HomeUrbanitiesLife guideThessaloniki Street Food Festival 2023 και οι...

Thessaloniki Street Food Festival 2023 και οι 3 λόγοι που δεν πρέπει να το χάσεις!

Λέξεις: Εύα Χατζηαντώνογλου

Για 6η συνεχόμενη χρονιά η SoulFood Thessaloniki φέρνει στην πόλη τη μεγαλύτερη γιορτή του street food. Από την Πέμπτη 25/5 μέχρι και την Κυριακή 28/5 ο προαύλιος χώρος της ΔΕΘ- TIF Helexpo θα φιλοξενίσει το Thessaloniki Street Food Festival 2023 και θα μετατραπεί σε ένα γευστικό σταυροδρόμι ντυμένο με τις ωραιότερες μουσικές. Ένα αστικό πανηγύρι γεμάτο φαγητό, αρώματα, μουσική, χορό και events που σίγουρα δεν πρέπει να προσπεράσεις.

Γιατί Thessaloniki Street Food Festival 2023;

  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ: Η μεγαλύτερη γιορτή Street Food και μουσικής της Θεσσαλονίκης εμφανίζεται ανανεωμένη και πιο εξελιγμένη από κάθε άλλη φορά.

Φέτος το φεστιβάλ μετατρέπεται σε ένα 4ήμερο «Αστικό Πανηγύρι» γεμάτο φαγητά, events και μουσική, προσφέροντας μια τελείως διαφορετική εμπειρία σε όλους τους παρευρισκόμενους. Το πανηγύρι αποτελεί ένα μέσο έκφρασης του λαϊκού πολιτισμού, μία παράδοση, που συνδέει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον, με κύρια συστατικά του το χορό, το τραγούδι, τη μουσική, το γλέντι και το φαγοπότι.

  • ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ: Θα υπάρχουν περισσότερα από 25 street food booths και γωνιές με εντυπωσιακά food trucks.

Συνταγές από όλο τον κόσμο, σπάνιες και κλασικές, αγαπημένες streetfood-ιές αλλά και επίσημες πρώτες εμφανίσεις, θα περιμένουν τους foodies της πόλης και όχι μόνο, για το μεγαλύτερο tasting της χρονιάς! Burgers, hot dogs, pizza σε ξυλόφουρνο, καυτερές τηγανιτές φτερούγες, σουβλάκια, tacos, kebab, bao bun, sushi, τηγανιτές πατάτες -φυσικά!- είναι κάποια από τα αλμυρά πιάτα που θα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις. Το κερασάκι στην τούρτα αποτελούν οι μελωμένοι λουκουμάδες και το ιταλικό gelato! Είτε είσαι από αυτούς που αντέχουν να μοιράζονται το φαγητό τους είτε όχι, το φεστιβάλ αυτό φτιάχτηκε για να δοκιμάσεις όσες περισσότερες γεύσεις μπορείς.

  • ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΧΟΡΟ: Την πιο γευστική εμπειρία θα πλαισιώνουν τα 2 φαντασμαγορικά Music Stages, ένα με Live και ένα με Dj’s, έτοιμα να μας ξεσηκώσουν και να μας βάλουν στους ρυθμούς του «Αστικού Πανυγυριού».

Πιο συγκεκριμένα, την Πέμπτη 25/5 οι Εισβολέας με Full Band και οι Speakeasies Swing Band ανοίγουν εντυπωσιακά το stage των Live εμφανίσεων με χιπ-χοπ και swing μουσική αντίστοιχα. Παρασκευή 26/5 τη σκυτάλη παίρνουν οι Εβρίτικη Ζυγιά με το αυθεντικό ηχόχρωμα της θρακιώτικης μουσικής γεμάτο από γκάιντα, λύρα και η Band Entopica με τη χορευτική, εκστατική φρενίτιδα από παραδοσιακά τραγούδια και πρωτότυπες συνθέσεις. Την επόμενη,  Σάββατο 27/5, μας περιμένουν ο «πολυμορφικός» ήχος των Mikro και οι Tendts, ενώ την Κυριακή 28/5 τη μουσική σκηνή κλείνουν οι Polkar με τα ξεσηκωτικά και γεμάτα κέφι τραγούδια τους. Εκεί θα βρίσκεται και ο απολαυστικά σατιρικός Σπύρος Γραμμένος. Το DJ stage αυτή τη χρονιά είναι αφιερωμένο στη “μουσική γεύση” μεγάλων πόλεων Ελλάδας και εξωτερικού με τίτλο Taste of the Cities Sound: Θεσσαλονίκη – Βερολίνο – Λονδίνο – Αθήνα και το πλαισιώνουν οι AmazeMe και The Mounten, (Θεσσαλονίκη), οι GummiHZ και οι Local Suicide, (Βερολίνο), οι Boys’ Shorts και οι Stereo MCs (Λονδίνο) και οι Chevy, Mr Z, D. Papaioannou και Phon (Αθήνα).

Νηστικό αρκούδι δε χορεύει οπότε εμάς θα μας βρεις από νωρίς στους πάγκους να δοκιμάζουμε όλο και κάτι καινούριο λίγο πριν βρεθούμε στη σκηνή.
Τα λέμε στο φεστιβάλ!

 

Thessaloniki Street Food Festival 2023

Πέμπτη έως Κυριακή 25 – 28 Μαΐου 

Δ.Ε.Θ. – TIF HELEXPO 

Ώρες & Ημέρες λειτουργίας: Πέμπτη & Παρασκευή: 18:00 – 00:00 | Σάββατο & Κυριακή:  12:00 – 00:00 

Γενική Είσοδος: 4€

 

www.thessalonikistreetfoodfestival.com

Facebook: SoulFood Thessaloniki

Instagram: soulfoodthessaloni

Related stories

Κλείνει ένα από τα πιο αγαπημένα μεζεδοπωλεία του κέντρου

Λατρεύτηκε από τις παρέες νέων κι όχι μόνο! Τα...

Οι ταινίες της εβδομάδας 28.03-03.04.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Μεγάλη αύξηση στα εισιτήρια την εβδομάδα...

Στην οδό Αρμενοπούλου, ο Gaetano μας ταξιδεύει στην σιτσιλιάνικη επαρχία

Κείμενο: Δέσποινα Λαμπρίδου / Φωτογραφίες: Μαρία Ευσταθιάδου Αρμενοπούλου 27,στην καρδιά...

Ο Εξώστης ρωτά, οι συγγραφείς απαντούν | Λάζαρος Αλεξάκης

    επιμέλεια στήλης: Φανή Χατζή Κάθε εβδομάδα ένας/μία συγγραφέας απαντά σε...

Μητροπολιτικό πάρκο Παύλου Μελά: Μία ανάπλαση που… άργησε πολύ

Ήταν Νοέμβριος του 2021, στη δεύτερη δύσκολη χρονιά της...