HomeInterviewsO Joey και οι μουσικές αισιοδοξίας

O Joey και οι μουσικές αισιοδοξίας

Με βροχή και με λιακάδα,ο JOEY γυρνάει την Ελλάδα και στις 03 του Απριλίου στο Block33 θα σου κάνει και καντάδα!

Ο τραγουδοποιός απ' την Θεσσαλονίκη λέει πως έκανε κάποια μαθήματα στο πιάνο όταν ήταν μικρός, αλλά αργότερα αποφάσισε πως αυτό ήταν πολύ μεγάλο για να το κουβαλάει παντού κι έτσι ξεκίνησε να μαθαίνει μόνος του κιθάρα! Από τότε γράφει συνεχώς τραγούδια (σε ύφος Gypsy Folk & Roll) τα οποία είναι βασισμένα σε αληθινές ιστορίες!

Έγινε γνωστός στο κοινό με τα ''Καλντερίμια'' του κι έκτοτε μοιράζεται με τον κόσμο ένα κομμάτι ανά εποχή! Την πρώτη Παρασκευή, λοιπόν, του Απριλίου, το BLOCK 33 σας προσκαλεί σ' ένα ανοιξιάτικο πάρτι με πολλές εκπλήξεις, καινούργια τραγούδια από τον πρώτο δίσκο που ετοιμάζει ο JOEY, με τίτλο ''Καντάδες και τα λοιπά'' και τον ίδιο με την μπάντα του σε τρελά κέφια!

Τι αγαπάς πιο πολύ σε αυτόν τον κόσμο;

Κοίτα να δεις τώρα πώς όλα συνδέονται μεταξύ τους. Αγαπάω τη Μουσική, κι αυτή μου δίνει την ευκαιρία να ταξιδεύω. Αγαπάω τα ταξίδια, και μέσα από αυτά γνωρίζω όμορφους ανθρώπους. Με τους ανθρώπους αυτούς, μοιράζομαι τις ιστορίες μου, μέσα από τη Μουσική. Κι εκεί είναι που μπαίνει η Μούσα μου στο κόλπο! Η αρχή και το τέλος, λοιπόν, είναι η έμπνευση που σου δίνει ο άνθρωπος σου, για να γίνουν ένα κι όλα τα προηγούμενα. Και αυτόν τον άνθρωπο, τον Αγαπάω πιο πολύ από οτιδήποτε άλλο σε αυτόν και σε οποιονδήποτε άλλο κόσμο!



Ποιο χρώμα δεν θέλεις να βλέπεις μπροστά σου;

Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει κάποιο. Δες το σαν ένα μεγάλο πίνακα. Όλα τα χρώματα έχουν το ρολάκι τους εκεί μέσα και δίνουν τη δική τους πινελιά! Όταν δε, αρχίσεις να τα μπερδεύεις, εκεί ξεκινάει η μαγεία! Πι.Ες: Άμα δε σ' αρέσει κάποιο χρώμα, ξεκίνα να πειραματίζεσαι! Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να βγει μέσα απ' αυτό!


Τι έχεις μάθει μέσα από την μουσική;

Να μοιράζομαι. Βλέμματα, ιστορίες, συναισθήματα και στιγμές. Κι αυτό είναι κάτι το σπουδαίο για εμένα. Η Μουσική μας φέρνει κοντά. Από τον τραγουδοποιό μέχρι τον ακροατή. Κι έτσι γκρεμίζεται ο τοίχος ανάμεσά μας. Εκεί, λοιπόν, μπαίνει σφήνα η αλήθεια και χτίζονται οι πραγματικές σχέσεις, όπου όλοι έχουν να πάρουν και να δώσουν κάτι. Κι αυτό είναι το πραγματικό κέρδος!


Άνοιξη ή καλοκαίρι; Και γιατί φυσικά!

Άνοιξη γιατί ανθίζουν όλα, καλοκαίρι γιατί σαν κι αυτό δεν έχει, φθινόπωρο γιατί η φύση κάνει παπάδες με τα χρώματα, και χειμώνας γιατί, μη ξεχνάμε ότι υπάρχει και το σπίτι πάνω στο βουνό!


Τι θα συμβούλευες κάποιον που δεν χαμογελάει;

Θα τον ρώταγα: Χαμογελάει η ψυχή σου? Αν ναι, αργά η γρήγορα θα ζωγραφιστεί και στο πρόσωπο σου. Γιατί η ψυχή, θέλει να νιώθεις για να χαμογελάει. Ακόμα κι όταν δεν είσαι στην καλύτερη σου φάση. Οπότε Ζήσ' το! Ό,τι κι αν είναι. Κι ο ήλιος θα βγει!


Η άποψη σου για τη νέα κυβέρνηση, ποια είναι αλήθεια;

Θα δείξει. Το καλό, βέβαια, είναι ότι πίσω από την επιλογή που έκανε η πλειοψηφία του κόσμου, κρύβεται όντως η Ελπίδα. Και η θέληση του να βγει από την τρύπα που έχει πέσει και να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό. Από εκεί και πέρα, θέλει χρόνο και πράξεις, κι είναι λίγο νωρίς ακόμα για να βγάζουμε συμπεράσματα.


Αν δεν ήσουν μουσικός, τι άλλο θα ήσουν;

Να σου πω την αλήθεια, δεν έχω ιδέα! Λογικά θα έφτιαχνα κάποιο πειρατικό σταθμό, στον οποίο θα μάζευα την παρέα μου και θα κάναμε εκπομπές ολ-ντέι-λονγκ, σαν μια ωραία Κολεκτίβα! Στα διαλείμματα, θα παίζαμε μπάλα και μια φορά το μήνα, θα ταξιδεύαμε σε κάποιο καινούργιο μέρος με αγάπη στην τσέπη και μπύρες στο πορτ-μπαγκαζ!


Το αγαπημένο σου τραγούδι αυτήν την περίοδο;

Αlexander Ebert – Truth

Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...