HomeCinemaΕξώστης ΘΟι Δημιουργοί του Local Short Film Festival...

Οι Δημιουργοί του Local Short Film Festival | Γιώργος Λινάρδος

Στις 23 Νοεμβρίου, ο Εξώστης θα παρουσιάσει την δουλειά οκτώ κινηματογραφιστών της πόλης στο Local Short Film Festival. Μέχρι τότε, θα παρουσιάζεται η δουλειά τους εδώ μέσω συνεντεύξεων. Στο παρόν άρθρο, γνωρίζουμε τον Γιώργο Λινάρδο, σκηνοθέτη του Γυμνά Σώματα.

Λίγα λόγια για τον δημιουργό

Ο Γιώργος Λινάρδος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1996. Είναι φοιτητής του τμήματος Κινηματογράφου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και έχει γράψει και σκηνοθετήσει δύο ταινίες μικρού μήκους κατά τη διάρκεια των σπουδών του, το «Μακάριοι Αυτοί Που Τον Θεό Εποίησαν» και το «Γυμνά Σώματα».



Λίγα λόγια για την ταινία

Δύο φίλοι, ένα αγόρι και ένα κορίτσι στην ηλικία των δεκαέξι, αποφασίζουν να ξεπεράσουν το ταμπού του γυμνού σώματος. Διάρκεια: 10' Είδος: Coming of Age

Πως ξεκίνησε η ιδέα για αυτή την ταινία;H ιδέα ξεκίνησε πριν κάποια χρόνια, όταν ήμουν κι εγώ στην ηλικία των πρωταγωνιστών και είχα κάπως παρόμοιες ανησυχίες με αυτούς. Μου ήρθε στο μυαλό αυτή η ιστορία και σκέφτηκα πως κάποια στιγμή θέλω να την κάνω ταινία. Έτσι, τώρα στο τμήμα Κινηματογράφου μας δόθηκε η ευκαιρία μέσα από το μάθημα της σκηνοθεσίας του δεύτερου έτους να την πραγματοποιήσουμε και έτσι κάναμε.

Πόσο καιρό πήρε η δημιουργία της ταινίας και ποια ήταν η βασικότερη δυσκολία που αντιμετωπίσατε; Τα γυρίσματα συνολικά διήρκεσαν τρεις μέρες, αλλά από την συγγραφή του πρώτου draft του σεναρίου μέχρι το τελικό cut της ταινίας πέρασαν περίπου επτά μήνες. Η συγγραφή του σεναρίου πήρε περίπου δύο μήνες, η παραγωγή άλλους τρεις και το post production άλλους δύο. Σίγουρα υπάρχει πιο γρήγορος τρόπος να κάνεις μια μικρού μήκους ταινία, αλλά λόγω των παράλληλων υποχρεώσεων που έχουμε ως φοιτητές το πρόγραμμα γίνεται αναγκαστικά πιο ευέλικτο. Η βασικά δυσκολία που θα έλεγε κανείς ότι αντιμετωπίσαμε ήταν να βρούμε ενήλικους ηθοποιούς που να μοιάζουν για δεκαέξι και να δεχθούν να παίξουν γυμνοί. Στην πράξη όμως αυτό δεν αποδείχθηκε δύσκολο. Στην πραγματικότητα, και το αγόρι και το κορίτσι ήταν οι πρώτοι ηθοποιοί που κάναμε casting. Ξέρανε από την αρχή ότι στην ταινία θα χρειαστεί να φανούν γυμνοί, οπότε στο casting γνώριζαν από πριν τι πρόκειται να υποδυθούν. Ευτυχώς μας άρεσαν ερμηνευτικά και εμφανισιακά και οι δύο και έτσι προχωρήσαμε στις πρόβες.

Ποιο είναι το νόημα που θέλετε να περάσετε στους θεατές; Δεν ξέρω, ίσως το να είσαι καλά με το σώμα σου και τον εαυτό σου. Αλλά δεν πιστεύω ότι σκοπός της ταινίας είναι να περάσει κάποιο νόημα. Σκοπός της είναι να φανερώσει κάποια πράγματα και να βάλει σε σκέψεις τον θεατή για το πως διαχειρίζεται η κοινωνία το γυμνό σώμα και πως δυο έφηβοι μέσα στην αθωότητα και στον πειραματισμό τους προσπαθούν να ξεπεράσουν τις ανησυχίες τους για αυτό.

Ποια είναι η μέχρι τώρα πορεία της ταινίας και πως ελπίζετε να συνεχίσει; Έχουμε στείλει την ταινία σε ελληνικά και ξένα φεστιβάλ και αυτή τη περίοδο περιμένουμε απάντηση. Σκοπός μας είναι να την δει όσο περισσότερος κόσμος γίνεται και να δει κάτι καινούργιο σε αυτήν.

Πώς είναι να κάνεις σινεμά σήμερα στη Θεσσαλονίκη; Ποια τα θετικά και ποια τα αρνητικά της πόλης; Εμείς σαν φοιτητές του τμήματος κινηματογράφου έχουμε την δυνατότητα να δανειζόμαστε εξοπλισμό από τη σχολή. Τα χρήματα όμως και οι λοιπές ανάγκες καλύπτονται από εμάς ή αν είμαστε τυχεροί από κάποιες μικρές χορηγίες. Η Θεσσαλονίκη βοηθάει στο ότι όλα είναι κοντά και στο ότι είναι ευκολότερο να γνωρίσεις ανθρώπους. Η Αθήνα από την άλλη μεριά είναι το κέντρο της ελληνικής βιομηχανίας και εκεί συμβαίνουν τα περισσότερα καλλιτεχνικά δρώμενα και υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες από ό,τι εδώ πέρα.

Ποιοι είναι οι υπόλοιποι συντελεστές της ταινίας; Οι συντελεστές της ταινίας είναι: Σενάριο – Σκηνοθεσία: Γιώργος Λινάρδος – Οργάνωση Παραγωγής: Μαρία Λασκαρίδου, Δημήτρης Τσακαλέας – Διεύθυνση Φωτογραφίας: Ασημίνα Λυδία Διονυσοπούλου – Μοντάζ: Δανάη Ξυλογιάννη Γκόντρια – Ηχοληψία – Ηχητικός Σχεδιασμός – Μιξάζ: Ενές Αχμέτ Κεχαγιά – Σκηνογραφία – Ενδυματολογία: Στέλλα Πιττάρη – Μουσική: Αντώνης Γκαιρώ – Σκριπτ: Λήδα Βαρτζιώτη – Χρωματική Διόρθωση: Γαβριήλ Αθανασίου – Βοηθός Φωτογράφου: Αλέξανδρος Ζαμπέτας

Μακιγιάζ: Πηνελόπη Δεληγιαννίδη


Related stories

Κλείνει ένα από τα πιο αγαπημένα μεζεδοπωλεία του κέντρου

Λατρεύτηκε από τις παρέες νέων κι όχι μόνο! Τα...

Οι ταινίες της εβδομάδας 28.03-03.04.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Μεγάλη αύξηση στα εισιτήρια την εβδομάδα...

Στην οδό Αρμενοπούλου, ο Gaetano μας ταξιδεύει στην σιτσιλιάνικη επαρχία

Κείμενο: Δέσποινα Λαμπρίδου / Φωτογραφίες: Μαρία Ευσταθιάδου Αρμενοπούλου 27,στην καρδιά...

Ο Εξώστης ρωτά, οι συγγραφείς απαντούν | Λάζαρος Αλεξάκης

    επιμέλεια στήλης: Φανή Χατζή Κάθε εβδομάδα ένας/μία συγγραφέας απαντά σε...

Μητροπολιτικό πάρκο Παύλου Μελά: Μία ανάπλαση που… άργησε πολύ

Ήταν Νοέμβριος του 2021, στη δεύτερη δύσκολη χρονιά της...