HomeMind the artΒιβλίοΠροτάσεις για βιβλία…που μπορείτε να δωρίσετε την...

Προτάσεις για βιβλία…που μπορείτε να δωρίσετε την περίοδο των γιορτών

Για όσους αγαπούν τα ταξίδια αλλά κουβαλάνε και το μικρόβιο της καλλιτεχνίας, είμαι σίγουρη πως θα αξιοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο το βιβλίο του Alainde Botton, Η Τέχνη του Ταξιδιού.

Στη διαδρομή του ο συγγραφέας έχει για συνοδοιπόρους του σπουδαίους συγγραφείς, καλλιτέχνες κα στοχαστές, που το έργο τους εμπνεόταν από το ταξίδι σε κάθε μορφή του.

Για όσους, απ’την άλλη, έχουν διάθεση για φιλοσοφικό στοχασμό και αναζητήσεις τέτοιου είδους, δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερος σύντροφος από το βιβλίο του Kahlil Gibran, Ο Προφήτης.

Θέματα όπως, η φιλία, η ελευθερία, η αγάπη, ο χρόνος και πολλά άλλα ακόμα προσεγγίζονται με ένα τρόπο τόσο ποιητικό που σε μαγεύει.

Για την φίλη ονειροπόλα, που πιστεύει στο happy end και θέλει να αντιμετωπίζει τη ζωή με πείσμα, επιμονή αλλά και με πολλή αισιοδοξία, θα πρότεινα το μυθιστόρημα της Cecelia Ahern, Αν μπορούσες να με δεις τώρα. (ιδανικά θα συνιστούσα να διαβαστεί στο πρωτότυπο κείμενο, στα αγγλικά.)

Για την πολυαγαπημένη μαμά ή για την θεία, έχω δύο επιλογές: του Μ. Καραγάτση, Η Μεγάλη Χίμαιρα. Είναι εξαιρετικό πως ένας άντρας συγγραφέας καταφέρνει να κάνει το ψυχογράφημα μιας γυναίκας που είναι παντρεμένη με έναν άντρα ναυτικό, «εγκλωβισμένη» στη ζωή που προστάζει μια τέτοια επιλογή και που καταλήγει να ερωτεύεται κάποιον άλλον…
με δραματικές για εκείνη συνέπειες.

Από την άλλη, ένα σίγουρα πιο ανάλαφρο βιβλίο, του οποίου η ανάγνωση είναι γεμάτη εικόνες και μυρωδιές από την Πόλη. Ο λόγος για το μυθιστόρημα της Μαρίας Ιορδανίδου, Η Λωξάντρα.

Και για το τέλος, αφήνω στον σκανταλιάρη ανεψιό και σε όλους τους μικρούς μας φίλους(που μεταξύ μας και μεγάλα παιδιά θα μπορούσαν να τα διαβάσουν άνετα, αφού η ανάγνωση παραμυθιών θεωρείται μια από τις καλύτερες μορφές ψυχοθεραπείας)τις δυο ακόλουθες επιλογές: Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Πού πήγαν τα Χριστούγεννα; Για τα παιδάκια που έχουν απορίες για το που πάνε τα Χριστούγεννα όταν φεύγουν και όταν έρθουν που ακριβώς τα βρίσκει κανείς και άλλα τέτοια ερωτήματα!

Για όσους πάλι περιμένουν ανυπόμονα να υποδεχθούν την νέα χρονιά, το βιβλίο της Τασούλας Δ. Τσιλιμένη, Για όλα φταίει ο κουραμπιές, προσφέρεται μια χαρά στον μικρό μας αναγνώστη αφού περιλαμβάνει μικρές, ευχάριστες χριστουγεννιάτικες ιστορίες για να κυλήσει ευχάριστα ο χρόνος την Παραμονή Πρωτοχρονιάς.

 

Related stories

5+1 σειρές που βγάζουν μάτι, μέρος Ε

  Αν έχουν βαλτώσει οι επιλογές σου, αν έχεις καιρό...

Τι να δεις στο Ertflix (δωρεάν!) αυτήν την εβδομάδα

γράφει η Εβελίνα Μηνά Η πλατφόρμα της ΕΡΤ συνεχίζει να...

Η ταβέρνα που ξέρει να γλεντάει στα Καρναβάλια

Για αυτή την ταβέρνα σας έχουμε ξαναπεί. Αλλά είναι...

Τι μπορεί να σώσει το Θεσσαλονικιώτικο καρναβάλι την τελευταία στιγμή

Μετά το μπλόκο που έβαλε η Τροχαία στη διεξαγωγή...