HomeInterviewsSonny Touch: "Το Music Showcase είναι κάτι...

Sonny Touch: "Το Music Showcase είναι κάτι πολύ θετικό για την εγχώρια μουσική σκηνή"

Ο Sonny Touch -κατά κόσμον, Δημήτρης Τάτσης- γεννήθηκε στο Παρίσι το 1981. Από τότε, ταλαντεύεται μεταξύ Θεσσαλονίκης, Λονδίνου και, πλέον, Ελσίνκι. Κινείται με σταθερά βήματα στο χώρο της μουσικής, βγάζοντας το πρώτο άλμπουμ προσωπικής του δουλειάς, το 2009, με τίτλο Brain Soup. Έπειτα, για χρόνια οργώνει την Ευρώπη με τη μπάντα Philarmonic Honolulu, ενώ συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο, το Χρύσανθο Χριστοδούλου και το Γιάννη Αγγελάκα. 2019 και δέκα χρόνια μετά την κυκλοφορία του 1ου άλμπουμ του, επέστρεψε με το Leave Space for the Little Animals.

Ο Sonny Touch έρχεται στα πάτρια εδάφη για το 2ο Music Showcase Greece ( 4 – 8 Δεκεμβρίου 2019) στο οποίο συμμετέχει. Το MSG είναι ένα μουσικό marketplace που συστήνει τον σύγχρονο ελληνικό μουσικό ήχο στο διεθνές ακροατήριο και δίνει την ευκαιρία στους μεγαλύτερους μουσικούς παραγωγούς να ανακαλύψουν δημιουργικούς Έλληνες καλλιτέχνες και να συνεργαστούν μαζί τους.Ο Εξώστης αρπάζει την ευκαιρία για να τον ρωτήσει για το τελευταίο του άλμπουμ και, φυσικά, για τη διοργάνωση …


Πώς και πότε ξεκινήσατε να ασχολείστε με τη μουσική;

Κάπου στην ηλικία των 13 , ο ξάδερφος μου ο οποίος είχε μια εκτενή δισκοθήκη από rock βινύλια και ήταν αυτός ο οποίος με τροφοδοτούσε με κασέτες, μου δίνει το παλιό του μαντολίνο και προσπαθώ να καταλάβω πως λειτουργεί παίζοντας μελωδίες των AC/DC με τους οποίους είχα κυριολεκτικά εμμονή εκείνη την περίοδο λόγω του ρυθμού και της ενέργειας την οποία εξέπεμπαν. Ο ξάδερφος μου έπαιζε επίσης μπάσο σ'ένα συγκρότημα και την πρώτη φορά που πήγα να τους δω σε πρόβα, ήταν η πρώτη φορά που έμπαινα σε στούντιο – το να τους βλέπω να παίζουν live ήταν τουλάχιστον συναρπαστικό για μένα. Λίγο αργότερα αγόρασα τη δική μου κιθάρα. Με συγκροτήματα άρχισα να παίζω πολύ αργοτερα, γύρω στα 17 και αυτό κυρίως λόγω χαμηλής αυτοπεποίθησης.

Πώς προέκυψε το nickname Sonny Touch?

Το 2004 ο Baron Anastis Van Hustler των Vintage & Used, μια μπάντα από τη Θεσσαλονίκη η οποία τώρα εδρεύει στο Βερολίνο, είχε κλείσει μια solo περιοδεία στην Ολλανδία. Μόλις είχαμε γνωριστεί και μου πρότεινε αν ήθελα να μάθω τα κομμάτια και να τον συνοδεύσω, το οποίο κι έκανα. Ο Ανάστης μεταξύ άλλων έχει και μία εταιρεία συναυλιών κι εκείνη την εποχή προσπαθούσε να φέρει στην Ελλάδα το Νέο Υορκέζο punk κιθαρίστα, Sonny Vincent. Καθώς θεώρησε ότι έπρεπε να έχω ένα stage name και ότι δεν μπορώ απλά να τον συνοδεύσω σαν Δημήτρης Τάτσης!, με βάφτισε Sonny, προς τιμήν του κιθαρίστα και Touch, από το Τάτσης το οποίο είναι το επίθετο μου!!! Στην αρχή το βρήκα πολύ δήθεν και δεν μου άρεσε καθόλου, αλλά καθώς ο Ανάστης ήταν και είναι πολύ καλός στις δημόσιες σχέσεις, σύντομα, όλοι άρχισαν να με φωνάζουν Sonny.

Όταν ήρθε λοιπόν ο καιρός να κυκλοφορήσω την πρώτη μου προσωπική δουλειά, το Brain Soup, αμφιταλαντευόμουν σχετικά με το τί όνομα να χρησιμοποιήσω . Καθώς πολύς κόσμος με γνώριζε ήδη ως Sonny Touch, είπα να το εκμεταλλευτώ! Πλέον μου αρέσει και πολλοί φίλοι λένε ότι είναι και πιασάρικο!

Ποιοι ήχοι και ποιες μπάντες αποτελούν τις βασικότερες επιρροές σας;

Γοητεύομαι συνήθως από παλιές ηχογραφήσεις, παράξενες φωνές και ήχους που δημιουργούν μια τρομακτική αλλά όχι τόσο πειστική ατμόσφαιρα.

Πλέον δε θα λεγα ότι έχω εμμονές ή επιρροές αλλά στο παρελθόν σίγουρα πέρασα καιρό με τους Tom Waits, Latin Playboys, Houndog, Captain Beefheart, Howlin' Wolf, Little Richard, Stephen Malkmus, Radiohead, Enrico Caruso, Cramps, Red Army Choir, Beck, Marvin Pontiac, Marc Ribot, Ian Svenonius, James Brown, Charles Mingus και Sun Ra.

Αυτή την περίοδο ανακαλύπτω τα άδυτα του NTS radio, jazz συγκροτήματα από τη Φινλανδία όπου μετακόμισα πριν από λίγους μήνες, και επισκέπτομαι ξανά τους Arvo Pärt, John Tavener και τον Aphex Twin.

Πριν από μερικούς μήνες κυκλοφόρησε η 2η προσωπική, δισκογραφική σας δουλειά με τίτλο, Leave Space for the Little Animals. Πείτε μας κάποια πράγματα για το άλμπουμ αυτό …

Το Leave Space for the little Animals είναι μια σειρά αυτοτελών ιστοριών οι οποίες συνθέτουν ένα μεγαλύτερο παζλ. Αν θα πρεπε να περιγράψω τη μουσική, θα έλεγα ότι θυμίζειBlues, Afro rock και έχει Voodoo ρυθμικά.

Ο τίτλος έχει να κάνει με τη φαντασία του καθενός, την αποδοχή της ιδιαιτερότητας και του να αφήνεις χώρο για κάθε τί το περίεργο και ιδιαίτερο που πηγάζει από μέσα σου. Το Leave Space for the little Animals είναι οι ιστορίες που θα αναδυθούν και θα αποκαλυφθούν όσο κι αν θέλουμε ή προσπαθούμε να τις κρύψουμε. Η αλλόκοτη πλευρά μας με την οποία δεν έχουμε συμφιλιωθεί, δε νιώθουμε άνετα ή δεν γνωρίζουμε ότι υπάρχει.

Τι επιδιώκετε με τη συμμετοχή σας στο 2ο Music Showcase Greece

Κυριως θα ήθελα να διασκεδάσω παίζοντας τη μουσική μου και να γνωρίσω τις υπόλοιπες μπάντες που συμμετέχουν αλλά και τους ανθρώπους που θα ταξιδέψουν απ' το εξωτερικό για να συζητήσω μαζί τους την πιθανότητα κάποιας συνεργασίας.

Πώς βλέπετε το MSG σαν διοργάνωση; Είναι κάτι που έλειπε από τη χώρα μας;

Πιστεύω πως είναι μια πολύ ωραία διοργάνωση κατά την οποία οι συμμετέχοντες μπορούν να έρθουν σε επαφή με ανθρώπους οι οποίοι έχουν μια πιο ευρεία αντίληψη για τη μουσική σκηνή στο εξωτερικό και μπορούν να συμβουλέψουν, να καθοδηγήσουν είτε να προτείνουν κάποια συνεργασία στους μουσικούς. Απ' αυτή την άποψη, πιστεύω πως είναι κάτι πολύ θετικό για την ντόπια μουσική σκηνή.

Ποια είναι τα πλάνα σας για το προσεχές μέλλον;

Μαζί με τον Ανδρέα Μητρέλη της Veego records, κλείσαμε μερικές ημερομηνίες στην Ελλάδα με αποτέλεσμα αυτή τη μίνι περιοδεία η οποία ξεκινάει στην Αθήνα (30.11 – Death Disco), συνεχίζει στην Πάτρα (1.12 Café delBar) και καταλήγει στη Θεσσαλονίκη (7.12 Music showcase και 8.12 καφέ Ήλεκτρον). Το επόμενο βήμα θα είναι κάποιες συναυλίες στο εξωτερικό με τη νέα χρονιά και λογικά κάποια φεστιβάλ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:


Η στιγμή που η Θεσσαλονίκη θα γεμίσει με τους ήχους ανερχόμενων και δημιουργικών Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών πλησιάζει! Το 2ο Music Showcase of Greece «ανεβάζει» στις σημαντικότερες μουσικές σκηνές της πόλης τα 20 συγκροτήματα και solo artists που αναδείχθηκαν από το ελληνικό open call, ενώ φέτος για πρώτη φορά θα εμφανιστούν στη σκηνή τρεις μπάντες από την Τουρκία, το Ισραήλ και την Ιταλία!

Ως μουσικό marketplace, το
#MSG2 μετατρέπει τη Θεσσαλονίκη σε σημείο συνάντησης μεταξύ διεθνών επισκεπτών, που βρίσκονται πίσω από τα μεγαλύτερα μουσικά δρώμενα στον πλανήτη, και νέων Ελλήνων καλλιτεχνών από όλο το φάσμα της μουσικής.

Το φεστιβάλ πλαισιώνει το πρόγραμμά του με B2B συναντήσεις, ενώ φιλοξενεί ένα υψηλών προδιαγραφών διεθνές συνέδριο, όπου παρουσιάζονται θέματα και τάσεις γύρω από την παγκόσμια μουσική δημιουργία, την πολιτιστική βιομηχανία και τη μουσική καινοτομία.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LIVE ΕΜΦΑΝΙΣΕΩΝ

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου – Ξυλουργείο

18:00 – 18:30 LOU

18:45 – 19:15 LEAST CONCERN

19:30 – 20:00 PROJECT UNCUT

20:15 – 20:45 PAIDI TRAVMA

21:00 – 21:30 SONNY TOUCH


Εισιτήρια
Ημερήσιο: 5€

Τριημέρου: 8€


Προπώληση
Rover Bar (Σαλαμίνος 6, Λαδάδικα, τηλ.: 2310 544304) καθημερινά από τις 12.00 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ

Πολυχώρος WE (3ης Σεπτεμβρίου & Γρ.Λαμπράκη) καθημερινά από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ.

Τηλεφωνικά στο 11876

Seven Spots

WIND

Ηλεκτρονική προπώληση: viva.gr

*η προπώληση στα φυσικά σημεία (WE, Rover) ξεκινά μετά την 1η Νοεμβρίου


Related stories

Αστικοί θρύλοι της Θεσσαλονίκης – Η Πανούκλα

γράφει η Μαρία Ράπτη Σαν ποντικός που πεινάει και που...

Έρχονται δύο νέα πάρκα τσέπης

Στη φύτευση 500 δέντρων στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης προχωρά ο δήμος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο...

Κλείνει ένα από τα πιο αγαπημένα μεζεδοπωλεία του κέντρου

Λατρεύτηκε από τις παρέες νέων κι όχι μόνο! Τα...

Οι ταινίες της εβδομάδας 28.03-03.04.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Μεγάλη αύξηση στα εισιτήρια την εβδομάδα...