HomeInterviewsO ροκ σταρ της διπλανής πόρτας: Ένας...

O ροκ σταρ της διπλανής πόρτας: Ένας νοσταλγός του ροκ εν ρολ ζει στις Συκιές

Φωτογραφίες: Nικόλας Παρίσσης

Ο Αναστάσης ή αλλιώς Anastasio Farini, είναι ένας τύπος που θυμίζει άλλες εποχές. Έχει γίνει γνωστός από τα ιδιαίτερα live του όπου ο ίδιος σολάρει με την ηλεκτρική του κιθάρα, ενώ ο τραγουδιστής του περνά σε ένα βράδυ down the memory lane… από όλα τα μεγάλα χιτ των 80s -90s. Είναι γνωστό στην πόλη πως όποτε παίζει, ένα τεράστιο πάρτυ είναι έτοιμο να συμβεί. Εκτός από μουσικός, είναι και δάσκαλος μουσικής και έχει μια υπέροχη οικογένεια, ενώ είναι πατέρας δυο γιων. Πήγαμε στο στούντιο του για να ακούσουμε μερικά τραγούδια και να κάνουμε ένα ταξίδι στο χρόνο παρέα με ένα σωρό ηλεκτρικές κιθάρες.

Το μουσικό μου ταξίδι ξεκίνησε από πάρα πολύ μικρή ηλικία, ήμουν περίπου 9 χρονών όταν οι γονείς μου μου πήραν την πρώτη μου κιθάρα. Ήταν μία κλασσική κιθάρα όπου πολύ σύντομα ξεκίνησα και τα πρώτα μου μαθήματα. Μετά άκουσα τα πρώτα μου Rock τραγούδια και ο ήχος της ηλεκτρικής κιθάρας με κέρδισε. Αυτό ήταν. Και έτσι ξεκίνησε το μουσικό μου ταξίδι όπου καθόρισε και την μετέπειτα ζωή μου. Άπειρες ώρες μελέτης και ενασχόλησης με την κιθάρα έως και σήμερα. Η μουσική, λοιπόν, είναι η διασκέδαση μου, η ψυχοθεραπεία μου, το επάγγελμά μου.

Στα live μου η αλήθεια είναι πως παίζουμε κυρίως μουσικές από τη χρυσή εποχή των 80’s Βέβαια περνάμε και λίγο από 70’s και 90’s, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του playlist μας αποτελείται από 80’s. Τώρα, όσων αφορά τις τωρινές μουσικές, η αλήθεια είναι πως ότι μου κάθετε καλό στα αυτιά μου το ακούω, ανεξαρτήτου στυλ και χρονολογίας, αν και… να σου πω την αλήθεια έχω τεράστιο κόλλημα με τα 80’s – 90’s.

Στα 90’s ζούσα την εφηβεία μου και ήδη είχε ξεκινήσει το ταξίδι μου στη μουσική. Τα πάντα μου ήταν η κιθάρα και η μουσική. Βγαίναμε με τους φίλους μου, και μιλούσαμε για μουσική ή παίζαμε μουσική. Είχαμε φτιάξει και τις πρώτες μας μπάντες. Τι να σου πρωτοπω, η αλήθεια είναι ότι μπορώ να μιλάω άπειρες ώρες για εκείνα τα χρόνια, και τα πάντα ήταν γύρω από τη μουσική και την κιθάρα.

Όταν έρχεται η ώρα όπου ένας μαθητής μου είναι έτοιμος να παίξει κάποιο τραγούδι, του ζητάω να μου ετοιμάσει μία λίστα με αγαπημένα του τραγούδια και από εκεί διαλέγω το κατάλληλο για αυτόν (ανάλογα με το επίπεδο του).

Η αλήθεια είναι πως στα Live μας, επικρατεί ένας χαμός, όπου όλοι μαζί γινόμαστε μια παρέα και τραγουδάμε. Βοηθάει αυτό και ότι όλα τα τραγούδια που παίζουμε είναι πασίγνωστα. Ίσως με λόγια να μην μπορώ να σου δώσω μία ακριβή εικόνα της κατάστασης. Το σίγουρο είναι πως πρέπει να το ζήσεις από κοντά.

Η Θεσσαλονίκη είναι μία πόλη σκέτος έρωτας. Την θεωρώ την πιο όμορφη πόλη του κόσμου με μαγικά τοπία, με την καταγάλανη θάλασσα της, και σε κοντινή απόσταση το καταπράσινο Σειχ Σου και τον Χορτιάτη. Επίσης συνδυάζει τα προτερήματα μιας μεγάλης πόλης και ενός μικρού χωριού! Οι αρετές αυτής της πόλης λοιπόν για μένα, είναι τόσες πολλές που σίγουρα ό,τι αρνητικό και ένα υπάρχει δεν το αφήνει να σε επηρεάσει.

Αγαπημένοι καλλιτέχνες… Μάλλον αν ξεκινήσω και τους αναφέρω δε μου φτάνει ούτε σεντόνι για να τους καλύψω όλους! Θα αρκεστώ να πω λοιπόν, οι πάντες από 80’s-90’s εμπορικό Hard Rock, εννοείται και κλασσικά rock συγκροτήματα όπως Deep Purple, Kansas, Bad Company, Jimi Hendrix και πάρα – πάρα πολλοί άλλοι! Όσο για τα τραγούδια που δε βαριέμαι να παίζω ποτέ, να σου πω ότι είναι τα τραγούδια που παίζουμε στα live. Δε νομίζω ότι θα βαρεθώ να τα παίζω ποτέ.

Βρες τον στο Facebook με το Back 2 The 80z Tour 

Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...