HomeNewsroomΣτολές... Αρμάνι για την Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης!

Στολές… Αρμάνι για την Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης!

Από τον οίκο… Αρμάνι θα είναι μάλλον οι στολές που θα φορέσουν σε λίγο καιρό οι δημοτικοί αστυνόμοι καθώς το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης συζητά μεθαύριο να εγκρίνει το ποσό των 595.618 ευρώ για την αγορά στολών!

Συγκεκριμένα, το θέμα 33 που θα συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο αφορά την « Έγκριση προμήθειας στολών για το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας και παραπομπή στην Οικονομική Επιτροπή για την έγκριση της δαπάνης ποσού 595.618,89 € και τη διάθεση ισόποσης πίστωσης».

Είναι απορίας άξιο πως σε καιρό κρίσης οι δημοτικοί σύμβουλοι θα ψηφίσουν υπέρ της διάθεσης του συγκεκριμένου ποσού καθώς στη δημοτική αστυνομία υπηρετούν 174 δημοτικοί αστυνόμοι.

Αυτό συνεπάγεται ότι για κάθε έναν δημοτικό αστυνόμο θα ξοδευτεί το ποσό των 3.423 ευρώ (!) για να αγοραστούν δύο στολές, χειμερινή και καλοκαιρινή, δηλαδή παπούτσια, παντελόνια, φούστες μπλουζάκια, μπουφάν και πουκάμισα.

Η αγορά των στολών προβλέπεται με νόμο και μάλιστα πρέπει να γίνεται κάθε δύο χρόνια πλην όμως σήμερα η κρίση δεν επιτρέπει την έγκριση τέτοιων κονδυλίων.

Θα  μπορούσε δηλαδή η αγορά να γίνει πιστώνοντας 500 ευρώ (87.000 ευρώ) στον κάθε δημοτικό αστυνόμο κι όχι 3.423 ευρώ!

Ας σκεφτούν στο δημοτικό συμβούλιο ότι στην Ελλάδα της αυξανόμενης ανεργίας και ύφεσης ουδείς αγοράζει ρούχα και παπούτσια για τα παιδιά του ξοδεύοντας 3.423 ευρώ!

Update 28/3: Αποσύρθηκε απο το δημοτικό συμβούλιο το θέμα έγκρισης του ποσού για την αγορά στολών της δημοτικής αστυνομίας. Αιτία για την απόσυρση οι έντονες αντιδράσεις απο μέλη της Πρωτοβουλίας αλλά και η αρνητική αίσθηση που άφησε δημοσίως το συνολικό ποσό. 

Πηγή: United Reporters

Related stories

Κριτική Βιβλίου | Λίνα Φυτιλή «Χρυσός κήπος. Αλτίν μπαχτεσί».

γράφει ο Τάσος Γέροντας Λίνα Φυτιλή «Χρυσός κήπος. Αλτίν μπαχτεσί»....

Οριακά πέρασε τη βάση η καθαριότητα, τα ΜΜΜ και η εικόνα της πόλης από τους επισκέπτες της

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών έθεσαν τον πήχη...

Ο ιδρυτής των Cult Battles ετοιμάζει το απόλυτο 80s party

Ο θεματοφύλακας της νοσταλγίας των 80s ετοιμάζει το απόλυτο...

10 λόγοι για να είμαστε στο 3ο Φεστιβάλ Εφηβικών Θεατρικών Ομάδων που ξεκινάει σήμερα!

Οι διοργανωτές, Νικόλας Μαραγκόπουλος και Δόμνα Χουρναζίδου (εταιρεία θεάτρου...