HomeMind the artΜουσικήO Κώστας Μπίγαλης έχει πολλές ιστορίες να...

O Κώστας Μπίγαλης έχει πολλές ιστορίες να πει απόψε στο Principal Club Theater

Ο Κώστας Μπίγαλης δεν είναι ένας από τους καλλιτέχνες που ξεχνάς εύκολα, δεν είναι από τους ανθρώπους που ξεχνάς εύκολα. Έχει πολλές ιστορίες να πει και δεν σταματά να απολαμβάνει την επαφή του με το κοινό όταν βρίσκεται επί σκηνής, φορώντας παραδοσιακά τα μαύρα του ray ban! Ο ίδιος έρχεται απόψε Παρασκευή στο Principal Club Theater μαζί με την Πωλίνα για ένα ακόμη '80s-'90s party, προσκαλώντας μας και προκαλώντας μας συνάμα να χορέψουμε και να γίνουμε ένα με τον ρυθμό που τόσο πολύ μας έχει λείψει λόγω της πανδημίας.

Μετά από ένα καλοκαίρι με ελάχιστες εμφανίσεις λόγω των μέτρων κατά του Covid-19 εξηγεί στον «Εξώστη» πόσο δύσκολη ήταν η προηγούμενη διετία. «Η μοίρα μας είναι πικρή σε αυτή την ιστορία γιατί είμαστε οι πρώτοι που σταματήσαμε και οι τελευταίοι που αρχίσαμε να δουλεύουμε. Οι περισσότεροι δεν έχουμε οικονομικά αποθέματα. Δουλεύουμε και συντηρούμαστε από τη δουλειά μας αυτή. Η κατάσταση είναι δραματική και το καλοκαίρι δεν καταφέραμε να κάνουμε ούτε τα στοιχειώδη… μόλις τρία live».

Για εκείνον η Θεσσαλονίκη είναι σημαντική, είναι ξεχωριστή και του έχει φερθεί με αγάπη. «Θυμάμαι το 2013 που έκανα το πρώτο Live στο eightball back to '90s, Οκτώβριος ήταν και είδα έξω από το μαγαζί μια ουρά. Νόμιζα στην αρχή ήταν για άλλον. Αυτό το βράδυ έμεινε στην ιστορία με τον τίτλο «αποθέωση». Από τότε λοιπόν άρχισε εκείνη η μόδα και παρέσυρε και τους άλλους συναδέλφους. Συνευρεθήκαμε στην σκηνή με Δάκη, Πωλίνα, Μαντώ, Αρβανίτη, Χαριτοδιπλωμένο. Έχουμε καλές σχέσεις, είμαστε αγαπημένοι και καθένας από εμάς έκανε πολλές επιτυχίες στο παρελθόν. Ο κόσμος λοιπόν ανταποκρίθηκε και μέχρι τον Μάρτιο του 2020 συνεχίζαμε παρά τη δεκαετία της κρίσης και τις δυσκολίες που υπήρχαν. Αυτό λοιπόν όλο ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη και αυτά που έζησα από το 2013 μέχρι το 2020 δεν τα είχα ζήσει ούτε στη δεκαετία του '90».

Ο γνωστός καλλιτέχνης που ξυπνά μνήμες από άλλες εποχές, όπου η «Μελισσούλα», η «Κόρη του περιπτερά», το «Μου λείπεις», «Του Αιγαίου τα μπλουζ» και όχι μόνο έκαναν θραύση. Ο Κώστας Μπίγαλης θυμάται τους ανθρώπους να διασκεδάζουν τότε πιο ανέμελα. «Η οικονομική κατάσταση ήταν διαφορετική και οι άνθρωποι ήταν πιο άνετοι. Η διασκέδαση είχε μαζικότητα στην προσέλευση. Μετά την κρίση οι έξοδοι περιορίστηκαν. Νοσταλγώ εκείνα τα χρόνια. Ήταν μια εποχή χωρίς πίεση και χωρίς την τοξικότητα του άγχους που συναντάς στην καθημερινότητά μας τα τελευταία δέκα χρόνια τουλάχιστον. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα έβλεπα κόσμο να ψάχνει φαγητό στα σκουπίδια. Δεν μας πέρναγε τότε από το μυαλό ότι θα φτάναμε σε αυτό το σημείο». Αφήνοντας στην άκρη όμως κάθε ασχήμια, ο Κώστας Μπίγαλης θυμάται όταν το 1992 συνάντησε την Πωλίνα για πρώτη φορά στο «Αχ Μαρία», στα Εξάρχεια. «Ήταν ένας χώρος με θεατρικά και μουσικά δρώμενα. Εκεί έπαιζαν πολλοί καλλιτέχνες. Εκεί γνώρισα και τον σκηνοθέτη τον Μεγακλή Βιντιάδη που σκηνοθετούσε ένα βαριετέ». Θυμάται επίσης πόσο σπουδαίος δημιουργός και άνθρωπος υπήρξε ο Αντώνης Βαρδής, με τον οποίο δούλεψε για μια σεζόν και ποτέ δεν ξέχασε την αξία του και το ταλέντο του.

Κι αν η μουσική του ταυτότητα υπερτερεί, ας μην ξεχνάμε πως ο Κώστας Μπίγαλης έβγαλε την σχολή του Θεοδοσιάδη και είναι επίσης ηθοποιός, αν και ο φόρτος των συναυλιών δεν του επέτρεψε να ασχοληθεί με την υποκριτική τόσο όσο θα ήθελε. «Τα τελευταία χρόνια και συγκεκριμένα το 2015 συνεργάστηκα με τον Αλμπέρτο Εσκενάζυ και ανεβάσαμε το «Εκείνος κι εκείνος» του Μουσελά. Ήταν η πρώτη μουσικοθεατρική εκδοχή του έργου κι εγώ έγραψα και τα τραγούδια. Είμαι γενικά ανοιχτός στο θέατρο υπό προϋποθέσεις». Ο ίδιος επιμένει να πιστεύει στην επιλογή του «εμείς» και όχι του «εγώ», στην αλληλεγγύη και την ομαδική αντιμετώπιση των πραγμάτων… βάζοντας φρένο στον παρτακισμό. Μετά από 13 προσωπικούς δίσκους ετοιμάζει τραγούδια για το σήριαλ του Αλμπέρτο Εσκενάζυ με τίτλο «Το άρωμα της πόλης», το οποίο είναι στα σκαριά. Ό,τι κι αν σκαρώνει πάντως, ο Κώστας Μπίγαλης παραμένει ροκ, όπως άλλωστε είναι και η ζωή μας, κατά τη γνώμη του!

Info:

Κώστας Μπίγαλης & Πωλίνα Live

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου

Principal Club Theater, 26ης Οκτωβρίου 15, Περιοχή FIX

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.00

Εισιτήρια προπώληση: 10€

Εισιτήρια στην είσοδο: 12€


*Eφαρμόζουμε αυστηρά το υγειονομικό πρωτόκολλο που αφορά συναυλίες/θεάματα σε κλειστούς χώρους για την προστασία από τον COVID-19. Η είσοδος επιτρέπεται μόνο με αποδεικτικό ταυτοπροσωπίας και πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

Related stories

Οι αρχιτέκτονες της πόλης στον Εξώστη | Νάσια Σπυριδάκη

Κάθε βδομάδα φιλοξενούμε στον Εξώστη αρχιτέκτονες της πόλης και...

Αστικοί Θρύλοι | Ο Μεσσίας Σαμπατάι Σεβί

γράφει η Μαρία Ράπτη Λένε πως έρχεται ο Μεσσίας, πως...

Το σπίτι του Δημήτρη Αμελαδιώτη είναι ένα έργο τέχνης σε εξέλιξη

WHO IS WHO: Μου αρέσει να παρουσιάζομαι ως εικαστικός,...

Οι ταινίες της εβδομάδας 25.04-01.05.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Η κατρακύλα στα εισιτήρια των κινηματογράφων...

Η Μαρίτα Καρυστηναίου δημιουργεί τα φωτιστικά των ονείρων σας

φωτογραφίες: Μαρία Ευσταθιάδου Η Decolight λειτουργεί από το 2010 και...