The Dream Syndicate

Ghost Stories (1988, Enigma Records)

Στήλη ρομαντική, εκκεντρική, φορώντας βελούδινα φορέματα, συνδυασμένα με δερμάτινο περφέκτο και κρατώντας στο χέρι «Sante» άφιλτρο, βουτάει στη δισκοθήκη της και θυμάται βινύλια και στιγμές αλλοτινών εποχών…

Όταν χαμογελάς δεν ξέρω τι να κάνω. Γιατί μπορώ να χάσω τα πάντα σ' ένα ή δύο λεπτά. Και μοιάζει να έρχεται η συντέλεια του κόσμου όταν χαμογελάς… (Εντάξει, αυτό είναι από άλλο βινύλιο αλλά ήθελα να το γράψω εδώ…).

Και χαμογελάω. Κλείνω τα μάτια και τραγουδάω τους στίχους. Θα ήθελα να καπνίσω αλλά το έχω κόψει. Πίνω μια γουλιά χλιαρής μπίρας. Μια ρυθμική κιθάρα πάνω σε μια σκηνή. Χαμηλά φώτα. Και το μυαλό μου να ταξιδεύει στο παρελθόν…

«Δεν ξέρω τι θα κάνω χρυσή μου με το γιο μου! Χτες, στο Σχολικό Επαγγελματικό Προσανατολισμό, τον ρώτησαν τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει κι απάντησε ροκ σταρ! Θα με πεθάνει…». 

Doctor, can’t you see that I’m trying? 

«Αγάπη μου, στη λίστα του γάμου έβαλα και τους Κωστοπουλαίους, ναι; Χίλια πεντακόσια άτομα δεν είναι πολλά. Είναι, ζουζούνι μου; Αχ, θα είναι ο καλύτερος γάμος του κόσμου! Όλα τα περιοδικά θα μας έχουν…».

Whatever You Please.

«Ευχαριστούμε πολύ για τη συνεργασία σας τόσα χρόνια, αλλά να, ξέρετε τώρα, οι καιροί είναι δύσκολοι, κτλ, κτλ. Θα σας ειδοποιήσουμε σύντομα. Ξέρετε, εκτιμούμε ιδιαίτερα τα προσόντα σας, αλλά όπως είπαμε και πριν…».

When The Curtain Falls.

Επιστροφή στο παρόν. Hey, Doc! The side I’ll never show!


(Θα μπορούσα να γράψω λεπτομέρειες για το δίσκο αλλά δεν έχω όρεξη. Μου βγήκε το λογοτεχνικό. Να τον ακούσετε πάντως αν μπορείτε. Τα Whatever You Please, Some place Better Than This και Black ακούγονται στα σκοτεινά. Και δυνατά).

Related stories

Έρχονται δύο νέα πάρκα τσέπης

Στη φύτευση 500 δέντρων στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης προχωρά ο δήμος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο...

Κλείνει ένα από τα πιο αγαπημένα μεζεδοπωλεία του κέντρου

Λατρεύτηκε από τις παρέες νέων κι όχι μόνο! Τα...

Οι ταινίες της εβδομάδας 28.03-03.04.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Μεγάλη αύξηση στα εισιτήρια την εβδομάδα...

Στην οδό Αρμενοπούλου, ο Gaetano μας ταξιδεύει στην σιτσιλιάνικη επαρχία

Κείμενο: Δέσποινα Λαμπρίδου / Φωτογραφίες: Μαρία Ευσταθιάδου Αρμενοπούλου 27,στην καρδιά...