HomeMind the artΜουσεία - ΓκαλερίΤο okto:lighting είναι ένα εγχείρημα με στόχο...

Το okto:lighting είναι ένα εγχείρημα με στόχο την εισαγωγή της φωτογραφίας στον κόσμο του φωτισμού

Το φως είναι ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες στο μάτι ενός καλλιτέχνη. Ένας καλλιτέχνης μπορεί να εκμεταλλευτεί αυτή τη λεπτομέρεια για να δώσει μία ιδιαίτερη ''πινελιά'' στα έργα του. Μία αληθινή μορφή φωτογραφικής ''ζωγραφικής δράσης''.

Με το φωτογραφικό του έργο ο Καλλιτέχνης εκτός από μία προσωπική ερμηνεία του τοπίου , μας δείχνει και μία οικεία-ειρηνική ατμόσφαιρα. Η καλλιτεχνική του ''γλώσσα'' μέσα από δρόμους, μονοπάτια, αστικά τοπία και εξωτερικούς χώρους κατοικιών έρχεται να μας τραβήξει σε ένα περιβάλλον και μία οπτική προβολή που μας ωθεί στο να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε για λίγο και να χαμογελάσουμε στο αποτέλεσμα. Μία εξαιρετική ''εκδρομή'' μέσα από φωτογραφίες.

Tο okto είναι ένα εγχείρημα που στόχο έχει να εισάγει την τέχνη της φωτογραφίας στον κόσμο του φωτισμού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την παραγωγή όχι απλώς ενός φωτιστικού αλλά ενός εξ' ολοκλήρου χειροποίητου καλλιτεχνικού έργου που σε προκαλεί να το κοιτάξεις και όχι απλά να το δεις.

Η σύλληψη της ιδέας ξεκίνησε το 2017, με αφορμή τη παραγωγή μιας νέας πρότασης φωτισμού, δημιουργώντας μια ιδιαίτερα διακοσμητική ατμόσφαιρα στον κάθε χώρο, συνδυάζοντας διαφορετικά υλικά και τεχνικές. Το μόνο που έλειπε ήταν η αναζήτηση ενός δεύτερου παράγοντα, έτσι ώστε να ταιριάξει με το τελικό αποτέλεσμα. Η φωτογραφία ήταν ο απόλυτος συνδυασμός. Το νούμερο 8, αποτέλεσε από την αρχή πηγή έμπνευσης, δίνοντας συνεχώς ερεθίσματα για νέες δημιουργίες. Ο αριθμός αυτός, βασικός γνώμονας για την θεματολογία των φωτιστικών, κατέληξε να ορίσει το τελικό όνομα. Κάπως έτσι δημιουργήθηκε το okto!!

Η έκθεση φιλοξενεί 16 έργα που ανήκουν σε 2 διαφορετικές σειρές φωτιστικών, minerals & mirror.Τα φωτιστικά της σειράς αποτελούνται από διαφορετικές φωτογραφίες με κώδικές ονομασίες ορυκτών στοιχείων που συνδέονται άμεσα με το φυσικό περιβάλλον και κώδικές ονομασίες από τη λέξη «καθρέπτης» σε διάφορες διεθνής γλώσσες. Οι φωτογραφίες των καλλιτεχνών προσαρμόστηκαν και επεξεργάστηκαν με την ιδιαίτερη τεχνική της Μεταξοτυπίας και κατασκευάζονται από μαύρο και γκρι plexiglass και συνδυάζονται από πολύχρωμα υφασμάτινα καλώδια.

okto : minerals


okto : mirror

Διάρκεια έκθεσης : 28 Μαρτίου – 6 Απριλίου 2019

Toss Gallery, Βηλαρά 1.

info: [email protected]

https://www.etsy.com/shop/oktodeco

https://www.instagram.com/oktodeco/

https://www.facebook.com/oktodecoration

https://www.youtube.com/channel/UCUvXRbCEUMgiFGBWI…

Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...