HomeUrbanitiesLife guideSupport your local designers | H Γεωργία...

Support your local designers | H Γεωργία Βλαχάκη φτιάχνει τα πιο εντυπωσιακά παπούτσια

Η Γεωργία Βλαχάκη μιλάει στον Εξώστη για την οικογενειακή επιχείρηση της οποίας έχει αναλάβει τα ηνία από το 2017, φέρνοντας νέα πνοή και σύγχρονη ματιά.

Η ιστορία της επιχείρησής μας ξεκινάει πίσω στο 1970, τότε που ο πατέρας μου, Δημήτρης, μπήκε στον χώρο της υποδηματοποιίας. Εγώ έχοντας μεγαλώσει στην βιοτεχνία και αφού περιπλανήθηκα για κάποια χρόνια προσπαθώντας να καταλάβω τι θέλω να γίνω όταν μεγαλώσω, τελικά τα κατάφερα. Όχι να μεγαλώσω, αλλά να αποφασίσω πως θέλω να είμαι υποδηματοποιός! Έτσι ξεκίνησα να εργάζομαι εξ’ ολοκλήρου στην οικογενειακή επιχείρηση, η οποία το 2017 πέρασε στα χέρια μου, με το καινούριο brand name fabrica fabrica. Το όνομα ξεκίνησε από ένα αστείο, που κατέληξε να είναι μέρος της ταυτότητας μου! Στην εταιρεία μας κατασκευάζουμε δερμάτινα, γυναικεία παπούτσια, συνδυάζοντας την εμπειρία των 48 ετών με νέες ιδέες και φρέσκα σχέδια!

Ένα είναι το όνομα που κατακλύζει το μυαλό μου σε ότι έχει να κάνει με σχεδιαστές : Salvatore Ferragamo. Πάρα το γεγονός ότι έζησε από το 1898 έως το 1960, τα παπούτσια που σχεδίαζε ήταν γεμάτα διαχρονικότητα, θηλυκότητα και φινέτσα. Και επειδή δεν του αρκούσε να βλέπει απλά ένα όμορφο παπούτσι, μελέτησε και την ανατομία του ποδιού για να φτιάχνει όσο το δυνατόν πιο άνετα παπούτσια! Με μία λέξη: είδωλο.

Αγαπώ πολύ τις ρετρό γραμμές με μίνιμαλ χαρακτηριστικά, προσαρμοσμένες στις ανάγκες της καθημερινότητας, χωρίς να θυσιάζεται ίχνος θηλυκότητας.

Ο κόσμος λατρεύει να αγοράζει handmade προϊόντα, ειδικά αν αυτά συνδυάζουν εξαιρετική σχέση ποιότητας- τιμής.

Την χρονιά που μας πέρασε μου ζητήθηκε από δύο φίλους ηθοποιούς να τους φτιάξω δύο ζευγάρια παπούτσια που να μοιάζουν με γυναικείες γόβες νούμερο 45, για μία παράσταση που ανέβασαν. Αν και μου πήρε αρκετό χρόνο, ήταν μία πρόκληση την οποία έφερα εις πέρας με επιτυχία, τολμώ να πω!

Ένα από τα σχέδιά μου για την χρονιά που έρχεται, είναι η συμμετοχή σε εκθέσεις εντός Ελλάδας και αργότερα και εκτός.

Όνειρό μου είναι να γίνει η fabrica fabrica αναγνωρίσιμη πανελλαδικά σε πρώτη φάση και αργότερα γιατί όχι και στο εξωτερικό. Αυτό θα μου έδινε την ευκαιρία και την χαρά αυξάνοντας την παραγωγή μου, να δημιουργήσω νέες θέσεις εργασίας για τον κόσμο του υποδήματος, που αυτή την στιγμή «αγραναπαύεται»… είναι άνεργος ουσιαστικά! Μέρος αυτού του ονείρου παραμένει ο μόνιμός μου στόχος να είναι τα παπούτσια μου τόσο ποιοτικά όσο και προσεγγίσιμα οικονομικά.

Είναι κάτι πολύ δημιουργικό, γιατί συμμετέχοντας στην διαδικασία παραγωγής του παπουτσιού από τον σχεδιασμό μέχρι το μοντάρισμα, μου δίνεται η ευκαιρία αφ’ ενός να απολαύσω την μεταμόρφωση ενός κομματιού δέρματος σε παπούτσι και αφ’ ετέρου να παρέμβω σε κάθε στιγμή, κάτι που δεν μπορεί να κάνει ούτε μόνος του ο σχεδιαστής, ούτε μόνος του ο παραγωγός. Αυτό είναι και η δυσκολία του.

Ο ορισμός του «στυλ» είναι διαφορετικός για τον καθένα. Κατ’ εμέ η Θεσσαλονίκη είναι μια διχασμένη προσωπικότητα. Μιλώντας για την πλευρά που με αφορά, ναι, η Θεσσαλονίκη έχει στυλ!

Ο δικός μου παράδεισος είναι η βιοτεχνία μου. Εκεί νιώθω πραγματικά ο εαυτός μου. Επηρεασμένη από τις μυρωδιές των δερμάτων και από τις υφές των υλικών εμπνέομαι και δημιουργώ!

Το Fabrica Fabrica θα το βρεις …

Facebook:https://www.facebook.com/fabricafabricashoes/?eid=ARC0BORXdBhVNe7LI3la2uCiRxaJ_Eeo0U-0vf5u2q49ioAkYNijindt8yuI2bhcmNj41VoQkRqSRS1u

Instagram: https://www.instagram.com/fabrica_fabrica/

 

ΒΛΑΧΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

ΔΡΑΓΟΥΜΑΝΟΥ 10 54629

6981778639

2310548655

Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...