HomeΘέματαThe rampage project

The rampage project

OPEN THE EYES OF YOUR SOUL LET THE SENSATIONS FREE AND FEEL THE RIPPLES IN THE ETHER

Σε χαλεπούς καιρούς, η Τέχνη ανθεί….Κοινότυπη έκφραση που ταιριάζει απόλυτα στην εποχή μας, και στο project που πρόκειται να παρουσιαστεί στις 20 Οκτωβρίου στο Βlock 33. Ο Χρήστος Σαούλης ως master planner και η δημιουργική του ομάδα πρόκειται να μας θορυβήσουν, να μας αφυπνίσουν και να μας μεταδώσουν όση έξαψη αντέχει ο καθένας μας.

Δύσκολοι καιροί. Η παγκόσμια οικονομική κρίση κλονίζει πεποιθήσεις, εξουσίες και απλούς ανθρώπους. Το σύστημα καταρρέει ή βυθίζεται αύτανδρο. Κατήφεια, οργή, θυμός, απελπισία μας κυριεύουν και μας καταδυναστεύουν. Ο κόσμος περπατάει αβέβαιος, τρομοκρατημένος σε ένα άγνωστο, απροσδιόριστο μέλλον, ψάχνοντας τη διέξοδο. Και αυτή η διέξοδος οδηγούσε και οδηγεί πάντα στην υπέρβαση της καθημερινής συμβατικότητας, στην ανάταση της ψυχής και του πνεύματος, μέσα από τους αγώνες και τις τέχνες ως αντίδοτο ζωής.
Σε εποχές κρίσης, η μεγάλη οικονομική και συναισθηματική πίεση αναγκάζουν τον καλλιτέχνη να στύψει το μυαλό του και να κατεβάσει ιδέες, να παραγάγει έργο, γιατί η τέχνη είναι για αυτόν παρηγοριά. Έπειτα από μια 20ετια λαμπερών χαμόγελων και πανηγυριών, ίσως ήρθε πάλι στη χώρα μας η ανάγκη για μια εποχή οργισμένων βλεμμάτων και φλογερών πνευμάτων που θα μας ξαναδώσουν ελπίδα και προοπτική. Αυτό είναι το RAMPAGE PROJECT.
Ο Χρήστος Σαούλης και η δημιουργική του ομάδα, εδώ και ένα χρόνο συνθέτουν το “πολυθέαμα” που θα παρουσιαστεί στις 20 Οκτωβρίου στο Block 33. Μουσικοί, χορευτές, φωτογράφοι, γραφίστες, σχεδιαστές, αρχιτέκτονες, άνθρωποι που ασχολούνται με την καλλιτεχνική δημιουργία και ότι μπορεί να περιλαμβάνει αυτό, ενώνουν τις δημιουργικές τους δυνάμεις και μας συμπαρασύρουν σε ένα κόσμο όπου η φαντασία είναι ελεύθερη, τα όνειρα και η ελπίδα αληθινά, σε μια κατάδυση στο βάθος των πραγμάτων, αφήνοντας την «επιφάνεια» να ετοιμάζεται να δεχτεί την αναταραχή.
Τα έργα που πρόκειται να παρουσιαστούν περιλαμβάνουν πίνακες ζωγραφικής, κατασκευές από μεταλλικά αντικείμενα, γλυπτά, διακοσμητικά είδη, έπιπλα, ρούχα, αντικείμενα από ανακυκλώσιμα υλικά. Η ομάδα σχεδιαστών ρούχων σε συνεργασία με γραφίστες, παρήγαγαν μια σειρά από unisex T-shirts, γυναικεία φορέματα και εσώρουχα με στάμπες από παλιές σειρές εικονογραφημένου ελληνικού πορνό.
Η μουσική που πλαισιώνει όλα τα παραπάνω ξεκινά από την κλασσική και φτάνει μέχρι την ηλεκτρονική μουσική. Οι Στέφανος Τσιτσόπουλος, DIDIS & HIS CREW, MARICHA, JILES JOHN και POLATOF θα απογειώσουν το event έως τις πρωινές ώρες. Ταυτόχρονα ακροβάτες και χορευτές, εκφράζουν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο το Rampage Project.

Ο Χρήστος Σαούλης αναφέρει ότι: «στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε όλοι, η τέχνη έχει θέση και αποτελεί μέσο έκφρασης. Έτσι, γεννήθηκε το RampageProject. Το RampageProject αποτελεί μια καλλιτεχνική έξαψη απέναντι στα δρώμενα της εποχής».
Η αστραφτερή επιφάνεια θέλει χρήματα για πέταμα και τέτοια δεν υπάρχουν. Μόνο η τέχνη μας σώζει και η ομαδικότητα. Ίσως να πρέπει να σκεφτόμαστε πιο συχνά αυτό που έλεγε ο Αλμπέρ Καμύ ότι «ο στοχασμός γεννιέται νύχτα».

Related stories

Το Sasquatch Sunset ήταν η πιό περίεργη ταινία της φετινής Berlinale

  γράφει η Φανή Εμμανουήλ Είχα ενδοιασμούς για το Sasquatch Sunset....

Οι ταινίες της εβδομάδας 29.2-6.3.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Χωρίς κάποιο μεγάλο εμπορικό τίτλο την...

Ο Αύγουστος Χατζηασεμίδης άνοιξε πριν 30 χρόνια ένα μπαρ που έγραψε ιστορία στην πόλη

Κείμενο: Δάφνη Τσάρτσαρου / Φωτογραφίες: Eυτυχία Παλτσίδου Στην περιοχή της...

Ο Sivert Hoyem ΚΑΙ στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 28 Απριλίου στο Principal Club Theater

Ο «δικός μας» Sivert Hoyem προσθέτει και την Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 28...

Νίκος Σκούφος: Ένας αληθινός ποιητής του σήμερα

γράφει η Κωνσταντία Κόκκορα Νιώσατε, άραγε ποτέ, το πρωτοφανές συναίσθημα...