Bιοτεχνία

Ηλιόλουστη Κυριακή, από εκείνες που θέλεις να τις λιώσεις, να τριγυρίσεις στα στενά και στους δρόμους, να αράξεις στην παραλία με ένα παγωτό και τα τεράστια γυαλιά να σου κρύβουν το πρόσωπο. Και είναι επίσης, από εκείνες τις ημέρες όπου ένα χαμόγελο γεννιέται με το ξύπνημα σου και δεν φεύγει μέχρι να πέσει η νύχτα. Μια τέτοια μέρα αποφάσισα να σου γράψω για το χώρο που μονοπώλησε τα τελευταία βράδια μου. Πρόκειται για τη Βιοτεχνία, λίγο πιο πέρα από τη Βαλαωρίτου, σε ένα στενάκι, βρίσκεις την πολυκατοικία και ανεβαίνεις τα σκαλιά.
Η πόρτα είναι πάντα ανοιχτή για όλους κι εκεί μέσα μπορείς να βρεις τα πιο περίεργα τυπάκια της πόλης.
Ιδιαίτερες φιγούρες, που σε καλούν να μοιραστείς μαζί τους τη δημιουργικότητα σου και να τους προτείνεις ότι θα ήθελες να δεις και να κάνεις, από εικαστικές εκθέσεις και προβολές, μέχρι θεατρικές παραστάσεις και πάρτι. Θα πετύχεις κάποιες νύχτες, ψαγμένες μπάντες να παίζουν τις τρελές μελωδίες τους, ενώ οι παρευρισκόμενοι θα χορεύουν πίνοντας στο όνομα της αλκοόλης. Μετά από καιρό, βρέθηκα εκεί την Τσικνοπέμπτη και η εικόνα και οι ήχοι μου έφεραν στο μυαλό στιγμιότυπα ταινίας, όπως το 24 Hours Party People, κάτι σαν τα πάρτι του Μάντσεστερ στη δεκαετία του ’80, για να καταλάβεις. Γέλια, τσιγάρα και ποτήρια στα χέρια και όσο περνούσε η ώρα ακόμα και περισσότεροι γινόντουσαν μέρος της γιορτής. Τα κορίτσια στο μπαρ, μεταμφιεσμένα δεν προλάβαιναν να δίνουν τα ποτά, ενώ παράλληλα ο Γιώργος προσπαθούσε να μάθει τα ονόματα τους. Αυτός είναι που με μύησε άλλωστε, στα μυστικά του χώρου. Να σου πω επίσης, πως αν θέλεις μπορείς να πιείς και το καφεδάκι σου εκεί, μιας και τις Κυριακές, η Βιοτεχνία, μετατρέπεται σε Καφενέ και σε καλεί για τσάι και συμπάθεια.
Για τους πιο περίεργους να πω πως ο χώρος μετρά δυο περίπου χρόνια ζωής και εξ ολοκλήρου φτιαγμένος από τους ίδιους τους συμμετέχοντες του πολιτισμικού σωματείου, που τον ίδρυσαν, είναι πάντοτε ανοιχτός για όλους και περιμένει προτάσεις για νέες δραστηριότητες και εκδηλώσεις, από τον καθένα μας. Κατέβασε λοιπόν την πιο τρελή ιδέα σου μέσα στις επόμενες ημέρες και τη Δευτέρα πέρνα από εκεί για να την παραδώσεις. Θα σε βρω κάπου ανάμεσα στον καπνό και το πλήθος, την ημέρα που θα γίνεται πράξη. Μέχρι τότε σε φιλώ και να προσέχεις, γιατί μπήκε και η άνοιξη και ο έρωτας καραδοκεί.

http://biotexnia.org/
βιοτεχνία
αυτοοργανωμένος χώρος συλλογικής έκφρασης
Ορφανίδου 4

Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...