Tapas Bar

Τα Χριστούγεννα χαρακτηρίζονται από αγαπημένες γεύσεις που μας φέρνουν στο νου τα παιδικά μας χρόνια αλλά και άλλες που τις συμπεριλάβαμε αργότερα στο τραπέζι μας και έγιναν πλέον παραδοσιακές. Στρώνουμε λοιπόν για εσάς το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι για να απολαύσουμε αγαπημένα φαγητά και γλυκά των ημερών αυτών συνδυασμένα ιδανικά με αγαπημένα κρασιά.

Μύρισε σκόρδο και paella, άναψαν οι φλόγες στους ώμους του ταυρομάχου και αναστέναξαν οι σενιορίτες στα στενά της πόλης. Σε ένα σκουρόχρωμο τοίχο, κάπου ανάμεσα σε ταπετσαρίες ενός μαινόμενου ταύρου και μιας στρουμπουλής θυγατέρας με τριαντάφυλλο στα μαλλιά εμφανίζεται μία κουζίνα γεύσης και «μικρής» απόλαυσης. Μικρής διότι είναι tapas, μεγάλη διότι προβλέπεται να ξημερωθείς εδώ με φίλους ή με το φλερτ που οδεύει σύντομα να γίνει το στεφάνι σου και θα πιεις άφθονη σαγκρία για να μεθύσεις πιο πολύ από τον έρωτα. Φρόντισε να καθήσεις κάτω από τις αφίσες της ciudad maravillosa, να νιώσεις τη ζεστή καρδιά των ισπανών αδερφών μας ή δίπλα στο Βασίλη που ξέρει από φαγητό – ερωτεύτηκε κι αυτός κάποτε μια πόλη μεγάλη και τρανή και ξέρει.
Πιάσε τον ταύρο από την ουρά [κυριολεκτικά], δοκίμασε burger Σεβίλλης [φάτο με τα χέρια δίχως αναστολές] και τσίμπα λαίμαργα τις patatas bravas – σίγουρα αξίζουν μπράβο αυτές οι πατατούλες. Οι ισπανοί είναι ερωτευμένοι με τη ζωή και το φαγητό με έναν αγνό τρόπο και πρέπει να αφεθείς σ’αυτό, να ακούσεις τις καστανιέτες και τις κιθάρες που θα ηχούν από τα μπαλκόνια και να τραγουδήσεις μαζί με τους σινιόρους. Εκεί στο κέφι θα αφήσεις το jamon Serrano να σου γαργαλήσει τη γλώσσα και θα ξεπλύνεις με μία cerveza τους καημούς. Αν κοιτάξεις έξω από το παράθυρο είμαι σίγουρος θα δεις [κι εσύ] τις ταυρομαχίες με τα αυτοκινούμενα και τις πληγωμένες σορούς από περαστικούς που τρέχουν ακατάπαυστα – εσύ μη δώσεις σημασία, μέσα εδώ στα Tapas Bar το τραγούδι, το ποτό και ο χορός είναι που μετράνε.
Κάνε μια βαρκάδα στο Parque del Retiro κι άσε τον τσουρουφλιστό ήλιο να μαγέψει το πρόσωπο σου. Κάθισε σ’ένα παγκάκι [με το Βασίλη] κι άκου τις ιστορίες που έχει να πει για τα ταξίδια του στην Ισπανία – έχει ζήσει εκεί και ξέρει. Κάπου εκεί ανάμεσα στην Calle de Almirante και κάτι καντίνες που μαζεύονται οι παθιασμένοι λατίνοι και ρίχνουν σβούρες στην καρδιά τους θα συναντήσεις ένα μαγαζί που έχει πάθος για το φαγητό, μία ιστορία από το παρελθόν ενός αυτοδημιούργητου άντρα και θα βρεις στο μενού πολλές παρηγοριές – κάπου στην Gran Via με τα σινεμά στα στενά θα συναντηθείς με τη γεύση και θα τη φλερτάρεις, θα τη δοκιμάσεις σαν λατίνος κι εσύ. Κρύψε στην καρδιά σου ένα γαρύφαλλο – θα σου χρειαστεί.

Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...