HomeMind the artΜουσικήΣυνέντευξη των Voodoo Healers

Συνέντευξη των Voodoo Healers

Το έχουμε ξαναγράψει εδώ στο Rock ‘n’ Roll Circus… Οι Voodoo Healers παίζουν το είδος της μουσικής για το οποίο γεννήθηκαν: «Αφτιασίδωτο», straight punk- rock ‘n’ roll. O «ε» βρέθηκε γι’ ακόμη μια φορά με τον αρχηγό του γκρουπ- “Fast” Chris Πεντέλα- εν αναμονή και της νέας περιοδείας της μπάντας.

Οι VoodooHealers ξεκινάνε τη νέα τους περιοδεία… Η πιο σκληρά εργαζόμενη μπάντα του rocknroll στην Ελλάδα, Chris Σίγουρα μια απ’ τις πιο σκληρά εργαζόμενες… Η πορεία τα τελευταία πέντε χρόνια είναι κι ο καθρέφτης αυτής της δουλειάς, κάθε χρόνο και πιο πολλά live, πιο μεγάλα tοur, νέοι προορισμοί. Για κάποιον που ασχολείται με το rock ‘n’ roll και τα βλέπει όλα αυτά, μάλλον προκαλούν εντύπωση… Ένα συγκρότημα από Ελλάδα, χωρίς την εύκολη λύση μιας «επικεφαλίδας», σε σταθερή πορεία εδώ και χρόνια. Είναι μια κατάσταση, όπως και να το κάνουμε. Για μένα προσωπικά που τα βλέπω από μέσα, θα έλεγα ότι πρόκειται για μια ασταμάτητη ενασχόληση με το γκρουπ.

Μίλησέ μου λοιπόν αναλυτικά για την περιοδεία (ποια μέρη θα επισκεφτείτε, πότε κτλ).
Η περιοδεία ξεκινάει στις 30 Μαρτίου και τελειώνει την Πρωτομαγιά. Ένας μήνας με εικοσιπέντε ζωντανές εμφανίσεις. Ξεκινάμε από Ελλάδα, παίζοντας σε Βόρεια Ελλάδα, Θράκη και Ήπειρο, ενώ για πρώτη φορά εμφανιζόμαστε και στην Κέρκυρα. Στις 9 Απριλίου ταξιδεύουμε στη Σερβία, όπου κι έχουμε συνολικά 8 live shows. Εν συνεχεία, μια συναυλία στο Prilep (FYROM), ενώ την Τέταρτη 18 Απριλίου παίζουμε στη Θεσσαλονίκη.
Στις 19 πετάμε για Βρυξέλλες, όπου και παίζουμε το ίδιο βράδυ. Τρεις μέρες μετά πάμε Ολλανδία και στη συνέχεια Γερμάνια. Τέλος, πάμε Φινλανδία κι Εσθονία!

Εντυπωσιακό! Ουσιαστικά η περιοδεία έχει να κάνει με την προώθηση του δίσκου DawnOfADay. Υπάρχει ενθουσιασμός;
Πάντα υπάρχει… Σε όλη τη διαδικασία της προετοιμασίας. Αλλά ακόμη περισσότερο κατά τη διάρκεια της περιοδείας. Τώρα, όσο για το δίσκο που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο, σαφώς κι η περιοδεία έχει και αυτόν το σκοπό…

Πες μου μερικά λόγια για το δίσκο. Straightpunkrock Δεν ξέρω ποιος ακριβώς θα ήταν ο πιο εύστοχος χαρακτηρισμός… Ο δίσκος έχει τραγούδια από μια περίοδο περίπου 2,5 ετών που, τελικά, σα σύνολο, θα το έλεγα punk rock- rock ‘n’ roll… Κι αν με ρωτάς, για μένα είναι το ίδιο πράγμα. Έτσι το νιώθω…

Απ’ ότι μου είπες και σε προηγούμενη συζήτησή μας υπάρχει ήδη και νέο υλικό έτοιμο, έτσι;
Ναι, υλικό υπάρχει και το δουλεύουμε στις πρόβες. Σίγουρα, κάποια καινούρια τραγούδια θα παιχτούν και στα live του Απριλίου. Ελπίζω να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε τις ηχογραφήσεις μέσα στο καλοκαίρι κι έως το τέλος του χρόνου- αρχές του επόμενου να έχουμε μια νέα κυκλοφορία.

Chris, ο επίλογος σε σένα…
Θα ήθελα να πω δυο πράγματα για το rock ‘n’ roll στην Ελλάδα, στην Ελλάδα που σίγουρα δε λειτούργει σχεδόν τίποτα… Άρα, γιατί περιμένουμε να λειτούργει το rock ‘n’ roll; Θα ήταν μια ουτοπία να περιμένει κάποιος να υπάρχει μια «κατάσταση». Το έχω ξαναπεί. Συγκροτήματα που είναι πραγματικά ζωντανά, πραγματικά δραστήρια, με όσο το δυνατόν πιο παγκόσμιο προσανατολισμό, είναι απελπιστικά μόνα τους. Δεν υπάρχει καμιά «περιφερειακή» βοήθεια, όπως εταιρίες, ραδιοφωνικοί σταθμοί, περιοδικά κτλ. Εμείς σαν συγκρότημα τουλάχιστον, βιώνουμε αυτήν τη κατάσταση. Θα μπορούσαμε να μην κάνουμε σχεδόν ούτε μια συναυλία εντός των συνόρων, άλλα όσο κι αν μας ενοχλεί ο τρόπος που λειτούργει ή αν θέλεις δυσλειτουργεί το όλο πράγμα, θα θέλαμε να πάμε να παίξουμε παντού, σε όσες πιο πολλές πόλεις της Ελλάδας. Σε κάθε σχεδιασμό περιοδείας προσπαθούμε να πετύχουμε κάτι τέτοιο. Για εμάς η επιλογή να προσπαθούμε είναι κι η μοναδική: Voodoo Dreams Going All The Way!

Related stories

Οι αρχιτέκτονες της πόλης στον Εξώστη | Νάσια Σπυριδάκη

Κάθε βδομάδα φιλοξενούμε στον Εξώστη αρχιτέκτονες της πόλης και...

Αστικοί Θρύλοι | Ο Μεσσίας Σαμπατάι Σεβί

γράφει η Μαρία Ράπτη Λένε πως έρχεται ο Μεσσίας, πως...

Το σπίτι του Δημήτρη Αμελαδιώτη είναι ένα έργο τέχνης σε εξέλιξη

WHO IS WHO: Μου αρέσει να παρουσιάζομαι ως εικαστικός,...

Οι ταινίες της εβδομάδας 25.04-01.05.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Η κατρακύλα στα εισιτήρια των κινηματογράφων...

Η Μαρίτα Καρυστηναίου δημιουργεί τα φωτιστικά των ονείρων σας

φωτογραφίες: Μαρία Ευσταθιάδου Η Decolight λειτουργεί από το 2010 και...