HomeΘέματαPhotography

Photography

Η Κοινωνική Κουζίνα ΄Ο ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ’ σε συνεργασία με τον ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ, διοργάνωσε καλλιτεχνική έκθεση/ bazaar, ζωγραφικής, design, φωτογραφίας, κοσμήματος, κορνίζας κ.α. που έγινε στο Κεραμεικό στην Αθήνα με σκοπό την οικονομική ενίσχυση της Κοινωνικής Κουζίνας για τη συνέχιση της δράσης της. Το κύριο θέµα της έκθεσης είχε να κάνει µε τους ‘Άλλους Ανθρώπους’. Τους αλληλέγγυους, τους καλούς, τους τρελούς, τους µοναχικούς, τους ευαίσθητους. Όλους εµάς που θέλουµε ένα καλύτερο κόσµο. Έναν κόσµο που µόνο δίνοντας, αγαπώντας και προσφέροντας θα γίνει καλύτερος.

Ο «Ε» συναντήθηκε με τον Δημήτρη Μπούρα που έλαβε μέρος στην έκθεση και συνέβαλε μέσα από τον δικό του φακό στην ενίσχυση της σημαντικής αυτής προσπάθειας.

Λίγα λόγια για την έκθεση και πως προέκυψε η ιδέα.
Αυτή η κρίση είναι κρίση σε όλα τα επίπεδα. Εάν δεν θέλουμε να βλέπουμε αστέγους ας βλέπουμε στην ψυχή μας. Αυτός που έχει αγγελικά μάτια βλέπει αγγέλους. Κι αυτός που έχει δαιμονικά μάτια βλέπει δαιμόνους. Για να βλέπουμε την πραγματικότητα δεν μας χρειάζονται ούτε οι άγγελοι ούτε οι δαίμονες.Μα μόνο τα μάτια μας,τα ανθρώπινα.

Κι αν εθιστήκαμε στο share και θέλουμε κάτι και μεις να πούμε, ας μοιραστούμε και τα όμορφα που δείχνουν πως ο άνθρωπος εκτός από κακός είναι και καλός…Γιατί πως αλλιώς γεννιούνται οι νέες πρωτοβουλίες?
Η κοινωνική κουζίνα « Ο άλλος άνθρωπος» είναι μια πρωτοβουλία τριών νέων παιδιών, που πριν από λίγο καιρό αποφάσισαν να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Κάθε ημέρα επισκέπτονται πλατείες της πόλης και μαγειρεύουν για όσους το έχουν ανάγκη.
Η Κοινωνική Κουζίνα «Ο άλλος άνθρωπος» έχει ανάγκη από τρόφιμα αλλά και από φαγητό, που περισσεύει σε εστιατόρια ή έτοιμο μαγειρεμένο σε σπίτι το οποίο αναλαμβάνουν μετά να μοιράσουν. Έχει όμως ανάγκη και από εθελοντές.

Οι εικόνες που αποτυπωσες αποκαλύπτουν….τι?
Και εάν στην αρχή φοβόμουν να γυρνώ τα βράδια με φακούς και κάμερες…τώρα ντρέπομαι που στο τέλος του φωτο-σαφάρι επιστρέφω ξέροντας ότι, αν και έχω ξεπαγιάσει, με περιμένουν ζεστό το σπίτι μου και καθαρά τα ρούχα μου για να αλλάξω.
Όσο όμως και να πλυθώ, αυτή η μυρωδιά της άνεσης & κριτικής εκ' του ασφαλούς δεν με αφήνει να ησυχάσω…

Αλλάζει το προφίλ των ανθρώπων που διαβιούν στον δρόμο ή σε ακατάλληλες συνθήκες στέγασης. Ανθρωποι που μέχρι τώρα μπορούσαν, έστω και με δυσκολία, να καλύψουν τις καθημερινές ανάγκες βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση λόγω ανεργίας, χαμηλών ή ανύπαρκτων εισοδημάτων και αδυναμία στήριξης από την οικογένεια. Πρόκειται για άτομα παραγωγικών ηλικιών, νέοι με μισθούς 500 ευρώ, άνθρωποι που έχασαν τη δουλειά τους λίγο πριν από τη σύνταξη.Συχνά αποκρύπτουν την κατάστασή τους από την οικογένειά τους, επειδή ντρέπονται, ή για να μη γίνονται βάρος.

Όλα αυτά αποτελούν (είναι τμήμα) μέρος ενός ‘ταξιδιού’ μέσα στους δρόμους και τις γειτονιές της Αθήνας “A journey through streets and neighborhoods of Athens”

Η ιδέα της κοινωνικής κουζίνας Ο Άλλος Άνθρωπος, είναι μια κίνηση αλληλεγγύης και ένδειξης αγάπης προς τους συνανθρώπους μας, με την ελπίδα να αφυπνιστούν συνειδήσεις και να γίνουν και άλλες παρόμοιες δράσεις από άλλους ανθρώπους και ομάδες.
Δεν κάνουμε φιλανθρωπία, ούτε ελεημοσύνη.
Μαγειρεύουμε ζωντανά, τρώμε όλοι μαζί και ζούμε όλοι μαζί!
Ένα γεύμα με συνανθρώπους μας στο δρόμο.

Blog: oallosanthropos.blogspot.com
e-mail επικοινωνίας: [email protected]
Blog:orizontasgegonotwn.blogspot.com

Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...