HomeCinemaΕξώστης ΘΤο Local Short Film Festival #10 τελείωσε...

Το Local Short Film Festival #10 τελείωσε και μας άφησε με τις πιο όμορφες αναμνήσεις

I think that short films often contain an originality, a creative freedom, an energy and an invention that is inspiring and entertaining. I think they are, as Shakespeare put it, a good deed in a naughty world


Kenneth Branagh

Το Local Short Film Festival #10 έφτασε στο τέλος του και δε μπορούμε παρά να κάνουμε έναν απολογισμό. Έπειτα από 3 χρόνια διεξαγωγής το LSFF από μονοήμερο event …μεγάλωσε, σε μία προσπάθεια να καλύψει ένα ευρύτερο φάσμα δημιουργιών και να αντεπεξέλθει ακόμα καλύτερα στις ανάγκες των θεατών. Στην προσπάθεια αυτή, ήταν γι' ακόμα μια φορά στο πλευρό μας η
Fischer Beer με την πολύτιμη χορηγία της.

DAY #01

Όλα έτοιμα από νωρίς στον Πολυχώρο WE για την υποδοχή του κόσμου. Το κλίμα θύμιζε θερινό σινεμά, με χρωματιστά τραπεζοκαθίσματα και έντονη μυρωδιά φρέσκου ποπ-κορν σε όλο το χώρο. Η έναρξη των προβολών ξεκίνησε στην ώρα της, ενώ το χειροκρότημα του κοινού μετά από κάθε ταινία, ήταν κάτι παραπάνω από θερμό. Η ταινίες της 1ης ημέρας ήταν οι εξής: How the alphabet turned blue του Ξενοφώντα Τσούμα, Feeling Lucky του Βαγγέλη Βροχίδη, Reminiscene της Ελένης Κοξένογλου, Opposites Attract του Γιώργου Σουμελίδη, Living Inside των Μαργαριτα Αλεξιάδη και Βίκυ Αναστασιάδου, Green Shoes του Μανούσου Κακούρη. Ενώ, οι ταινίες εκτός Θεσσαλονίκης ήταν: Anchor Woman του Ιωάννη Μοναστηρόπουλου, Ρίτα του Γιώργου Δανόπουλου, Ψηλά του Χρυσόστομου Μπάρμπα και Friendship Bracelet του Δημήτρη Άντζους. Ενδιάμεσα, υπήρξε παρουσίαση των δημιουργών, ένα μικρό διάλειμμα και στο τέλος η ψηφοφορία της ημέρας.

DAY #02

Η 2η μέρα του LSFF#10 αγκαλιάστηκε ακόμα περισσότερο από το κοινό, με την προσέλευση του κόσμου να είναι μοναδική. Η διαδικασία ήταν η ίδια και οι ταινίες που προβλήθηκαν οι εξής: Long Life Sutra του Κώστα Χρήτη, Yawth του Δημήτρη Τσακαλέα και της Λήδας Βαρτζιώτη, The After Life του Χρήστου Σαγιά, The Bureaucrat του Δημήτρη Καρά και III της Χριστίνας Τσακμακά. Οι ταινίες εκτός Θεσσαλονίκης ήταν: Tax Evation της Κέλλυ Σαρρή, Ο Ξυλουργός και η Γυναίκα του του Κωνσταντίνου Γεωργόπουλου, Dollhouse του Ξενοφώντα Τσούμα και Initiation του Δημήτρη Άντζους.

DAY #03

Η 3η ημέρα του LSFF ήταν η πιο συντροφική, αλλά με περισσότερη .. ένταση, μιας και μετά την προβολή της 1ης ελληνικης computer screen movie μεγάλου μήκους, Scopophilia, η οποία βραβεύτηκε στο ΦΚΘ, ακολούθησε η ανακοίνωση των νικητών και η βράβευση του 1ου.

Ο νικητής του τριημέρου με διαφορά ψήφων ήταν ο Δημήτρης Καράς, με την ταινία Γραφειοκράτης, ο οποίος έλαβε τιμητική πλακέτα του Local Short Film Festival, καθώς και την εξασφάλιση χρήσης εξοπλισμού αξίας 350 ευρώ, από την αθηναϊκή εταιρεία BLK. Ακολούθησε στη 2η θέση η ταινία Living Inside, ενώ την 3η θέση κατέλαβαν με ισοψηφία οι ταινίες The After Life και Opposites Attract.

Από τις ταινίες εκτός Θεσσαλονίκης, διακρίθηκαν οι ταινίες: The Carpenter and his Wife, Rita και Tax Evation.

Eυχαριστούμε πολύ για την υπέροχη εμπειρία!

Ραντεβού στο επόμενο Local Short Film Festival. Μέχρι τότε, μην ξεχνάτε …

#Support_Your_Local_Filmmakers



Με αγάπη,

#LSFF_Team


Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...