HomeMind the artTo νέο πρότζεκτ της Dimi Οικονόμου και...

To νέο πρότζεκτ της Dimi Οικονόμου και της Μαρίας Ζησοπούλου

Το νέο project “unboxed” που θα παρουσιαστεί το Σάββατο 06.04 στις 20:30 στο καταφυγίου του «Ορατού» αντιπροσωπεύει τη συνέχεια της δημιουργικής αναζήτησης που ξεκίνησε με την έκθεση «Διεπαφή» το 2019 που παρουσιάστηκε στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό κέντρο στη Λάρισα και εξελίχθηκε με την performance “Interface” που παρουσιάστηκε στα “ROOMS” της γκαλερί KAPPATOS το 2020.

“Στην πρώτη έκθεση, εξερευνήσαμε τις κοινές μας αναφορές στις αφαιρετικές ποιότητες της ζωγραφικής μας αλλά και τις αντιθέσεις ως προς τη γραφή, τη φόρμα και το χρωμα με κυρίαρχο στοιχείο την ανωτερότητα του καθαρού συναισθήματος και την απεικόνιση της σύνθεσης, ενώ στη συνέχεια, μέσω της performance “Interface”, δημιουργήσαμε έναν κοινό δημιουργικό χώρο περιορισμένο από ένα κουτί, ενθαρρύνοντας τη ροή της δημιουργικότητας και την αλληλεπίδραση μεταξύ μας και με το περιβάλλον μια παράλληλη εικαστική και σωματική εμπειρία”.

“Στο “Unboxed”, αναζητούμε την απόλυτη απελευθέρωση από τα περιοριστικά πλαίσια και τη συνειδητή αλληλεπίδραση με τον ελεύθερο χώρο. Ενσωματώνουμε την αντίθεση της πρώτης έκθεσης με την αρμονία της δεύτερης δράσης, αναδεικνύοντας την ελευθερία των σωμάτων ως μέσο έκφρασης και αναζήτησης”.

Με το “Unboxed”, ολοκληρώνεται ένας κύκλος δημιουργίας και αναζήτησης, καθώς γίνομαστε παρατηρητές και συνυπάρχουμε με τα κοινά έργα μας ανακαλύπτοντας νέες διαστάσεις στην αλληλεπίδραση της τέχνης μας, με τον χώρο και το κοινό της.

Related stories

Στο πανσετάδικο που κάνουν ουρά, ο χρόνος πέρασε και δεν άλλαξε τίποτα

Αν είσαι από εκείνους που ενδιαφέρονται για τη διακόσμηση...

Κριτική Βιβλίου | Carlo Lucarelli «Η τριλογία του φασισμού».

Γράφει ο Τάσος Γέροντας Carlo Lucarelli «Η τριλογία του φασισμού». Μετάφραση Δήμητρα...

Στο εργαστήρι ζωγραφικής του Αλέξανδρου εκτός από καμβάδες και χρώματα, ζει και μια ολόκληρη 80s ρετροσπεκτίβα

Λέξεις & Φωτογραφίες: Δάφνη Τσάρτσαρου Ο Αλέξανδρος Στουγιαννίδης γεννήθηκε το...

Μπορείς να κοιμηθείς αγκαλιά με τη θάλασσα;

γράφει ο Σπύρος Μπαλτογιάννης Έχω ένα φίλο που χρόνια τώρα...

Σπαθιά, κούκλες, κορώνες και έργα τέχνης: Το σπίτι που θυμίζει θεατρικό σαλόνι

Βίκυ Διαμαντή, δημιουργός/διακοσμήτρια Φωτογραφίες: Μαρία Ευσταθιάδου WHO IS WHO Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη...