HomeNewsroomReworks Agora: Δύο ημέρες συζητήσεων και μουσικών...

Reworks Agora: Δύο ημέρες συζητήσεων και μουσικών διαδρομών στη Θεσσαλονίκη

Το Reworks ανοίγει τις πόρτες του το Σάββατο 13 και Κυριακή 14 Μαΐου 2023 και καλεί όλες και όλους να γίνουν μέλη της Κοινότητάς του. Το Reworks Agora αποτελεί το συνεδριακό σκέλος του Reworks Festival, του μεγαλύτερου φεστιβάλ οπτικοακουστικής τέχνης στην Ελλάδα.

Το θέμα του φετινής διοργάνωσης είναι το Communitism. Η πανδημία του COVID-19 αποτέλεσε μια πρωτόγνωρη συνθήκη για όλες και όλους και ίσως μια απο τις μεγαλύτερες προκλήσεις που έπρεπε να αντιμετωπίσουμε σε ατομικό αλλά και συλλογικό επίπεδο. Έπειτα από δυόμισι περίπου χρόνια κοινωνικού, πολιτισμικού και πολιτιστικού εγκλεισμού (με μέτρα ή χωρίς) επιστρέψαμε στην κανονικότητα. Σε εκείνη, που βρισκόμαστε και αλληλεπιδρούμε όχι μόνο στον ψηφιακό αλλά και στο φυσικό χώρο.  Σε εκείνη, που μας επιτρέπει την είσοδο σε παλιές και νέες Κοινότητες. Μέσα από αυτή τη συγκυρία ανακαλύπτουμε το Communitism.

Το Σάββατο 13 Μαΐου 2023, στον πολυχώρο Ypsilon, θα επιχειρήσουμε μέσα από πέντε πάνελ συζήτησης να μιλήσουμε για τις ποικίλες όψεις του Communitism. Πιο συγκεκριμένα, θα μιλήσουμε για συλλογικότητες που έχουν ιδέες που αξίζει να διαδοθούν, που φροντίζουν για την βελτίωση του περιβαλλοντικού χαρακτήρα του αστικού τοπίου, που δημιουργούν εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης για το ευρύ κοινό, αλλά θα μιλήσουμε και για την ενημέρωση και το πόσο η ίδια παραμένει αδιάβλητη σήμερα στον Δυτικό κόσμο και τέλος θα μιλήσουμε για τα κοινά χαρακτηριστικά που μπορεί να έχουν διαφορετικές μουσικές κοινότητες. 

Μετά τις συζητήσεις θα ακολουθήσει, όπως πάντα η μουσική. Στα 2 μουσικά stage που θα στηθούν στον πολυχώρο του Ypsilon, μετά τις 12:00 μ.μ. θα εμφανιστούν η Νεοϋορκέζα Gabrielle Kwarteng, από το Τελ Αβίβ η DASCO, o ISON, οι ταλαντούχοι Future Draft και o Lucas The III

Οι δράσεις θα κορυφωθούν την Κυριακή 14 Μαΐου στο εμβληματικό Κυβερνείο (Βασιλικό Παλάτι) για ένα μοναδικό open air event από τις 17:00 μ.μ. με καλεσμένους το νέο αστέρι της techno Anfisa Letyago και το περιζήτητο δίδυμο των Fideles. Μαζί τους θα εμφανιστούν ο ISON και οι ΜΟMERY!

𝐓𝐈𝐂𝐊𝐄𝐓𝐒

Η είσοδος στον πολυχώρο του Ypsilon το Σάββατο 13/5 είναι δωρεάν για όλες και όλους. 

Τα εισιτήρια για την Κυριακή 14/5 στο Παλατάκι είναι διαθέσιμα μέσω Cometogether.

Μάθε περισσότερα για το Reworks Agora 2023 εδώ: https://bit.ly/42y0KQJ 

Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...