Sfina

Ο Μάριος Σπύρογλου μιλάει στον «ε» για την επιστροφή της Sfinas!

Η Σφήνα επανέρχεται με νέα δράση-Γιατί τώρα?
Η Sfina από την γέννησή της μέχρι σήμερα κάλυπτε ανάγκες. Το 2008 Π.Κ (Προ Κρίσης) , όταν η Sfina πρωτοβγήκε στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, υπήρχε μόνο η ανάγκη της διακοπής της ρουτίνας. Είμασταν όλοι λίγο πολύ βολεμένοι με τις δουλειές μας και η ζωή κυλούσε λίγο πολύ απροβλημάτιστα. Το τοπίο φυσικά έχει αλλάξει ολοκληρωτικά από τότε. Σήμερα η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού διακατέχεται από άγχος, ανασφάλεια, στρές, οργή, αγανάκτηση, φόβο και άλλα ψυχοφθόρα συναισθήματα. Σήμερα λοιπόν, η ανάγκη για ειρηνική, αισιόδοξη και χαρούμενη εκτόνωση είναι παραπάνω από αναγκαία.
Κάτι σαν μία τύπου ψυχοθεραπεία.

-Ποιό θα είναι το αντικείμενο της?
Η Sfina προχωράει στην 20η της δράση με ονομασία ‘η Μέρα με τα Χρώματα’. Ουσιαστικά πρόκειται για την αναβίωση του Φεστιβάλ Holi, που θα γίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Το Holi ή αλλιώς Το Φεστιβάλ των Χρωμάτων, εορτάζεται στις γειτονιές της Ινδίας κάθε χρόνο, το Μάρτιο. Η κινητοποίηση πραγματοποιείται για να συμβολίσει την νίκη του καλού επί του κακού. Συγκεκριμένα πρόκειται για έναν συγχρονισμένο χρωματοπόλεμο. Επιζητούμε την ειρηνική και χαρούμενη εκτόνωση. Βρισκόμαστε σε μία χύτρα που βράζει. Η Sfina για μία μέρα θα προσφέρει την επιθυμητή αποσυμπίεση.

-Υπάρχει διάθεση από τον κόσμο για ομαδικές δράσεις και συνεργασίες?
Σαφέστατα. Υπάρχει κινητικότητα και φαίνεται ξεκάθαρα από την προσέλευση του κόσμου στα καλέσματα εθελοντικών ομάδων. Η ισχύς εν τη ενώσει. Πρέπει κάποια στιγμή να πάψουμε να φαγωνόμαστε μεταξύ μας. Ο λαός μας έχει αποδείξει στο παρελθόν πως μπορεί να πετύχει πολλά όταν είναι ενωμένος. Έχει αποδείξει και το αντίθετο επίσης. Όταν βέβαια όλοι οι ηγέτες συνεργατικά καταφέρουν να καταλάβουν πως πρέπει να φροντίσουν τον λαό που κυβερνούν, τότε αυτό θα επηρεάσει μαζικά την κοινωνία στην οποία ζούμε. Όπως και να χει, το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Και σήμερα βρωμοκοπάει για τα καλά.

-Τι πιστεύεις ότι λείπει από τη σημερινή κοινωνία?
Όταν ακούει κάποιος σήμερα την λέξη ‘ομόνοια’, σκέφτεται συνειρμικά ναρκωτικά, εγκληματίες, παραεμπόριο κ.α. Η λέξη ‘ομόνοια’ όμως σημαίνει σύμπνοια, ενότητα, ομοψυχία.

-Υπάρχει θετικό μήνυμα? κι αν ναι, ποιό είναι αυτό?
Φυσικά και υπάρχει απλά είναι κάπου κρυμμένο αυτήν τη στιγμή.

Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...