HomeMind the artΜουσικήThe Ison Tomorrowords

The Ison Tomorrowords

A homemade column of all things cool! (and sometimes not so cool…)

Ύστερα από αποχή 1.5 χρόνου το NON Kontakt επέστρεψε με τα πρώτα του parties. Τα γνώριμα πρόσωπα που είδα σε συνδυασμό με την σετάρα του Matt Tolfrey, τις πρωινές στιγμές με τους Cloverleafs, τον Darktom και τα υπόλοιπα παιδιά, βρίσκονται ακόμη μέσα στο μυαλό μου. Όμορφα βράδια γεμάτα θετική ενέργεια. Περιμένω το 2ο Crossover στο Jackson’ s αυτό το Σάββατο με ανυπομονησία.
Έπειτα από μια μουσική κοιλιά 2 ετών και πάλι η μουσική που κυκλοφορεί ως επί το πλείστον είναι πραγματικά καλή. Σε κουβέντες με κόσμο όλοι μας ήμασταν κάπως σφιγμένοι τελευταία. Δεν μπορεί να βγαίνει τόσο ανούσια μουσική. Όλα ήθελαν τον χρόνο τους τελικά. Πλέον η μουσική αυτή πέρασε σε άλλα επίπεδα, ακούγεται πιο ώριμη από ποτέ και κυρίως φτάνει σε πολλά περισσότερα αυτιά από όσα στο παρελθόν.
Θα χρησιμοποιήσω σαν παράδειγμα τη νέα δουλειά των Darkness. Τους 2 τύπους από τη Νέα Υόρκη, τον γνωστό σας Nicholas Jaar και τον Dave Harringdon τον κοκκινομάλλη τύπο με την κιθάρα του, που είχαμε τη χαρά να σας παρουσιάσουμε στη Θεσσαλονίκη.
Ακόμη και το compilation των Visionquest για την συλλογή του Fabric. Τους 4 Αμερικανούς τύπους που έχουν φέρει τα κάτω-πάνω μουσικά με 18 tracks χαρτογραφούν την δική τους μουσική ιστορία περίτεχνα με ζεστά grooves και βαθιές μπάσογραμμές.
Απ’ την άλλη έρχονται κάτι δουλειές, όπως αυτή του Joker που μ’ επαναφέρουν στην πραγματικότητα. Αν και δε διεκδικώ τον τίτλο του dubstep γνώστη, εντούτοις μπορώ να πω ότι αν η νέα γενιά της dubstep περιμένει από τέτοια άλμπουμ την άνοιξη μάλλον θ’αργήσει να έρθει. Και είναι κρίμα γιατί η αρχή για τον αρτίστα με τα singles έδειχνε ότι θα μας απασχολούσε αρκετά. Αντιθέτως ακούσαμε μια βαρετή δουλειά με εμφανή ποπ dance κατεύθυνση επηρεασμένη αρκετά από τους Magnetic Man. Mόνο που τα φωνητικά είναι φλύαρα και χωρίς μέτρο, η μουσική έχει τελείως κιτς αισθητική και φανερή έλλειψη οράματος σε αντίθεση με τον τίτλο (“The vision”). Όταν στο ντεμπούτο άλμπουμ σου κοπιάρεις 90’ς επιτυχίες (“My trance girl”) μάλλον υπάρχει πρόβλημα.

  • Ευτυχώς για όλους μας το “Darkside EP” κυκλοφορεί από την Clown & Sunset στις 7 Δεκέμβρη και το “Fabric 61 : Visionquest” στις 5 Δεκεμβρίου.
  • Δυστυχώς για όλους μας το “The vision” κυκλοφόρησε ήδη από την 4AD.

Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...