HomeUrbanitiesΠλανόδιοι καλλιτέχνες… στο πάρκο!

Πλανόδιοι καλλιτέχνες… στο πάρκο!

Το Thessaloniki Buskers Festival Park Edition, το νέο σημείο συνάντησης για πλανόδιους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό έρχεται από τις 19 έως τις 21 Ιουνίου, στη Νέα παραλία Θεσσαλονίκης, στον Κήπο των εποχών, για τρεις από τις πιο καλοκαιρινές βραδιές τέχνης στην πόλη, στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Καλοκαιριού!

Στο πρότυπο μεγάλων πολιτιστικών γεγονότων, όπως της Βαρκελώνης, του Εδιμβούργου και της Νέας Υόρκης, street artists από την Ελλάδα και το εξωτερικό έρχονται στη Νέα παραλία για να παρασύρουν τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης σε μια μοναδική πολυσυλλεκτική εμπειρία, η οποία θα κορυφωθεί στις 21 Ιουνίου, την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής. Μουσική, θέατρο, χορός αλλά και μουσικοχορευτικές παραστάσεις, κουκλοθέατρο, μαριονέτες, θέατρο σκιών, παντομίμα, stand up comedy, σύγχρονο τσίρκο, ταχυδακτυλουργικές επιδείξεις και επιδείξεις δεξιοτεχνίας, θα αποτελέσουν το μέσο αφήγησης των πιο όμορφων καλοκαιρινών ιστοριών, στην καρδιά της πόλης.

Η παραλία της Θεσσαλονίκης, εξωστρεφής όσο ποτέ, γίνεται πόλος έλξης καλλιτεχνών του δρόμου οι οποίοι μοιράζονται την αγάπη τους για τις τέχνες, μετατρέποντας το παραλιακό μέτωπο της πόλης σε έναν πολιτιστικό χάρτη μέσα στον οποίο θα στηθεί η πιο μεγάλη γιορτή των παραστατικών τεχνών.

Ακολουθώντας μια πολιτιστική διαδρομή, οι επισκέπτες καλούνται να ανακαλύψουν τα διάφορα σημεία-stages του χάρτη, στο καθένα από τα οποία θα τους περιμένει κάθε μέρα και ώρα κάτι διαφορετικό…!

Μια από τις παραστάσεις που ξεχωρίζουν στο πλούσιο πρόγραμμα της πρώτης χρονιάς είναι η παράσταση Green Transformations από την καλλιτεχνική ομάδα KiRKO που δομείται από ένα κράμα εναέριας έκφρασης, χορού, τέχνης του τσίρκου και μουσικής. Συνδυάζοντας την τέχνη του εναέριου χορού, του θεάτρου δρόμου και την τέχνη του τσίρκου γεννιέται ένα μοναδικό στο είδος του θέαμα που διεγείρει όλες τις αισθήσεις. Η ομάδα της KiRKO, με την υποστήριξη της ActionAid, στο πλαίσιο του προγράμματος #ClimateofChange έρχεται να μιλήσει για σημαντικά κοινωνικά ζητήματα μέσα από την τέχνη. Για τον σκοπό αυτό, μας παρασύρει σε ένα ταξίδι στον κόσμο του ονείρου, σε μία περιπλάνηση στον κόσμο του φανταστικού και του απίθανου. Μια περιπλάνηση μέσα από τις μεταμορφώσεις της φύσης και των ανθρώπων. Ένα ταξίδι στις 4 εποχές, όπως θα έπρεπε να είναι, αλλά και όπως τις βιώνουμε στις μέρες μας. Δύο εναέριοι ακροβάτες κι ένας ισορροπιστής σχοινοβάτης αφηγούνται μια σαγηνευτική ιστορία και μας καλούν να αναρωτηθούμε τι είναι αυτό που αλλάζει γύρω μας και πώς εμείς ανταποκρινόμαστε σε αυτήν την αλλαγή.

Κι αυτό είναι μόνο η αρχή! Το πλήρες πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα και θα περιλαμβάνει τις πιο όμορφες ιστορίες για μικρούς και μεγάλους λάτρεις των παραστατικών τεχνών στο δρόμο!

Μ ε τ ρ ά μ ε α ν τ ί σ τ ρ ο φ α!

#tbf2022

#buskersskgedition

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Thessaloniki Buskers Festival

19 – 21 Ιουνίου 2022

Νέα παραλία Θεσσαλονίκης, Κήπος των εποχών

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Παρακολουθήστε όλα τα νέα του Thessaloniki Buskers Festival εδώ:

Facebook page:https://www.facebook.com/Buskers-Festival-Greece-1…

Instagram: buskersfestival_skg

Related stories

EuroPride2024 Thessaloniki | «Απόηχοι. Μαρτυρίες μιας γενιάς».

Η The Basket Gallery συμμετέχει στο EuroPride2024 Thessaloniki φιλοξενώντας...

Το Alte Fablon παρουσιάζει την performance «και τον ονόμασαν φως»

Η performance «και τον ονόμασαν φως - μια ποιητική...

Οι ταινίες της εβδομάδας 13.06-19.06.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Η αποχή δεν ήταν φαινόμενο μόνο...

Η ρετρό ταβέρνα με τα διασημότερα σουτζουκάκια της πόλης

Τις παλιές ταβέρνες τις αγαπάμε πάντα περισσότερο, γιατί διατηρούν...