HomeCinemaSpecial screeningΤο βραβευμένο ντοκιμαντέρ “Here WE Move Here...

Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ “Here WE Move Here WE Groove” έρχεται στη Θεσσαλονίκη

Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ Here WE Move Here WE Groove 2020 σε σκηνοθεσία Sergej Kreso με ήδη δύο συμμετοχές σε Ευρωπαϊκά Φεστιβάλ και ένα βραβείο ως το καλύτερο ντοκιμαντέρ στο Limburg Film Festival 2021, έρχεται να συστηθεί και στο κοινό της Θεσσαλονίκης στο 10o Balkan Festival.

Πρωταγωνιστής ο Robert Soko, μουσικός παραγωγός και διοργανωτής των περίφημων Balkan Beats parties στο Βερολίνο αλλά και σε άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις διηγείται την ζωή του μέσα από ένα ταξίδι επιβίωσης γεμάτο μουσική.

Πιστεύοντας ότι πρέπει πάντα να κινείσαι και να προσαρμόζεσαι για να επιβιώσεις, ο Robert Soko, ο οποίος έφυγε από τον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας ως έφηβος, έγινε οδηγός ταξί στο Βερολίνο και μεταμορφώθηκε σε διάσημο DJ των Balkan Beats στην ευρωπαϊκή κλαμπ σκηνή.

Για να βρει το δρόμο του σε αυτό το νέο περιβάλλον, έφερε κοντά τους πολιτισμούς αναμειγνύοντας τη δυτική μουσική με τους ηλεκτρισμένους βαλκανικούς ρυθμούς των ριζών του. Ο Robert Soko χρησιμοποιεί τη μουσική ως απάντηση στις αλλαγές στον κόσμο γύρω του. Ωστόσο, το γούστο του κοινού στη μουσική έχει αλλάξει, καθώς και ο κόσμος γύρω του και ο DJ Soko θα πρέπει να προσαρμοστεί ξανά και να ανακαλύψει ξανά τον εαυτό του και τη μουσική του.

Ο Robert Soko οδηγεί ένα ταξί αναζητώντας έμπνευση και έναν νέο ήχο της Ευρώπης. Στην πορεία γνωρίζει νέους μετανάστες μουσικούς για να συνδυάσει μουσική. Άνθρωποι που, όπως αυτός πριν από είκοσι χρόνια, άφησαν πίσω το σπίτι και την οικογένειά τους, με την ελπίδα να εγκατασταθούν σε μια νέα κοινωνία. Ο Ρόμπερτ εργάζεται με μετανάστες από το Βερολίνο, αλλά το ταξίδι τον οδηγεί επίσης στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και της Μασσαλίας, στην άκρη της Ευρώπης.

Σε διαδρομές μεταναστών στη Βοσνία, όπου ρέματα προσφύγων από τη Συρία και το Αφγανιστάν περνούν στο δρόμο τους προς τον προορισμό των ονείρων τους. Το Βερολίνο. Όταν ο Ρόμπερτ συναντά τον νεαρό Αφγανό ράπερ Φέρντοους στη Βοσνία, αποφασίζει να τον βοηθήσει. Ο Ferdows είναι στο δρόμο για δεκαοκτώ μήνες και ονειρεύεται να γίνει διάσημος μουσικός στο Βερολίνο. Θα πετύχει ο DJ στην αποστολή του; Έχει τελικά εξαφανιστεί η ανοιχτόμυαλη Ευρώπη ή μπορεί ακόμα η μουσική να φέρει κοντά τους ανθρώπους; Σε κάθε περίπτωση, οι συναντήσεις σπάνε τα μουσικά όρια που δείχνουν την αλλαγμένη ταυτότητα της Ευρώπης.

Σ' αυτήν τη συναρπαστική και ελπιδοφόρα μουσική ιστορία, ο Dj Robert Soko, που έγινε γνωστός με τους Balkan Beats του, αγκαλιάζει τις μουσικές επιρροές από νεοφερμένους καλλιτέχνες στην πολυπολιτισμική Ευρώπη.

Το ντοκιμαντέρ θα προβλήθεί στα πλαίσια του 10ου Balkan Festival στον Πολυχώρο WE την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022.

Είσοδος:
Προπώληση 8€ [viva.gr & Πολυχώρος WE] | Ταμείο 10€
Οι πόρτες ανοίγουν στις 19:00

*Μουσική*

Koza Mostra (GR)
Balkan Melody (GR)
ORKESTAR DZELAL MLADI AGUSEVI (RNM)
BALKAN BEATS PARTY BY ROBERT SOKO dj set (BA)

*Σινεμά*
Προβολή του ντοκιμαντέρ Here WE Move Here WE Groove. Μια συγκλονιστική και ελπιδοφόρα ιστορία για τη δημιουργία «γεφυρων» μέσω της μουσικής. Ο DJ Robert Soko, που έγινε γνωστός με τους Balkan Beats, αγκαλιάζει τις μουσικές επιρροές από τους νεοφερμένους στην πολυπολιτισμική Ευρώπη.

* Balkan Street Food *

Related stories

Η Δέσποινα και ο Κωνσταντίνος δημιουργούν χειροποίητα έπιπλα όπως τα έχετε ονειρευτεί

φωτογραφίες: Μαρία Ευσταθιάδου & Νίκη Οργιανέλη Γεννημένοι στη Θεσσαλονίκη, μεγάλωσαν...

Οι ταινίες της εβδομάδας 18.04-24.04.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Απ’ το κακό στο χειρότερο τα...

Από τον ξυλόφουρνο στο Microbakery: Οι παλιές γενιές των φουρνάρηδων και το new age

Κείμενο: Δέσποινα Λαμπρίδου Η Θεσσαλονίκη είναι αναμφίβολα η πόλη που...