HomeUrbanitiesΣε ένα σκοτεινό στενό του κέντρου, βρίσκεται...

Σε ένα σκοτεινό στενό του κέντρου, βρίσκεται ένα εστιατόριο με έργα τέχνης κι ένας αθέατος αρχαίος κόσμος που βγήκε στο φως

Η Θεσσαλονίκη, γνωστή για τον πολυπολιτισμικό της χαρακτήρα και την πλούσια γαστρονομία της, φιλοξενεί μια ποικιλία εστιατορίων που αντικατοπτρίζουν την πολυμορφία αυτή. Ανάμεσα σε αυτά, ξεχωρίζει το εστιατόριο “Ο Στάβλος”, ένας προορισμός που συνδυάζει την αυθεντική γεύση της παράδοσης με μια μοναδική εμπειρία φιλοξενίας κι ένα πραγματικό ταξίδι στην τέχνη!

Το επισκεφτήκαμε σαββατόβραδο, αφού είχε προηγηθεί κράτηση. Ενώ το μαγαζί μετρά μερικούς μόνο μήνες, οι μυημένοι στις καλές γεύσεις και την ευγενική εξυπηρέτηση, φαίνεται πως έχουν ήδη ανακαλύψει το διαμαντάκι που βρίσκεται στον αριθμό 30 της οδού Μελενίκου, ένα στενό κοντά στα πανεπιστήμια που δύσκολα θα φανταζόταν κανείς ότι μπορεί να κρύβει ένα σπουδαίο γαστρονομικό και καλλιτεχνικό παράδεισο.

Γαστρονομικός … καθώς το προσεκτικά διαλεγμένο μενού του διαθέτει μια ποικιλία από ευφάνταστα πιάτα που συνδυάζουν βασικές συνταγές της ελληνικής κουζίνας με μικρές, προσθήκες που δίνουν άλλες διαστάσεις στο τελικό αποτέλεσμα. Πηγαίνοντας διαβασμένοι εμείς, επιλέξαμε αλμυρό cheesecake, μοσχαρίσια μάγουλα σοφρίτο με τσίλι, φύλλα καφίρ και κρέμα μανιταριών, κεμπάπ Ανατολής με αρνίσιο κιμά, αραβικές πιτούλες και ρύζι, πανσέτα σιγοψημένη σε ρούμι με κουσκούς και μανιτάρια πλευρώτους, ενώ συνοδεύσαμε με εξαιρετικό ροζέ κρασί. Στο τέλος μας κέρασαν μαστίχα και τίμιο γλυκό βανίλια!

Καλλιτεχνικός … καθώς ο χώρος είναι επιμελημένος από το γνωστό και διακεκριμένο Θεσσαλονικιό εικαστικό, Λάζαρο Πάντος. Η διακόσμηση παραπέμπει σε αγροτικά στοιχεία, με ξύλινα έπιπλα και παραδοσιακά αντικείμενα που δημιουργούν μια ατμόσφαιρα που αγκαλιάζει τον επισκέπτη. Το ιδιαίτερο σημείο του χώρου, διαθέτει γυάλινο έδαφος, δίνοντας πρόσβαση στα αρχαία ευρήματα της περιοχής. Η ζεστή ατμόσφαιρα, οι πίνακες και οι μικρές πινελιές στο χώρο, χαρίζουν φως σε ολόκληρη τη γειτονιά, που τα βράδια μέχρι πρότινος προκαλούσε δέος.

Με τη συνδυασμένη προσοχή στη λεπτομέρεια, την αυθεντική γεύση της παράδοσης και τη φιλόξενη ατμόσφαιρα, το εστιατόριο “Ο Στάβλος” αποτελεί σημαντική προσθήκη στο γαστρονομικό χάρτη της περιοχής.

 

Related stories

Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου “Ίρις” 2024 – Οι Υποψηφιότητες

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ανακοινώθηκαν χθες, οι υποψηφιότητες για τα...

Οι αρχιτέκτονες της πόλης στον Εξώστη | Νάσια Σπυριδάκη

Κάθε βδομάδα φιλοξενούμε στον Εξώστη αρχιτέκτονες της πόλης και...

Αστικοί Θρύλοι | Ο Μεσσίας Σαμπατάι Σεβί

γράφει η Μαρία Ράπτη Λένε πως έρχεται ο Μεσσίας, πως...

Το σπίτι του Δημήτρη Αμελαδιώτη είναι ένα έργο τέχνης σε εξέλιξη

WHO IS WHO: Μου αρέσει να παρουσιάζομαι ως εικαστικός,...

Οι ταινίες της εβδομάδας 25.04-01.05.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Η κατρακύλα στα εισιτήρια των κινηματογράφων...