Sfina

Ο Μάριος Σπύρογλου μιλάει στον «ε» για την επιστροφή της Sfinas!

Η Σφήνα επανέρχεται με νέα δράση-Γιατί τώρα?
Η Sfina από την γέννησή της μέχρι σήμερα κάλυπτε ανάγκες. Το 2008 Π.Κ (Προ Κρίσης) , όταν η Sfina πρωτοβγήκε στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, υπήρχε μόνο η ανάγκη της διακοπής της ρουτίνας. Είμασταν όλοι λίγο πολύ βολεμένοι με τις δουλειές μας και η ζωή κυλούσε λίγο πολύ απροβλημάτιστα. Το τοπίο φυσικά έχει αλλάξει ολοκληρωτικά από τότε. Σήμερα η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού διακατέχεται από άγχος, ανασφάλεια, στρές, οργή, αγανάκτηση, φόβο και άλλα ψυχοφθόρα συναισθήματα. Σήμερα λοιπόν, η ανάγκη για ειρηνική, αισιόδοξη και χαρούμενη εκτόνωση είναι παραπάνω από αναγκαία.
Κάτι σαν μία τύπου ψυχοθεραπεία.

-Ποιό θα είναι το αντικείμενο της?
Η Sfina προχωράει στην 20η της δράση με ονομασία ‘η Μέρα με τα Χρώματα’. Ουσιαστικά πρόκειται για την αναβίωση του Φεστιβάλ Holi, που θα γίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Το Holi ή αλλιώς Το Φεστιβάλ των Χρωμάτων, εορτάζεται στις γειτονιές της Ινδίας κάθε χρόνο, το Μάρτιο. Η κινητοποίηση πραγματοποιείται για να συμβολίσει την νίκη του καλού επί του κακού. Συγκεκριμένα πρόκειται για έναν συγχρονισμένο χρωματοπόλεμο. Επιζητούμε την ειρηνική και χαρούμενη εκτόνωση. Βρισκόμαστε σε μία χύτρα που βράζει. Η Sfina για μία μέρα θα προσφέρει την επιθυμητή αποσυμπίεση.

-Υπάρχει διάθεση από τον κόσμο για ομαδικές δράσεις και συνεργασίες?
Σαφέστατα. Υπάρχει κινητικότητα και φαίνεται ξεκάθαρα από την προσέλευση του κόσμου στα καλέσματα εθελοντικών ομάδων. Η ισχύς εν τη ενώσει. Πρέπει κάποια στιγμή να πάψουμε να φαγωνόμαστε μεταξύ μας. Ο λαός μας έχει αποδείξει στο παρελθόν πως μπορεί να πετύχει πολλά όταν είναι ενωμένος. Έχει αποδείξει και το αντίθετο επίσης. Όταν βέβαια όλοι οι ηγέτες συνεργατικά καταφέρουν να καταλάβουν πως πρέπει να φροντίσουν τον λαό που κυβερνούν, τότε αυτό θα επηρεάσει μαζικά την κοινωνία στην οποία ζούμε. Όπως και να χει, το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Και σήμερα βρωμοκοπάει για τα καλά.

-Τι πιστεύεις ότι λείπει από τη σημερινή κοινωνία?
Όταν ακούει κάποιος σήμερα την λέξη ‘ομόνοια’, σκέφτεται συνειρμικά ναρκωτικά, εγκληματίες, παραεμπόριο κ.α. Η λέξη ‘ομόνοια’ όμως σημαίνει σύμπνοια, ενότητα, ομοψυχία.

-Υπάρχει θετικό μήνυμα? κι αν ναι, ποιό είναι αυτό?
Φυσικά και υπάρχει απλά είναι κάπου κρυμμένο αυτήν τη στιγμή.

Related stories

10 λόγοι για να είμαστε στο 3ο Φεστιβάλ Εφηβικών Θεατρικών Ομάδων που ξεκινάει σήμερα!

Οι διοργανωτές, Νικόλας Μαραγκόπουλος και Δόμνα Χουρναζίδου (εταιρεία θεάτρου...

Το αστικό καφενείο που κρατά ζωντανή την παλιά, καλή Θεσσαλονίκη

Το Youkali είναι το κλασσικό, αστικό καφενείο – μεζεδοπωλείο...

Ο Θωμάς Γκαρίπης βρίσκεται πίσω από τον μαγικό κόσμο του BeCube Project

φωτογραφίες: Μαρία Ευσταθιάδου & Νίκη Οριανέλη Ο Θωμάς Γκαρίπης γεννήθηκε...

Θεσσαλονίκη: Κλείνουν 20 δρόμοι για τον Μαραθώνιο – Αναλυτικά οδοί και ώρες

Οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την διεξαγωγή του διεθνούς μαραθωνίου...

Έφυγε από τη ζωή ο Αλέξανδρος Πέρρος, γνωστός ροκάς της πόλης

Έφυγε από τη ζωή ο μουσικός Αλέξανδρος Πέρρος, ο...