HomeMind the artΜουσικήTo Reworks Festival ταξιδεύει στην Λυών!

To Reworks Festival ταξιδεύει στην Λυών!

Το αγαπημένο φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης συνεργάζεται ξανά με το Nuits Sonores, μια διοργάνωση που κάθε χρόνο προσελκύει περισσότερους από 140.000 επισκέπτες.

Από τις 28 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου ένα απο τα σημαντικότερα φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής στην Ευρώπη, θα παρουσιάσει την 17η έκδοσή του, ενώ το φόρουμ του, το European Lab θα τρέξει για 9η συνεχή χρονιά.

Σ'αυτήν την έκδοση, το Reworks Festival και το Reworks Agora στα πλαίσια του We are Europe, θα επιμεληθούν μερικές από τις σημαντικότερες στιγμές του γαλλικού φεστιβάλ και φόρουμ.

Ήταν Μάϊος του 2016, όταν το Reworks Festival και το Reworks Agora επισκέφτηκαν την πανέμορφη πόλη της Γαλλίας, έχοντας την τιμή να επιμεληθούν μέρος του προγράμματος της 15ης επετειακής έκδοσης του Nuits Sonores συμπεριλαμβανομένου και του closing party της διοργάνωσης. Επρόκειτο για το αποτέλεσμα μιας παραγωγικής κι ενδιαφέρουσας συνεργασίας που είχε αφετηρία λίγους μήνες πριν. Στο μεσοδιάστημα μέχρι και σήμερα, τα δυο φεστιβάλ δεν έπαψαν να συνεργάζονται με αποκορύφωμα την επίσκεψη του Nuits Sonores στην Θεσσαλονίκη τον Σεπτέμβριο του 2017.

Σήμερα και τρια χρόνια από τότε, ένας νέος κύκλος συνεργασίας έχει ανοίξει, πάντα φυσικά στα πλαίσια του προγράμματος We Are Europe.

Ένας νέος τριετής κύκλος συνεργασίας

Έχοντας παρουσιάσει 24 γεγονότα κατά τη διάρκεια των τελευταίων 3 ετών, καλώντας 255 καλλιτέχνες και 245 ομιλητές να εμφανιστούν μπροστά σε περισσότερα από ένα εκατομμύριο ανθρώπους σε 8 χώρες, το We Are Europe είναι έτοιμο να γράψει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του.

Τι είναι το We Are Europe

Το We are Europe είναι το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα που συνδέει 8 μεγάλα Ευρωπαϊκά φεστιβάλ, τα οποία ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προώθηση, την δημιουργία και παραγωγή καινοτόμων πολιτιστικών πρακτικών που χαρακτηρίζονται από δημιουργική ποικιλία και ανταλλαγή. Είναι μια νέα γενιά ανθρώπων που συνεργάζονται για την προώθηση των ανεξάρτητων και καινοτόμων πολιτιστικών πρακτικών.

Το We are Europe συγκεντρώνει και κινητοποιεί οκτώ Ευρωπαϊκά φεστιβάλ:

• c/o pop Festival + c/o pop Convention (Κολωνία – Γερμανία)

• Elevate – Music & Arts + Elevate – Political discourse & Activism (Γκρατς – Αυστρία)

• Insomnia Festival + Movement + New Ideas (Τρόμσο – Νορβηγία)

• Nuits sonores + European Lab forum (Λυών – Γαλλία)

• Unsound Festival (Κρακοβία – Πολωνία)

• Reworks festival + Reworks Agora(Θεσσαλονίκη – Ελλάδα)

• Sónar + Sónar+D (Βαρκελώνη – Ισπανία)

• TodaysArt + Bright Collisions (Χάγη – Ολλανδία)

Αυτά τα 8 δίδυμα φεστιβάλ & φόρουμ – οχήματα για έργα και ιδέες, σημαντικοί συντελεστές στους τομείς της ηλεκτρονικής, ανεξάρτητης, ψηφιακής και σύγχρονης κουλτούρας – αποτελούν βασικά στοιχεία της ευρωπαϊκής πολιτιστικής σκηνής. Συμμερίζονται τις κοινές αξίες της πολιτιστικής και κοινωνικής ανοιχτότητας, της καλλιτεχνικής αδιαλλαξίας, μια σταθερή αφοσίωση στη νεολαία, την καινοτομία και την εμφάνιση νέων ταλέντων και την κινητικότητα των ακροατηρίων, των ιδεών και των καλλιτεχνών. Δουλεύουν μαζί εδώ και 3 χρόνια, συνεργάζονται για τη διοργάνωση φεστιβάλ και φόρουμ, θέτοντας έτσι τα θεμέλια για μια νέα κοινότητα πολιτιστικών φορέων στην Ευρώπη: ανοιχτή και προοδευτική, με κίνητρο την επιθυμία να εμπλουτίσουν το κοινό μας ταξίδι με νέο νόημα και να υπερασπιστεί μια θετική εικόνα της Ευρώπης.

64 προσωπικότητες για το 2019

Για το 2019 δημιουργήθηκε μια λίστα 64 προσωπικοτήτων από όλη την Ευρώπη. Η επιλογή αυτή πραγματοποιήθηκε συλλογικά από τους ανθρώπους που προγραμματίζουν κι επιμελούνται το πρόγραμμα αυτών των 8 μεγάλων ευρωπαϊκών εκδηλώσεων, προκειμένου να αποδώσει ό,τι καλύτερο από την ευρωπαϊκή πολιτιστική σκηνή. Είναι καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι, σχεδιαστές, ερευνητές … Εμπευστείτε όπως κι εμείς από αυτή την επόμενη γενιά!

Γνωρίστε τις 64 προσωπικότητες του 2019

Related stories

Το σπίτι του Δημήτρη Αμελαδιώτη είναι ένα έργο τέχνης σε εξέλιξη

WHO IS WHO: Μου αρέσει να παρουσιάζομαι ως εικαστικός,...

Οι ταινίες της εβδομάδας 25.04-01.05.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Η κατρακύλα στα εισιτήρια των κινηματογράφων...

Η Μαρίτα Καρυστηναίου δημιουργεί τα φωτιστικά των ονείρων σας

φωτογραφίες: Μαρία Ευσταθιάδου Η Decolight λειτουργεί από το 2010 και...

Ψηλά στο Εσκί Ντελίκ, αναμνήσεις μιας άλλης ζωής

Ήταν μικρές κι αθώες κοπελούδες σαν ήρθανε απ’ την...