HomeNewsroomΛουτρά Πόζαρ

Λουτρά Πόζαρ

Τα Λουτρά Πόζαρ βρίσκονται στους πρόποδες του Καιμάκτσαλαν στα σύνορα Ελλάδας – Π.Γ.Δ.Μ. Απέχουν 100 χλμ από την Θεσσαλονίκη και 13 χλμ από την κωμόπολη της Αριδαίας. Η πρόσβαση στην περιοχή είναι άνετη με αυτοκίνητο ενώ εξυπηρετείται με τακτικά δρομολόγια του ΚΤΕΛ. Θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε τα Λουτρά Πόζαρ ως ένα υδάτινο λούνα παρκ καθώς μπορούν να ευχαριστήσουν επισκέπτες κάθε ηλικίας. Διαθέτει χαβούζες, γούρνες, λιμνούλες, μπανιέρες και πισίνα που τροφοδοτούνται με άφθονο ζεστό μεταλλικό νερό από τις πηγές. Για όσους το προτιμούν κρύο υπάρχει το ποτάμι και οι καταρράκτες, και για όσους δεν θέλουν να πληρώσουν εισιτήριο υπάρχουν και ελεύθερες γούρνες.

Στους χώρους των λουτρών θα συναντήσετε πάρα πολλά μονοπάτια που ενδείκνυνται για πεζοπορία τα οποία καταλήγουν στο μεγαλύτερο από τους τρεις καταρράκτες καθώς και σε ένα σπήλαιο με απομεινάρια νεολιθικού οικισμού. Είναι ιδανικό μέρος αν θέλετε να ηρεμήσετε από τη ρουτίνα και τη φασαρία της πόλης. Το τοπίο σε μαγεύει και ανάλογα με την εποχή που το επισκέπτεσαι ένα είναι σίγουρο, δεν χορταίνεις τα χρώματα του! Καταπράσινα βουνά την άνοιξη και το καλοκαίρι, πορτοκαλί μονοπάτια το φθινόπωρο, ατελείωτο λευκό τον χειμώνα κυκλώνουν την περιοχή σε συνδυασμό με τους εντυπωσιακούς καταρράκτες και δεν αφήνουν ασυγκίνητο κανένα.

Υπάρχουν πάρα πολλά σπα για όλα τα βαλάντια τα οποία προσφέρουν στιγμές χαλάρωσης και αναζωογόνησης. Όμως τα λουτρά Πόζαρ μπορούν να επισκεφτούν ακόμα και όσοι απλά επιθυμούν μια βόλτα στην φύση. Οι θησαυροί που ανακαλύπτει ο επισκέπτης είναι μοναδικοί. Μια επίσκεψη στο σπήλαιο του Λουτρακίου, μια εξόρμηση στον οικισμό του Ντόμπρο Πόλε, το σκαρφάλωμα στο φαράγγι των Λουτρών είναι μερικά τέτοια σημεία. Το ίδιο και η ποδηλασία στο περίφημο Μαύρο Δάσος ή το rafting και το kayak στον ποταμό Μογλενίτσα, μαγευτικό τοπίο που εντυπωσιάζει με την ποικιλία της χλωρίδας του κάθε φυσιολάτρη. Κι αν αναζητάτε απλά λίγη ηρεμία στο Πόζαρ μπορείτε να απολαύσετε απλά το καταπράσινο τοπίο, να χαλαρώσετε με ηχητική υπόκρουση τους καταρράκτες και να απολαύσετε ένα ζεστό καφεδάκι ή κάποιο λαχταριστό πιάτο στο εστιατόριο ή στην καφετέρια των λουτρών. Μπορείτε να επισκεφτείτε το γειτονικό χωριό Λουτράκι για βόλτα, φαγητό ή ποτό. Νέοι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται με μεράκι στην περιοχή αναδεικνύουν την περιοχή ως μέρος φιλοξενίας, ψυχαγωγίας και διασκέδασης. Με την αύξηση του αγροτουρισμού και των εναλλακτικών μορφών τουρισμού οι κάτοικοι του Πόζαρ προσπαθούν να προσελκύσουν επισκέπτες και να διαδώσουν την τοπική παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου τους. Το Πόζαρ αποτελεί μια καλή και οικονομική πρόταση για ένα ευχάριστο Σαββατοκύριακο!

Related stories

Ο ιδρυτής των Cult Battles ετοιμάζει το απόλυτο 80s party

Ο θεματοφύλακας της νοσταλγίας των 80s ετοιμάζει το απόλυτο...

10 λόγοι για να είμαστε στο 3ο Φεστιβάλ Εφηβικών Θεατρικών Ομάδων που ξεκινάει σήμερα!

Οι διοργανωτές, Νικόλας Μαραγκόπουλος και Δόμνα Χουρναζίδου (εταιρεία θεάτρου...

Το αστικό καφενείο που κρατά ζωντανή την παλιά, καλή Θεσσαλονίκη

Το Youkali είναι το κλασσικό, αστικό καφενείο – μεζεδοπωλείο...

Ο Θωμάς Γκαρίπης βρίσκεται πίσω από τον μαγικό κόσμο του BeCube Project

φωτογραφίες: Μαρία Ευσταθιάδου & Νίκη Οριανέλη Ο Θωμάς Γκαρίπης γεννήθηκε...

Θεσσαλονίκη: Κλείνουν 20 δρόμοι για τον Μαραθώνιο – Αναλυτικά οδοί και ώρες

Οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την διεξαγωγή του διεθνούς μαραθωνίου...