο ζωής μας και αυτά που ικανοποιούν την αισθητική μας. Στην πορεία το μεταφράσαμε εκπληρώνοντας κάποιους στόχους. Τα parties μας και η σειρά με τα ρούχα Hustlin all day είναι αυτά που προς το παρόν μας απασχολούν. Στην πορεία υπάρχουν κι' άλλοι στόχοι, αλλά όλα στην ώρα τους.


Γυναίκες, λεφτά, ναρκωτικά. Η εξίσωση της τραπ;

Sex n' drugs and rock n roll! Έλα τώρα… ποια τραπ; Όλοι αυτά δεν θέλουμε; Παλιότερα λεγόντουσαν Rockstars. Σε ποιον δεν αρέσει να κάνει σεξ και να χει λεφτά να σπαταλάει; Όλοι τρέχουμε για αυτά και όλοι σε κάτι είμαστε εθισμένοι. Το ότι προωθείται αυτός ο τρόπος ζωής στα clips, δεν σημαίνει ότι μόνο οι rappers κάνουν αυτήν τη ζωή. CASH RULES EVERYTHIN' AROUND ME.

Τα φέραμε όλα πρώτοι…

Ξεκάθαρα! Όταν ξεκίνησε η όλη ιστορία με το Hustlin All Day, πριν από 6-7 χρόνια, δεν υπήρχε κάτι παρόμοιο στο facebook καλά καλά στο εξωτερικό, πόσο μάλλον στην Ελλάδα. Μετά από λίγο καιρό γέμισε το facebook κακές κόπιες μας… Όποιος υποστηρίζει το αντίθετο ξέρει που θα μας βρει..


Εδώ είναι Ελλάδα…

Ναι ok εδώ είναι Ελλάδα δεν έχουμε Βrooklyn και projects. Όσον αφορά αυτήν την κουλτούρα και τη μουσική, διαφέρουμε πολύ με άλλες χώρες. Αν όμως θέλεις να μετρήσεις το struggle πήγαινε μια βόλτα στη ροτόντα, στην Τοσιτσα, στον Δενδροπόταμο, Μενίδι ή στην επαρχία, να δεις αν υπάρχουν drugs και όπλα.. Ζούμε σε συνθήκες πολέμου. Όλοι το νοιώθουμε αυτό. Ξέρεις πόσοι Έλληνες (και ας μην έχουν υπηκοότητα), καταλήγουν να κάνουν ντίλια για να φάνε ή για να πληρώσουν τη ΔΕΗ; Διαφέρουμε σε πολλά με έξω, πιο ουσιαστικά από τα drugs και τα όπλα. Κράτα αυτό.


The most hated facebook page…

Μάλλον κάτι κάνουμε πολύ καλά. Τα περισσότερα reports δεν είναι από τον κόσμο. Είναι στοχευμένα και μαζικά από αυτούς που θέλουν να μας έχουν απέναντί τους επειδή δεν μπορούν να μας έχουν δίπλα τους. Μας ρίξαν 5, ανοίξαμε 6 και θα το κάνουμε άλλες τόσες αν χρειαστεί…



To Αmerican dream και η Rap…

Σίγουρα δεν ζούμε το American dream, τουλάχιστον όχι εμείς. Ξέρουμε που ζούμε. Το ελληνικό Rap ζει το American dream μέσω κάποιων καλλιτεχνών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι κακό. Ο καθένας βάζει τους δικούς του στόχους και αν το κάνει σωστά δεν πέφτει λόγος σε κανέναν.


Προκλητικός στίχος και υπεροπτικά beats..

Μιλάμε για μια κουλτούρα πρόκλησης και υπεροψίας και όποιος υποστηρίζει το αντίθετο ας ξαναβάλει τα πράγματα κάτω. Το rap είναι προκλητικό, εγωιστικό και απαιτεί αυτοπεποίθηση και skills. Το Beatmaking το ίδιο. Είναι κάτι που εξελίσσεται για 30 χρόνια και λίγοι παραγωγοί ξεχωρίζουν, κακά τα ψέματα. Ποιος θέλει να ακούει γλυκούλικες μελωδίες και έναν mc να λέει δακρύβρεχτες ιστορίες; Θέλουμε ένταση και καυτό στίχο για να πούμε ότι κάτι είναι φρέσκο. Sorry not sorry.


Κραξίματα, ίντριγκες, haters και socialmedιακές κόντρες…

Αυτά υπήρχανε πάντα στο ραπ δεν είναι στοιχείο της Ελλάδας ή της Αμερικής. Είναι στοιχείο του ραπ. Όλοι θέλουνε τον θρόνο. Κανείς δεν θέλει να ναι δεύτερος και αυτό γεννάει την κόντρα και τον ανταγωνισμό και έτσι εξελίσσεται και το ραπ μέσα από το battle. Άλλο βέβαια να χεις μια κόντρα με κάποιον και να του κάνεις diss κι άλλο να γίνεσαι κατίνα του fb και να μαλώνεις με status και printscreens προσπαθώντας να τραβήξεις τα φώτα πάνω σου με λάθος τρόπο… Dont be an attention whore.

Οι ανερχόμενοι Gamblers..

Δεν είναι η νέα γενιά, είναι η τελευταία γενιά! Σίγουρα ξεχωρίζουν γιατί ο ήχος τους είναι φρέσκος και όχι απλά νέος. Δύσκολα πλέον οι ανερχόμενοι κάνουν μπαμ μέσω της μουσικής τους. Συνήθως θα τους δούμε να εμφανίζονται σε κάποιο diss ή κατινιά μέσα στην σελίδα τους. Oι Gamblers παντρεύουν το Ελληνικό στοιχείο με τα uplifting Trap beats. Μιλάμε για ταλέντο. Το μόνο που χρειάζεται για να αποδειχθεί αυτό είναι να ακούσεις τα tracks τους. Θα είναι στην σκηνή του We στις 2 Δεκέμβρη πλαισιώνοντας το lineup του Hustlin All night μαζί με Kush Electrecity, Hawk και Alleyway rats.

Ότι έχει απομείνει από το underground…

Underground σημαίνει δεν έχω δισκογραφική, μάνατζερς και εταιρία παραγωγών πίσω μου. Μιλάω και κοιτάω το δικό μου συμφέρον, όχι κάποιου άλλου. Για να είμαστε ξηγημένοι με τον όρο. Πολλοί δεν ξέρουν καν τι σημαίνει. Αν το δούμε λοιπόν έτσι, στην Ελλάδα το αληθινό underground υπάρχει αλλά μην νομίζεις ότι αυτό ορίζεται από τον ήχο ή τους στίχους. Μπορείς να παραμείνεις underground κάνοντας rap ή trap με τον νέο ήχο, όσο αυτό που κάνεις είναι δικό σου, όχι κάποιας εταιρίας. Κάθε καλλιτέχνης πρέπει να περάσει την underground περίοδο γιατί αυτό που θα βγάλει τότε θα εκφράζει το προσωπικό του style, πράγμα που το κάνει ατόφιο.


Μουσικές επιρροές και πρότυπα…

Είμαστε παιδιά των 90s… Mεγαλώσαμε με Mobb deep, Wu-Tang και ΖΝ! Η αλήθεια είναι ότι μουσικές επιρροές υπάρχουν αλλά επαγγελματικά δεν έχουμε κάποιο πρότυπο, κάποιον που θα θέλαμε να μοιάσουμε. Κάνουμε κάτι εξ ολοκλήρου δικό μας σαν project που υλοποιείται με την βοήθεια των καλλιτεχνών που συνεργαζόμαστε. Είμαστε πολλοί μην το ξεχνάτε!


Μουσική για την χλιδή ή χλιδή που έχει PR την μουσική;

Αναλόγως που βρίσκεσαι. Οι Έλληνες που μπορούν να κάνουν μουσική για τη χλιδή, είναι μετρημένοι στα δάχτυλα. Χλιδή άλλωστε σημαίνει βίλλα, σκάφος, αμαξάρα και χρυσά γιουφρια όχι ότι έβγαλα ένα χιλιάρικο από το Live μου.


Τάση ή ήρθε για να μείνει..;

Όλες οι τάσεις έχουν μια περίοδο ακμής και αυτό ανακυκλώνεται. Όλα τα είδη μουσικής γίνονται μόδα σε κάποια φάση. Κάποτε ήταν το rock και οι hippys και τώρα είναι το trap, μην κάνετε έτσι. H rap άλλωστε πέρασε άλλη μια πολύ εμπορική περίοδο μέσα στις αρχές του 2000, με την RnB. Οι άνθρωποι ακολουθούν τυφλά την μόδα και το lifestyle, αλλά, όταν όλα αυτά τελειώσουν βλέπεις ποιοι ήρθαν για να μείνουν και ποιοι μπήκαν για να αρπάξουν. Ξέρουμε ποιοι ήταν πριν δέκα χρόνια εδώ και ποιοι θα είναι τα επόμενα δέκα, μην κοιτάς μόνο τις τάσεις. Εμείς σίγουρα θα σας απασχολούμε για καιρό ακόμα. Οι τάσεις είναι για τα πρόβατα…

****

Μετά την επίσκεψη στην Αθήνα το Hustlin all day δίνει το πρώτο του ραντεβού με την Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, στο WE | 3ης Σεπτεμβρίου & Γρηγορίου Λαμπράκη.

— — — — — — — — — — — —

FUNKY FRESH

*HUSTLIN ALL NIGHT*

— — — — — — — — — — — —

▲LINEUP:

ON DECKS -> Alleyway Rats

Kush Electricity


ON MICS -> Hawk ( Above the hood )

The Gamblers


+++ SPECIAL GUESTS

— — — — — — — — — — —

▲DAMAGE: 5

Related stories

Οι Ανοιξιάτικες θεατρικές παραστάσεις μας περιμένουν!

  RADIO CITY THEAΤRE (Βασ.όλγας 11 Παρασκευοπούλου 9, Τηλ. 2313 254...

Αστικοί θρύλοι της Θεσσαλονίκης – Η Πανούκλα

γράφει η Μαρία Ράπτη Σαν ποντικός που πεινάει και που...

Έρχονται δύο νέα πάρκα τσέπης

Στη φύτευση 500 δέντρων στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης προχωρά ο δήμος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο...

Κλείνει ένα από τα πιο αγαπημένα μεζεδοπωλεία του κέντρου

Λατρεύτηκε από τις παρέες νέων κι όχι μόνο! Τα...