HomeUrbanitiesLife guideSupport you Local Designers | Η Δήμητρα...

Support you Local Designers | Η Δήμητρα Βουλγαρίδου σχεδιάζει τις πιο εντυπωσιακές πετσέτες θαλάσσης

Η σχεδιάστρια Δήμητρα Βουλγαρίδου μιλάει στον Εξώστη για τη μοναδική συλλογή χειροποίητων πετσετών θαλάσσης που σχεδιάζει, την επαγγελματική της δραστηριότητα και τα σχέδια της.

Γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη πέρα από τις σπουδές μου στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων τελείωσα και το τμήμα Σχεδίασης Μόδας και Styling. Η επιχειρηματική μου δραστηριότητα ήταν σχεδόν άμεση και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα στον χώρο της μόδας. Το βήμα με την κατασκευή χειροποίητων πετσετών θαλάσσης έγινε πριν 4 χρόνια!


Αγαπημένος μου σχεδιαστής είναι ο Georgio Armani.Το στιλ του έγινε συνώνυμο της εκλεπτυσμένης κομψότητας, της γοητείας και της φινέτσας…αγαπημένη μου φράση του είναι… «Για μένα το προσωπικό στιλ είναι πολύ πιο σημαντικό από τις διάφορες μόδες που εμφανίζονται κατά καιρούς»


Αγαπημένο μου στυλ είναι το vintage… για χρόνια, στην Ελλάδα σνομπάραμε το παλιό, είχαμε πάντα το άγχος του μοντέρνου ως λαός, οπότε τώρα με την κρίση έχουμε αρχίσει να εκτιμάμε το παρελθόν μας και μικρούς ή μεγαλύτερους θησαυρούς που κληρονομήσαμε ή ανακαλύψαμε τυχαία…έτσι στις πετσέτες μου έχω στοιχεία από δαντέλα και μοτίφια που παραπέμπουν στην ελληνική παράδοση.


Μετά από πολλά χρόνια εργασίας στον χώρο της μόδας και έχοντας μεγάλη αγάπη στα χειροποίητα προϊόντα αποφάσισα πριν τέσσερα χρόνια να δημιουργήσω τη δίκη μου συλλογή με χειροποίητες πετσέτες θαλάσσης, αξιοποιώντας κατά 100% ελληνικές πρώτες ύλες για τις δημιουργίες μου! Πρέπει όλοι να καταλάβουμε πως όταν αγοράζουμε εισαγόμενα προϊόντα ουσιαστικά το 70% των χρημάτων μας πηγαίνουν στο εξωτερικό. Με αφορμή αυτό ήθελα και θέλω να ενισχύσω την τοπική οικονομία και ειδικά μέσα στη κρίση αποφάσισα να στήσω την επιχείρηση μου με έδρα τη Θεσσαλονίκη! Πιστεύω πως ο κόσμος αλλάζει και στρέφεται όλο και περισσότερο στα χειροποίητα αλλά και στα Ελληνικά προϊόντα.


Θα ήθελα πολύ να συμμετάσχω σε κάποια έκθεση με χειροποίητα είδη που να σχετίζεται με τον τουρισμό και θα ονειρεύομαι όλοι αυτοί που απολαμβάνουν το ελληνικό καλοκαίρι να έχουν στην συλλογή τους και από μια πετσέτα Dimitra Voulgaridou!


Η Θεσσαλονίκη φυσικά και έχει στυλ! Αν ζεις στη Θεσσαλονίκη ξέρεις πως έχει δύο όψεις. Πρώτη, εκείνη που αποθεώνει ό,τι είναι μόδα, μέσα σε ελάχιστο χρόνο το βαριέται και το αποκαθηλώνει, του εφήμερου δηλαδή. Στην αντίπερα όχθη, υπάρχει και αυτή που είναι πολύ μπροστά και διψά για ό,τι παράγει και προάγει τον πολιτισμό… από όπου κι αν προέρχεται…ας μη ξεχνάμε πως η Θεσσαλονίκη αποτέλεσε πηγή έμπνευσης πολλών γνωστών καλλιτεχνών που ξεκίνησαν την καριέρα τους από εδώ. Ελπίζω στα επόμενα χρόνια η πόλη να μπορεί να κρατάει τα παιδιά της..


Ο δικός μου «παράδεισος» είναι το εργαστήριο μου… ηρεμία , χαμηλή μουσική , πολλά χαρούμενα χρώματα και μια νοσταλγική καλοκαιρινή μυρωδιά από κάποιο ελληνικό νησί των Κυκλάδων…


Instagram: Dimitra Voulgaridou

Facebook Page : Dimitra Voulgaridou

E mail :
[email protected]

Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...