HomeΘέματαΠάνος Βλάχος

Πάνος Βλάχος

Ηθοποιός

Συμμετοχή στο τριάθλο στο Αbu Dhabi με τα χρώματα της WIND Running Team Τερμάτισε 12ος στην ηλικιακή του κατηγορία.

Ο Πάνος Βλάχος είναι ένας νέος ηθοποιός που αυτή τη σεζόν πρωταγωνιστεί στην καθημερινή σειρά «Βασιλιάδες» και ερμηνεύει το Λεωνίδα Βασιλιά. Πίσω από τους ρόλους που μπορεί να ερμηνεύει κατά καιρούς, κρύβεται ένας ιδιαίτερα προσγειωμένος καλλιτέχνης, ο οποίος μάλιστα έχει επιδείξει εξαιρετικές επιδόσεις και στον αθλητισμό. Πριν λίγο καιρό έλαβε μέρος με τα χρώματα της WIND Running Team στο Διενθές Τρίαθλο στο Αμπου Ντάμπι ενώ τον περασμένο Νοέμβριο έτρεξε 42 χιλιόμετρα στον Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών.

Συμμετέχετε σε μια πολύ πετυχημένη σειρά της τηλεόρασης. Πώς αισθάνεστε;
Είμαι πολύ περήφανος που σε τέτοιες δύσκολες εποχές που βιώνουμε όλοι σήμερα έχουμε καταφέρει να δίνουμε στον κόσμο ένα καλό και αξιοπρεπές προϊόν, για το οποίο έχουμε δουλέψει όλοι μας πάρα πολύ σκληρά εδώ και έναν χρόνο περίπου. Επίσης στους «Βασιλιάδες» γνώρισα και δούλεψα με σπουδαίους ανθρώπους και ταλαντούχους επαγγελματίες και πραγματικά αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα.

Πώς ξεκίνησε η ενασχόλησή σας με τον αθλητισμό και ποιοί είναι οι στόχοι σας;
Νομίζω ότι η ενασχόληση μου με τον αθλητισμό δεν σταμάτησε ποτέ από τότε που μπορώ να θυμάμαι τον εαυτό μου. Ξεκίνησα παίζοντας ποδόσφαιρο στα τοπικά πρωταθλήματα των Αθηνών και έκτοτε αθλούμαι ασταμάτητα σε πολλά και διαφορετικά τερέν. Στόχος μου είναι να απολαμβάνω την ζωή μέσα από τον αθλητισμό και να γεμίζω τις μπαταρίες μου με εμπειρίες που τροφοδοτούν το θέατρο. Άλλωστε η υποκριτική και τα ομαδικά (κυρίως) σπορ έχουν πολλά κοινά σημεία.

Ο αγώνας στο Abu Dhabi πώς προέκυψε και ποιά ήταν η εμπειρία σου από τον αγώνα?
Σίγουρα ήταν μια μεγάλη πρόκληση για μένα. Η απόλυτη εμπειρία για έναν αθλητή, Ασύλληπτη διοργάνωση, κορυφαίοι τριαθλητές, απαιτητική διαδρομή μαγικός αγώνας. Αρχικά ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στην WIND που δέχτηκε να πετάξει μαζί μου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και να μοιραστεί την τρέλα μου!

Πώς και συμμετείχατε στην ομάδα δρομέων της εταιρείας WIND; Ποιά η εμπειρία σας από τη WIND Running Team;
Στην προετοιμασία μου για τον μαραθώνιο της Αθήνας πληροφορήθηκα για την κίνηση της WIND και χωρίς δεύτερη σκέψη έγινα μέλος της WIND Running Team και ουσιαστικά μέλος αυτής της τεράστιας προσφοράς στα άτομα που έχουν ανάγκη. Στον Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών έτρεξα με τα χρώματα της WIND για τα Παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου. Η WIND Running Team με έχει στηρίξει αφάνταστα και σας πληροφορώ πως μια από τις πιο συγκινητικές εμπειρίες που έχω ζήσει είναι να τερματίζεις τον 1ο σου μαραθώνιο συμμετέχοντας σε έναν τόσο καλό σκοπό. 7ος Διεθνής Μαραθώνιος

Θεσσαλονίκης. Άλλη μια συμμετοχή με τη WIND Running Team για καλό σκοπό. Τι προσδοκάς;
Είμαι πολύ χαρούμενος που για άλλη μια φορά είμαι πρεσβευτής μιας αξιέπαινης πρωτοβουλίας της WIND που στόχο έχει να βοηθήσει τα παιδιά που φιλοξενούνται στο Παιδικό Χωρίο στο Φίλυρο. Αρχικά προσδοκώ και εύχομαι να υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο και προσωπικά να τερματίσω σημειώνοντας αξιοπρεπή χρόνο. Είναι μια μεγάλη γιορτή για την πόλη της Θεσσαλονίκης, που φέτος γιορτάζει 100 χρόνια από την απελευθέρωσή της αλλά και μια μοναδική αθλητική ευκαιρία ακόμα και για όσους δεν είναι επαγγελματίες αθλητές. Ταυτόχρονα το τρέξιμο εκτός από μια απλή και εύκολη μορφή άσκησης πραγματικά για όλους είναι και μια ευκαιρία για κοινωνική προσφορά.

Πόσο σημαντικός είναι ο εθελοντισμός στη ζωή σου και πώς θα προέτρεπες άλλους συναδέλφους σου να συμμετάσχουν ενεργά σε κάποια φιλανθρωπική δράση;
Η φιλανθρωπική δράση είναι καθαρά προσωπική υπόθεση, πηγάζει από τα βιώματα την ηθική και την αξιοπρέπεια του καθένα από εμάς και έχει την ίδια αξία ανεξάρτητα από το επάγγελμα, την κοινωνική ή οικονομική μας θέση. Επομένως δεν μπορώ να προτρέψω κανέναν να κάνει κάτι που δεν αισθάνεται την ανάγκη να το κάνει. Το μονό που μπορώ είναι να εμπνεύσω όσους ψάχνουν ένα τρόπο να διοχετεύσουν την ευαισθησία τους. Πάντως με χαροποιεί ιδιαίτερα που βλέπω ότι υπάρχει αρκετός κόσμος που ανταποκρίνεται. Ήδη στη WIND Running Team για τον αγώνα της Κυριακής έχουν εγγραφεί περισσότερα από 800 άτομα, που θα τρέξουν για να ενισχύσουν το έργο του Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο καθώς για κάθε δρομέα της ομάδας η WIND θα προσφέρει 10€.

Πώς μπορείς και συνδυάζεις τις επαγγελματικές σου υποχρεώσεις με τον αθλητισμό; Πώς βρίσκεις τον χρόνο να προπονείσαι;
Είναι κάτι που μου αρέσει και προσπαθώ πάντα να βρίσκω χρόνο. Ιδιαίτερα για το τρίαθλο, η αλήθεια είναι πως απαιτεί τουλάχιστον 15 ώρες προπόνησης την εβδομάδα, οπότε για να καταφέρω να είμαι πιστός και στις επαγγελματικές μου υποχρεώσεις, αναγκαστικά προπονούμαι τις πολύ πρωινές ώρες ή αργά το βράδυ.

Υπάρχει κάτι που σας ενοχλεί στην κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της τηλεόρασης και του θεάτρου στην Ελλάδα σήμερα;
Η αντιμετώπιση των νέων ηθοποιών σαν να είναι ανδρείκελα και κλόουν. Η χυδαιότητα και η έλλειψη αισθήματος και αισθητικής απέναντι στους νέους ανθρώπους που ασχολούνται με την υποκριτική

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;
Να είμαι υγιής και να έχω κάτι να πω μέσω της δουλειάς και της ζωής μου.

Related stories

Έρχονται δύο νέα πάρκα τσέπης

Στη φύτευση 500 δέντρων στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης προχωρά ο δήμος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο...

Κλείνει ένα από τα πιο αγαπημένα μεζεδοπωλεία του κέντρου

Λατρεύτηκε από τις παρέες νέων κι όχι μόνο! Τα...

Οι ταινίες της εβδομάδας 28.03-03.04.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Μεγάλη αύξηση στα εισιτήρια την εβδομάδα...

Στην οδό Αρμενοπούλου, ο Gaetano μας ταξιδεύει στην σιτσιλιάνικη επαρχία

Κείμενο: Δέσποινα Λαμπρίδου / Φωτογραφίες: Μαρία Ευσταθιάδου Αρμενοπούλου 27,στην καρδιά...

Ο Εξώστης ρωτά, οι συγγραφείς απαντούν | Λάζαρος Αλεξάκης

    επιμέλεια στήλης: Φανή Χατζή Κάθε εβδομάδα ένας/μία συγγραφέας απαντά σε...